Tainele începutului în dragoste.
Există întodeauna un început în fiecare acțiune a noastră. Același lucru se petrece și cu experiențele sexuale.
Odată cu libertatea, în continuă creștere, a atitudinilor sexuale, se conturează tot mai mult o tendință ce exprimă, din păcate, gradul ridicat de ignoranță și nepăsare față de momentul de început al vieții sexuale.
Acest început are însă o importanță deosebită deoarece are un efect profund asupra psihicului. De exemplu, dacă prima experiență sexuală vine cu o dezamăgire, s-a constatat că după aceasta destul de mulți oameni întâmpină o mare dificultate să-și depășească propriile temeri și sentimente de vinovăție sau inferioritate. Așa cum rezultatele specialiștilor o confirmă, o asemenea experiență are cel mai adesea o influență foarte puternică și de lungă durată, modificând chiar întreaga viață.
Deseori, pierderea virginității la femei, se dovedește a fi o experiență traumatizantă sau dezamăgitoare. De ce aceasta? Vom trata în continuare acest subiect. Dar până atunci să vedem…
Care sunt tradițiile în diverse culturi referitoare la prima experiență sexuală?
În Japonia, de exemplu, logodna tradițională are loc imediat după începutul perioadei de pubertate. Astfel, băiatul și fata au prilejul să-și exploreze cu tandrețe părțile intime și să-și intuiască unul celuilalt energia sexuală în cadrul unei întâlniri în care, prin legământ, sunt promiși unul celuilalt.
În trecutul nu foarte îndepărtat, educația morală a Occidentului cerea ca femeia să rămână virgină până la căsătorie, eveniment care se putea produce chiar și la o vârstă mai avansată. În felul acesta, din păcate, multe femei sufereau mulți ani de frustrare sexuală, tensiune, nervozitate și incertitudine.
În anumite zone ale Indiei precum și în unele triburi din Africa, într-un cadru ceremonial, fetele virgine erau deflorate la o vârstă destul de fragedă, cu ajutorul unui obiect ritualic folosit special în acest scop. În India cest obiect era o reprezentare simbolică a organului sexual al zeului Shiva.
Cum decurgea acest ritual? Fetele erau așezate deasupra falusului statuii lui Shiva, oferindu-și virginitatea în timp ce-l îmbrățișau pe zeul lor protector. Toate preotesele și dansatoarele inițiate din astfel de Temple își ofereau în acest mod virginitatea.
În triburile în care se mai continuă aceste tradiții, ceremonialul poate avea loc în fața întregului trib și constituie un moment de sărbătoare și fericire pentru toți.
În alte triburi din Africa deflorarea virginelor este realizată de o femeie mai în vârstă. Un asemenea ritual, ce poate părea ciudat occidentalului modern, are totuși darul de a transforma actul profan al dezvirginării realizat poate de un bărbat imobil și brutal, la întâmplare, în timp ce acesta este adesea orbit de pofta sa de a poseda femeia, într-un act cu semnificații sacre, cosmice, grație ritualului respectiv pregătit ca o sărbătoare specială și stabilit într-un moment astrologic favorabil. Cei inițiați recomandă ca moment de început al vieții sexuale, ca plăcerea și curiozitatea erotică a fetei să fie cât mai mare, pe toată perioada vieții sale – seara aflată cu două zile înainte de momentul de lună plină.
Privit dintr-un anume punct de vedere, dacă dispunem de o anumită educație sexuală, vom ajunge la concluzia că aceste obiceiuri pot fi net superioare tendințelor moderne ale unor fete de a-și oferi virginitatea fără a ține seama de vreun principiu moral sau anatomic, sau chiar dimpotrivă, de a-și tezauriza virginitatea asemenea unei comori, care este păstrată cu multă frică, pentru a nu fi cumva pierdută.
Grădina parfumată, un celebru tratat de erotologie arabă, din secolul 16, menționează: ”un bărbat care intenționează să se căsătorească, trebuie să-și aleagă o fată virgină a cărei dragoste pentru el să dăinuiască, și care să nu uite niciodată bărbatul care a deflorat-o”.
În această afirmație poate un pic prea rigidă și clar posesivă, în spirit arăbesc, este exprimat totuși un adevăr psihologic fundamental care explică de ce este atât de important ca începutul vieții intime să fie cât mai bogat în semnificație: când un bărbat se află în postura primului iubit al unei fete, el trebuie să fie sensibil, tandru, atent, grijuliu și onorat de responsabilitatea pe care această situație o implică.
