Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

CONTINENȚA – CHEIA ESENȚIALĂ A REVOLUȚIEI EROTICE

Vom prezenta în cadrul acestui articol o cheie deosebit de importantă care va permite celor ce o vor înțelege în mod corespunzător să se situeze în fruntea revoluției erotice, a transformărilor care au început și urmează să se extindă din ce în ce mai mult pe această planetă, permițând oamenilor ca – de acum înainte – să beneficieze cu adevărat de pe urma unor energii și aspecte care până nu demult îi depășeau și chiar îi subjugau.

Cunoașterea este întotdeauna putere, ea reprezintă un mare avantaj și în timp ce cel prost cade și se lovește din cauza gravitației, celui înțelept îi este cu putință să se deplaseze și să obțină multiple rezultate favorabile tocmai mulțumită acestei forțe care aparent nu face altceva decât să ne tragă în jos. Orice forță din Univers care nu este controlată ajunge să ne controleze, să ne subjuge și să ne înrobească.

Forța despre care vorbim în acest articol este forța erotică, cea care este un motor atât de puternic al multor sentimente, trăiri, dorințe și acțiuni umane, dar care este rareori stăpânită de către persoanele care se raportează la ea fără a avea o atitudine conștientă, transfiguratoare și elevatoare. Iar energia erotică necontrolată nu face decât să creeze vlăguire, frustrare, atașament și înrobire.

Care este însă modalitatea prin care ființa umană poate controla o asemenea forță? Numită continență erotică, această modalitate se bazează în primul rând pe o atitudine conștientă și plină de iubire față de lume, față de propria ființă și energiile care o animă și față de ființa cu care interacționăm erotic. Orice aspect al vieții pe care o ignorăm, pe care o lăsăm să se manifeste fără să fim atenți și conștienți în ceea ce o privește, va ajunge să se manifeste haotic și va amplifica ignoranța și căderea, în timp ce orice aspect pe care o vom  lăsa cu o stăruitoare atenție să se manifeste liber, fiind conștienți clipă de clipă de el, va contribui la îmbogățirea, elevarea și împlinirea noastră. Această afirmație este cu atât mai mult adevărată în ceea ce privește energia erotică, care este una dintre cele mai puternice energii ale Universului. Și nu întâmplător a fost ea lăsată astfel.

Așadar, continența erotică corectă pornește dintr-o atitudine interioară corespunzătoare, de iubire, atenție și conștiență (de martor plin de sinceră uimire și încântare) cu privire la aspectele intime, erotice, senzuale ale vieții noastre și ale comunicării noastre cu ființele umane de sex opus. Această atenție și stare de conștiență va contribui în mod spontan la transmutarea și la sublimarea energiilor, la reorientarea lor către planurile superioare ale ființei, permițând ca actul amoros să fie realizat fără descărcare, într-un mod cu adevărat împlinitor. Desigur, pentru favorizarea transmutației și sublimării energiilor există și o serie de tehnici, de posturi, gesturi corporale, dar aș dori să subliniez aici că atitudinea corectă este ESENȚIALĂ! Mai ales în cazul bărbatului, pentru ca energiile să fie într-adevăr transmutate și sublimate este necesar ca respectivul bărbat să aibă o constantă și susținută atitudine de iubire, atenție și conștiență cu privire la toate aspectele vieții. Este greu de imaginat că o persoană va putea într-adevăr să atingă culmi ale revoluției erotice, atâta timp cât ea se va complace în atitudini gregare, în intenții malefice, în slăbiciuni sau în atașamente. Pentru a mă face și mai înțeles, voi oferi un exemplu: Un bărbat care aplică în mod consecvent tehnicile corporale pentru a atinge controlul prin continență a energiei sale erotice va întâmpina totuși mari dificultăți în ceea ce privește transmutarea și sublimarea acestor energii și chiar și în realizarea efectivă a comunicării intime-erotice fără descărcare, dacă va menține obișnuințe nefaste de gen: vorbe urâte, înjurături, enervare și mânie, ură și alte sentimente negative, consum de alimente și băuturi nesănătoase și excitante, atitudine ignorantă, lipsită de atenție și de conștiență față de majoritatea evenimentelor vieții etc. În asemenea situații, chiar și în cazul în care respectivul bărbat va reuși să nu piardă sămânța sa în timpul actelor amoroase, este foarte probabil ca transmutarea și sublimarea efectivă și eficientă a acesteia să nu apară, ceea ce va conduce la stări de năuceală, la poluții sau – în timp – chiar la eliminarea acesteia prin urină. Un bărbat cu adevărat continent, care reușește să transmute și să sublimeze integral sau măcar într-o proporția foarte mare energia sa erotică are o energie uluitoare, comparabil cu semenii săi, iar miracolele în jurul său devin ceva obișnuit. Așadar, adevărata continență nu se referă doar la controlul energiei erotice ci la rafinarea întregii noastre vieții prin intermediul unei continue atitudini conștiente și pline de iubire și transfigurare. Acest aspect poate fi uneori dificil, întrucât, de fiecare dată când o ființă își propune să obțină o anumită realizare, să dobândească controlul unui anumit aspect al vieții, va fi necesar să „înfrunte” vechile obișnuințe și tiparuri înrădăcinate în ființa sa.

