WHY NOT
o serie de articole referitoare la ce și de ce ar trebui să evităm
În seria de articole ce urmează, vom trata – fără pretenția de exhaustivitate – câte o obișnuință umană care nu este benefică, urmărind să explicăm detaliat de ce ar trebui evitate asemenea acțiuni sau atitudini. Chiar dacă abordarea francă și directă, poate „prea” conștientă a acestor subiecte va părea jenantă pentru cei care preferă să nu cunoască realitatea, considerăm că întotdeauna este net superior să știi adevărul decât să existe, dar să te faci că nu îl cunoști. Chiar dacă, la o primă privire superficială, se poate pune întrebarea, ce legătură are aceasta cu iubirea și cu erosul, suntem convinși că pe măsură ce veți lectura articolele, veți realiza că are, că există o profundă legătură între obișnuințele și acțiunile noastre, pe de o parte, și energiile, frecvențele de vibrație la care avem acces, pe de alta, că o ființă care păstrează anumite obișnuințe nefaste pe un anumit plan al vieții, nu va putea accesa paradisul nici pe un alt plan. Totul este legat și intercorelat în viață, la fel ca în fizica cuantică.
În acest prim articol vom analiza DE CE NU ESTE INDICAT SĂ CONSUMĂM ALCOOL SAU BĂUTURI ALCOOLICE.
Deși alcoolul este un produs de larg consum, legal acceptat și comercializat, consumat de o mulțime de oameni din întreaga lume, majoritatea oamenilor niciodată nu analizează sau înțeleg consecințele multiple, fizice, energetice și emoțional-spirituale ale consumului de alcool. Chiar dacă la nivel comun este acceptat faptul că excesul de consum de alcool are efecte evident nefaste, în general oamenii continuă să consume alcool și uneori fac chiar excese în acest sens, considerând cu o atitudine de naivitate că efectele nefaste sunt trecătoare.
Să începem prin a analiza succint etimologia cuvântului alcool. Cuvântul „alcool” vine de la termenul arăbesc „al-kuhl”, care înseamnă „SPIRIT CE DEVOREAZĂ CORPUL„, termen ce reprezintă sursa termenului englezesc „ghoul”. În folclorul din Orientul Mijlociu, un „ghoul” este un demon malefic ce are scopul de a mânca, de a devora corpuri umane, fie ele cadavre furate, sau corpuri de copii.
Așa cum explică scriitorul Jason Christoff – „În alchimie, alcoolul este folosit pentru a extrage esența sufletului unei entități. De aici provine și utilizarea sa în extracția esențelor pentru uleiurile esențiale și sterilizarea instrumentelor medicale. Prin ingerarea de alcool în organismul uman, ceea ce se produce în realitate este că acesta extrage însăși esența sufletului, permițând corpului să fie mai deschis, mai la dispoziția entităților învecinate, cele mai multe dintre acestea având frecvențe joase de vibrație (acesta este și motivul faptului că băuturile alcoolice se mai numesc și spirtoase, sau în engleză chiar „SPIRITS”…). De aceea, oamenii care consumă cantități excesive de alcool sunt adesea lipsiți de atenție, fără a-și aminti ce s-a întâmplat în jurul lor. Aceasta are loc atunci când sufletul (cu care ființa umană a fost trimisă aici, pe acest Pământ) pleacă, deoarece condițiile de viață sunt prea poluate și prea traumatice pentru a le tolera. Sufletul se descotorosește de corp, rămânând conectat cu acesta numai printr-o bandă, și o entitate întunecată preia corpul pentru o „aventură”, adesea într-o luptă ilogică hedonistă și auto-servitoare. Corpurile noastre devin astfel vehicule utilizate de aceste spirite. Dacă cineva pleacă, altul poate lua vehiculul său pentru o călătorie. În esență, atunci când cineva se întunecă după ce bea alcool sau se auto-poluează în multe alte moduri, corpul său devine adesea posedat de o altă entitate„.
Pe lângă aceste efecte spirituale, subtile, există bineînțeles și efectele deosebit de nocive ale alcoolului asupra corpului fizic și a sănătății: ingerarea alcoolului slăbește sistemul nervos, ucide celulele creierului, este toxică pentru ficat, slăbește sistemul imunitar și are multe alte efecte dăunătoare. Se știe că utilizarea pe termen lung a alcoolului poate duce la creșterea nedorită în greutate, afecțiuni ale ficatului, scăderea inteligenței și efecte negative asupra hormonilor, că consumul de alcool în timpul sarcinii poate duce la defecte congenitale, retard mintal și deformări la nivelul fătului în curs de dezvoltare.
Consumul de alcool are nenumărate efecte – directe sau indirecte – atât asupra persoanei în cauza cât și asupra celor din jur. Abuzul de alcool este cauza celor mai multe accidente rutiere și accidentări de orice natură. Conform statisticilor, o treime din accidentele mortale sunt legate de consumul de alcool.
Un alt efect nefast, periculos atât pentru persoana în cauză, cât și pentru cei din jurul său, este violența și agresivitatea. Conform celor indicate de specialiștii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, printre efectele nocive ale consumului de alcool asupra organismului se pot menționa:
- Alcoolul acționează în organism ca un factor de stres: crește tensiunea arterială; sunt eliberate în sânge, mai multe substanțe ca: lipide, zaharuri, cortizon.
- Produșii de înaltă toxicitate rezultați din descompunerea alcoolului afectează celulele nervoase.
- Organismul folosește cantități considerabile de energie pentru evacuarea alcoolului din organism – metabolizarea alcoolului la nivelul ficatului consumă 80% din oxigenul necesar funcționării acestuia. Celulele cardiace și cele nervoase, care au cel mai ridicat consum de oxigen, suferă cel mai mult din cauza alcoolului.
- Abuzul de alcool și consumul matinal, „pe stomacul gol”, conduce la malnutriție. Drept urmare, organismul este lipsit de proteine, substanțe minerale și vitamine. În plus, excesul de etanol are ca efect reducerea progresivă a capacității intestinului subțire de a resorbi substanțe importante ca: vitamina B1, acidul folic, sodiu și apa.
- Incapacitatea progresivă a intestinului subțire de a absorbi substanțele vitale bunei funcționări a organismului (vitamine și în special vitaminele A și C, săruri minerale etc.) conduce în timp la tulburări nervoase și somatice. Pierderea calciului, a fosfaților și a vitaminei D ca urmare a consumului de alcool, duce la pierderea masei osoase și la creșterea pericolului de fracturare. Inflamațiile mucoaselor gastrice și duodenale, precum și fisurile la nivelul inferior al esofagului duc la sângerări grave. Consumul permanent de alcool creste de zece ori mai mult riscul de îmbolnăvire de cancer esofagian.
- Tot de suferit are și mușchiul cardiac. Este bine de știut, că de patru ori mai mulți alcoolici mor din cauza tulburărilor cardiace decât de ciroza.
Cele mai frecvente complicații somatice determinate de consumul de alcool sunt: gastritele toxice, ulcerele, pancreatita, diabetul zaharat, hepatita cronica, ciroza hepatică, polinevrita periferică, convulsiile, accidentele vasculare cerebrale și miocardice.
Alcoolul produce distrugerea treptată a neuronilor. Această reducere a numărului neuronilor cauzează și reducerea performantelor creierului, vizibile în scăderea funcției memoriei (apar lacune de memorie), a capacității de gândire, de înțelegere, în pierderea simțului critic și a discernământului. Iar consumul abuziv poate provoca în timp leziuni organice la nivelul sistemului nervos central ce pot provoca până și convulsii, delirium tremens sau demență. În general, persoana dependentă de alcool manifestă o răceală emoțională, o alterare treptată a sentimentelor, indispoziții frecvente și schimbări bruște a opiniilor.