El trebuie să calmeze cu delicatețe și umor sentimentele de anxietate ale fetei și să încurajeze cu multă grijă, creându-i astfel toate condițiile pentru ca ea să se poată deschide total afectivă față de el.
Fără îndoială, pentru acea fată experiența respectivă este unică în viața sa.
De aceea este foarte important ca bărbatul să-și dea pe deplin seama de importanța momentului și să-și privească iubita ca pe o femeie adorată, ca pe o zeiță, admirând-o plin de iubire.
El trebuie să fie în același timp un bărbat viril și foarte puternic, dar și tandru și ocrotitor. El o va iniția gradat, cu blândețe, pe tânăra fată în tainele delicioase ale iubirii.
Începutul vieții sexuale pentru un băiat
Momentul de început al vieții amoroase al unui băiat este, de obicei, mai puțin asociat cu sentimentul unei pierderi, precum în cazul unei fete. Inițierea unui băiat în splendorile sexualității, este adesea mult mai reușită atunci când aceasta este realizată de o femeie care, pe lângă faptul că acesta o găsesște frumoasă, are și o experiență vastă sau este mai în vârstă.
Dacă ambii iubiți sunt lipsiți de experiență, problemele legate de pierderea neașteptată a erecției sau ejacularea prematură pot crea obstacole, atât fizice cât și psihice.
În schimb o femeie cu experiență își poate iniția cu multă atenție tânărul iubit în tainele sexualității, câștigându-i astfel încrederea și admirația.
Învățăturile mistice orientale ne avertizează că, atunci când doi iubiți fac dragoste pentru prima dată, chiar dacă niciunul dintre ei nu se află la începutul vieții sexuale, trebuie să aibă multă grijă pentru ca această experiență să fie pe cât posibil completă și plină de semnificații. Aceasta va conferi relației o mare forță și va asigura puterea de a evolua și a înflori în iubire împreună.
Obiceiul de a considera căsătoria oficială ca fiind îndeplinită numai după prima noapte de la împlinirea ritualului nupțial, a fost instituit de preoții care recunoșteau, sau cel puțin bănuiau, consecințele și profunda semnificație a actului amoros.
Contractul marital era, prin urmare, pecetluit numai după ce cuplul avea prima experiență a iubirii fizice. Dacă unul sau ambii iubiți nu mai făcuseră dragoste înainte, acest prim și măreț pas în viața sexuală, se transforma într-un prilej de mare sărbătoare și bucurie.
Orice gest care conduce la actul fizic al iubirii trebuie să fie realizat cu multă dragoste și dăruire. În astfel de momente, într-o iubire adevărată, dorințele, sentimentele și trăirile celuilalt sunt puse pe primul loc. Dând la o parte egoismul, fiecare se abandonează spontan în brațele tandre ale celuilalt.
Dacă raportarea noastră la sexualitate se oglindește în rândurile de mai sus, atunci știm cu siguranță că ceea ce se petrece în cadrul actului sexual este un mister, căci atunci totul își pierde dimensiunile și limitele obișnuitului, și noi avem spontan tendința de a găsi frumusețea desăvârșită și divinul în celălalt.
Dacă ne vom gândi la organele sexuale ca fiind la rândul lor sacre și înrudite în acest extaz, toate dubiile și fricile vor fi fulgerător eliminate.
Aici se află cheia experiențelor sexuale reușite: în raportarea și deschiderea pe care o avem față de sexualitate și bineînțeles față de iubire. Dacă suntem deschiși să oferim cât mai multă plăcere – vom primi cât mai multă încântare! Trebuie să iubești amorul! Și să studiezi arta amorului! Amorul nu se face la întâmplare! Dacă îi oferi atenție, dacă studiezi subiectul – el te va recompensa cu stări extatice pe măsură! Amorul e o cale către Suprema Fericire. Depinde de fiecare în parte cât își dorește să o parcurgă. În 5 minute parcurgi 400 metri. Dar ea are milioane de kilometri de fericiri, beatitudini, cunoșteri, recunoașteri, de intimitate delicioasă cu ființa iubită, de contopire cu întregul Univers, de expansiune în nemărginire.
Un text taoist, cunoscut sub numele de Poezia Supremei Bucurii oferă o romantică descriere a începutului celei dintâi nopți de dragoste: „Într-o frumoasă seară de primăvară, în timp ce se bucura de lumina unor lumânări roșii și galbene, mirele și-a scos pasărea purpurie în timp ce-și desfăcea pantalonii de nuntă, din mătase roșie. Îmbătată de emoția fericirii tânăra fată i s-a dăruit total plină de iubire și recunoștință.”
Adaugă un comentariu