Pentru a mă face mai ușor înțeles, voi oferi un exemplu mai palpabil: atunci când ne propunem să nu ne mai mâniem, să nu ne mai enervăm, simpla decizie a minții noastre conștiente de a nu ne mai enerva în nicio situație rareori va fi suficientă pentru a dobândi neîntârziat succesul în această direcție. Aceasta fiindcă în multe dintre situațiile vieții comportamentul nostru tinde să fie controlat de tendințele subconștiente, de obișnuințele, tiparurile înmagazinate la acele nivele profunde. Iar pentru a modifica, schimba aceste obișnuințe este nevoie de timp și de efort (cel puțin la fel de mult, cât a fost necesar să ajungem la tiparurile nefaste). La fel stau lucrurile și cu obișnuința de a orienta energiile erotice în jos, de a fi egoist, gelos etc. Înlocuirea acestora cu obișnuințe benefice, opuse necesită timp și efort.

Jocul transformării de sine poate fi însă minunat dacă învățăm să fim atenți la tot ce se petrece, la tot ce facem, la fiecare gând sau atitudine, la fiecare acțiune. Această atenție nu trebuie să fie una forțată, încordată, ci ea este mai degrabă asemenea atitudinii unui martor care privește calm și cu iubire „de deasupra”, de la un nivel supra-mental fenomenele și procesele vieții. Astfel, în loc să luptăm cu mânia, ea va dispărea evanescent din cauza faptului că nu o vom alimenta cu implicarea noastră, în loc să ne forțăm să fim continenți, să dezvoltăm noi stresuri și tensiuni, vom fi relaxați și vom învăța în joacă (așa cum învață și copii, care sunt – în copilăria lor – foarte atenți atunci când se joacă sau când învață să meargă pe bicicletă etc.). Astfel revoluția erotică și spirituală a ființei noastre va fi nu numai că mai plăcută, dar și mult mai rapidă.

Desigur, articolul a tratat problema din punctul de vedere al unui bărbat, dar majoritatea considerentelor sunt adevărate și în cazul femeii, atitudinea necesară fiind aceeași și în cazul femeii – iubire, transfigurare, atenție și conștiență, cu diferența că femeile sunt înzestrate din naștere cu înclinația naturală de a fi continente amoros.

Astfel, prin această atitudine, va fi posibil ca în anii ce urmează să fim martorii plini de bucurie și încântare ai unei revoluții erotice, revoluție care va transforma în totalitate viețile ființelor umane ce trăiesc pe acest Pământ. Înțelegerea, integrarea plină de transfigurare și acceptare a erosului în viața noastră ne va permite să trăim plenar și plin de fericire.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *