Pe Răzvan l-am descoperit într-o revistă de modă. I-am admirat de la început creațiile vestimentare pentru nota de feminitate, eleganță și rafinament pe care o are fiecare cămașă pe care el o însuflețește.

Într-o zi am primit pe facebook o invitație la un eveniment, o prezentare de modă în cadrul Romanian Fashion Philosophy. Mi-a atras atenția titlul prezentării: Shakti. Am deschis curioasă pagina evenimentului ca să citesc mai multe detalii. Acolo Răzvan vorbea despre cele 10 Mari Puteri Cosmice.

Fiind pasionată de tradiția hindusă și de tot ceea ce înseamnă feminitate (arhetipurile feminine), am fost atât de fericită să văd că un creator de modă face un melanj din cele două și le expune în creațiile sale!

M-am gândit mult la întrebările pe care să i le adresez pentru că știu că Răzvan înțelege foarte multe lucruri, că bărbatul din spatele cămășilor albe, elegante, este complex, misterios și este pasionat de spiritualitate.

 

Descrie-mi, te rog, prima imagine care îți apare în minte când rostești cuvântul ”Femeie”.

Să ne imaginam că sufletul nostru este o sferă cu doua jumătăți egale, una masculină, în partea de jos și cealaltă feminină, în jumătatea superioară. Dacă din jumătatea superioară, feminină, vom selecta atributele cele mai pure și rafinate și dacă le proiectăm într-o imagine interioară și imaterială, atunci avem semnificația pe care o atribui eu acestui cuvânt.

Când ți-am văzut prima oară creațiile, m-am gândit la arta arhetipală. Pentru mine ești ca un Brâncuși al modei. Mă gândesc la „Pasărea Măiastră” – simplă, arhetipală – redă întregul zbor: al sufletului, al dorințelor, al trupului. Așa simt și când îți privesc creațiile. Simple, redând esența feminității. De ce ai adus spiritualitatea în arta ta? Cum ți-a venit această idee?

Orice formă de artă autentică este implicit arhetipală și fiecare artist îți transmite stările și ideile folosind simboluri, culori și sunete sau parabole care se adresează direct sufletului, deoarece la acest nivel percepțiile sunt nedistorsionate. Creația are loc dincolo de condiționarile subiectivismului care ne limitează abilitatea de a aborda universalul, însă odată ce reușim să eliminăm prin conștientizare toate programele limitatoare care rulează în background, atunci reușim să facem liniște și să vedem lucrurile așa cum sunt și cum vrem să devină.

Ce înseamnă spiritualitatea pentru tine?

Totul este spiritual, nu există absolut nimic nespiritual, sau dacă vrei, mai ales “nimicul” este plin de spirit.

Ce te-a făcut să purcezi pe drumul către tine însuți?

Dorința de evoluție și cunoaștere.

Cum îmbini preocuparea către lucrurile exterioare cu atenția permanentă pe care trebuie să o ai asupra reflectării exteriorului în interior?

Eu nu separ existența în interior și exterior, sunt doar două fațete ale aceleiași unicități și în funcție de ce vreau să realizez, mă deplasez într-o parte sau alta. Ordinea însă este mereu de la interior la exterior, dacă în tine totul este cumva, aceasta se va manifesta întotdeauna și în exterior. Este o copilărie dacă cineva își închipuie că toate gândurile și ideile nu sunt transmise instant și în funcție de frecvența lor chiar și manifestate în așa-zisa lume exterioară.

Nu lași să treacă nicio zi fără să…?

Mă conectez cu Esența.

De ce ai ales să creezi pentru femei?

Deși inițial mi-am creat cămăși singur și acesta a fost și va rămâne un motiv suficient de bun, femeile au mult mai multe avantaje fizice iar eu am destule idei despre idealul eleganței feminine, prin care le ajut să își personalizeze ținutele.

Ce admiri cel mai mult la o femeie?

Atitudinea, vitalitatea și sensibilitatea.

Ce înseamnă senzualitatea pentru tine?

Este o modalitate de a experimenta calitatea echipamentelor cu care sunt dotat. Cu cât simți mai mult, cu atât mai performante vor deveni și simțurile. Fiecare simț în parte conduce către revelarea unei părți dintr-un întreg pe care doar cei cu toate simțurile trezite concomitent îl pot experimenta plenar.

Există vreo legătură între sexualitate și spiritualitate?

Cum ziceam mai sus, totul este spiritual. Totodată, noi suntem creaturi sexuale, energia noastră principală este cea sexuală și printr-o aprofundare inițiatică sexualitatea este o altă cale de a deveni spirituali la modul cel mai complet și profund, în egală măsură cu rugăciunea, meditația, arta, magia sau orice altă formă resorbție a simțurilor către esență.

Dacă ai putea să transformi lumea într-o clipită, cum ar arăta Universul pe care ai vrea să îl dăruiești celor din jurul tău?

Deja fac asta și nu doar eu, ci fiecare dintre noi trăiește în propriul său univers, unde se manifestă vibrațiile sale predominante și în care toți ceilalți sunt proiecțiile lui. Dacă ceva este în interior, va apărea automat și în exterior, iar ce nu este activatat în interior, nu va fi perceput în exterior, cu alte cuvinte ce nu cunoști, nu poate exista pentru tine.

Îți mulțumesc, Răzvan, pentru că mi-ai răspuns curiozităților. Deja am pregătite întrebările pentru cel de-al doilea interviu care va atinge alte subiecte. 

Te felicit pentru curiozitate și pentru profunzime și le aștept.

Comentarii

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here