Dependența de alcool cauzează în timp alterarea sentimentelor și relațiilor cu membrii familiei, tulburarea relațiilor interpersonale la locul de muncă și în cercul de prieteni, reducerea sentimentelor de responsabilitate, neglijarea educației copiilor, întârzierea și absența de la locul de munca, accidente de muncă și de circulație, delicvență, divorț, pierderea locuinței și a locului de muncă.
Știm că există persoane care după ce consumă o cantitate mică de alcool se îmbată imediat, iar altele, care beau cantități mari și nu au manifestă niciun semn. Care ar putea fi explicația? Diferența este dată de o enzimă – alcool-dehidrogenază (ADH), care poate fi mai mult sau mai puțin prezentă în organismul uman. Aceasta este o enzimă, care metabolizează alcoolul astfel că persoanele care o au foarte dezvoltată devin mult mai „rezistente” la băutură. Prezența acestei enzime se poate moșteni dar se poate și dezvolta. În cazul acestor persoane organismul poate procesa cantități mai mari de alcool – ceea ce nu înseamnă că pentru consumul de alcool ar fi sănătos din punct de vedere fizic sau spiritual, dar la ele, efectele descrise mai sus intervin mai târziu și mai puțin vizibil.
Având, însă, în vedere natura adaptativă a ființei umane, chiar și unii medici afirmă că în cazul alcoolului, consumul scăzut, dar zilnic este chiar mai dăunător fiindcă creează o obișnuință și prin aceasta o anulare a semnalelor prin care organismul ar fi indicat necesitatea opririi din consumul de alcool. Astfel, efectul nociv se manifestă lent și pe neobservate.
Pentru că la început am vorbit despre efectele subtile, spirituale pe care le cauzează consumul de alcool, dorim să mai adăugăm că există viziuni ale unor persoane cu capacități extrasenzoriale (cum ar fi și cea a lui Zahrah Sita) care relatează că atunci când ființele umane consumă alcool și ajung în stare de ebrietate, în realitatea subtilă se poate observa cum sufletele lor ies din trup și rămân conectate cu acesta doar prin intermediul unui fir (din cauza disconfortului și a diferenței de frecvență de vibrație, de nesuportat pentru suflet), în timp ce corpul continuă să acționeze fiind preluate de entități întunecate (efectiv de culoare întunecată în lumea subtilă și, totodată, cu tendințe, intenții întunecate, rele), care folosesc corpul pentru a juca tot felul de acte întunecate, cum ar fi violența, întâlnirile sexuale animalice, grosiere, comportamentele distructive, violuri și multe altele.
Acest efect al consumului de alcool – pe care îl considerăm cel mai nefast – este cu atât mai nociv, cu cât entitățile malefice care s-au folosit la un moment dat de un trup, lasă acolo anumite „amprente”, se formează anumite veritabile porți de comunicare inconștientă cu acestea, porți ce se lărgesc la fiecare asemenea consum abuziv de alcool. Tot aceste legături inconștiente cu aceste entități sunt responsabile – din punct de vedere subtil-spiritual – și de dependența de alcool. Entitățile vor face toate eforturile de care sunt capabile, pentru a determina ființa umană să le mai pună la dispoziție trupul din nou și din nou. Și cei ce nu știu aceste adevăruri sau le ignoră chiar vor cădea în plasa vicleană a acestor entități (dovadă și consumul atât de ridicat de alcool, un produs ale cărui efecte chiar medicale sunt nefaste).
Pentru cei care sunt sclavii alcoolului și se întreb cum ar putea scăpa din această situație, poate vom scrie ulterior un alt articol, dar există multiple metode și căi, printre care recomandăm abordarea unei căi spirituale veritabile, apelarea la un psihoterapeut bun și/sau conștientizarea cu atenție și consecvență a propriilor acțiuni și a motivațiilor acestora. Există, de asemenea, plante de leac (de exemplu, pedicuța și semințele de pătrunjel sau pedicuța și obligeană), terapii naturiste și diferite metode recomandate pentru renunțarea la alcool (de exemplu, liderul spiritual tibetan Dalai Lama a dezvăluit recent un leac pentru alcoolism mai puțin obișnuit, laptele de cal).
Adaugă un comentariu