Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Atunci când vine vorba de a face dragoste, cu toții suntem unici în felul nostru, avem diferite preferințe și dorințe. Fie că este vorba de o atingere fină, oferită pe ascuns, o privire încărcată de emoție sau un parfum îmbătător, simțurile noastre reacționează imediat. Trezirea ce apare poate fi mai mult sau mai puțin intensă, inspiratoare, plăcută sau nu, în funcție de predilecțiile noastre.

Dar ce este această reacție, care ne înfioară, ne face pielea „de găină” și, uneori, chiar ne face să ne pierdem cu firea?

Este răspunsul trupului, a minții și a sufletului la stimulii erotici, la incitare, la jocul iubirii. Modul în care ne place să fim atinși și tachinați, unde, cum și cât, spune multe despre noi, iar modul în care știm să dezmierdăm ființa iubită arată că suntem sau nu adevărați artiști ai amorului.

Cum învățăm toate acestea? Urmărind să ne cunoaștem cât mai bine atât pe noi înșine – trup și suflet, cât și pe ființa pe care o adorăm. Pentru aceasta este necesar să fim foarte atenți la iubit sau iubită, la semnalele pe care ni le transmite, și să fim din ce în ce mai empatici. Iar dacă încă nu suntem tocmai maeștri în aceste direcții, comunicarea deschisă este de un imens ajutor.

Deoarece bărbatul puternic și femeia trezită nu se nasc ca atare, ci se creează prin efort susținut, este binevenit să studiem despre arta de a face dragoste.

Această trezire este valabilă pentru ambele sexe și reprezintă faptul de a fi conștienți de calitățile noastre, de înzestrările pe care le avem, precum și de modul în care le aplicăm activ, în viața de zi cu zi. Atunci când suntem treji, privim cu luciditate viața, facem alegeri asumate și începem să întrevedem starea de înțelepciune a inimii.

În intimitate, fiecare atingere dă naștere, în ființa trezită, unor fiori de plăcere ce îi brăzdează întreg trupul, iar ea percepe cum toate celulele se activează și vibrează într-o simfonie de trăiri. Simțurile se însuflețesc, se ascut, se înviorează și o ajută să pășească într-o lume magică, nebănuită, fermecătoare, în care intensitatea delicioasă, voluptatea și transa euforică se împletesc perfect.

Zonele erogene sunt acele părți ale trupului care sunt mult mai sensibile la atingere și a căror dezmierdare produce o stare de trezire, de excitație erotică. Prezența lor, intensitatea pe care o resimțim în fiecare dintre aceste zone și extinderea lor pe trup este diferită de la persoană la persoană, în funcție de sex, de semnul zodiacal sub care ne-am născut și de gradul de sensibilitate al ființei noastre.

Stimularea zonelor erogene se realizează mai ales în timpul preludiului, dar desigur și în timpul jocului erotic. La un moment dat citeam undeva că la începutul unei relații, pentru că dorim să descoperim cât mai multe despre ființa iubită, o sărutăm și o dezmierdăm peste tot, în căutarea celor mai intense locuri. Apoi, după ce credem că le-am găsit, tendința este să mergem direct „la țintă”, (de obicei în zonele unanim considerate ca fiind sensibile, cum ar fi gura, pieptul și zona genitală), neștiind că de fapt tocmai această „căutare” este elementul cheie.

Cum funcționează zonele erogene?

Prin mângâierea tandră și expertă, dar și pasională, aceste zone trimit felurite mesaje complexe creierului, care le transformă în influx nervos. Acest influx este retransmis către organele genitale sub formă de senzații plăcute, intense și delicioase, dătătoare de fericire. Se poate spune, deci, că cel puțin din acest punct de vedere, problema egalității dintre bărbați și femei este rezolvată, căci în cazul ambelor sexe zona erogenă principală este creierul.

În viziunea taoistă, aceste zone sensibile ale trupului reprezintă, de fapt, niște focare de rezonanță cu anumite sfere nesfârșite de energie benefică ce există în univers. Cu alte cuvinte, atunci când le stimulăm, ne punem la unison, într-o stare de acord, cu această energie binefăcătoare universală. Doar astfel este cu putință ca de la o excitație a trupului să ajungem la trăirea unei stări de orgasm cosmic.

Zonele erogene sunt mai active atunci când iubim

Da, într-adevăr, faptul de a fi cu adevărat îndrăgostiți generează stări de fericire, de plutire, de ideal, inima ne este complet deschisă, suntem optimiști și entuziaști. Pe acest fundal pielea, care este cel mai mare organ al corpului, devine mai sensibilă, având în vedere că există o conexiune tainică între sentimentul iubirii și simțul tactil.

Putem folosi ustensile ajutătoare atunci când stimulăm zonele erogene?

Da, desigur că putem folosi și unele obiecte care să ne ajute să amplificăm intensitatea trăirii, cum ar fi penele de păun, eșarfe colorate și frumos parfumate etc, însă am observat că intimitatea sufletească este mult aprofundată atunci când ne folosim cât mai mult propriul corp – adică să mângâiem cu degetele sau chiar cu toată palma, cu unghiile, cu părul.

În cazul bărbaților cu o pilozitate considerabilă pe brațe sau piept, pot să le spun că aceasta poate fi foarte sexy. Am avut un iubit care își trecea antebrațul și pieptul peste tot trupul meu, la un cm distanță, astfel încât să mă atingă doar cu părul. Era o stare uimitor de electrizantă și erotică.

Zonele erogene se pot împărți în trei categorii: primare, secundare și potențiale.

Primele dintre acestea conduc la orgasm atunci cand sunt stimulate și sunt localizate în regiunea genitală. Bărbatul are o singură astfel de zonă – glandul lingamului (denumire sanskrită a organului sexual masculin), în timp ce femeia se bucură de mai multe astfel de zone ce aduc fericirea: vaginul, punctul G, colul (cervixul), uretra, clitorisul și anusul.

Zonele erogene secundare sunt regiuni ale pielii care declanșează și apoi intensifică excitația zonelor primare. Stimularea lor nu duce neapărat la obținerea orgasmului, însă ne induce o stare de relaxare, receptivitate, dăruire, abandon și încredere în ființa iubită. Acestea sunt: părul și pielea capului, fața, gura, ceafa, gâtul, sânii la femeie, pieptul la bărbat, brațele, subsuorile, picioarele, partea internă a coapselor, fesele, abdomenul, regiunea inghinală și cea a perineului, organele genitale externe (scrotul, învelișul lingam-ului, labiile, intrarea vaginului, pubisul).

Zonele erogene potențiale

Teoretic, mângâierile pe întregul trup pot produce o stare de trezire erotică, dorință și voluptate delicioasă. Într-adevăr, unii dintre noi sunt mai treziți decât alții, însă așa cum pofta vine mâncând, sensibilitatea tactilă vine… mângâind. Chiar dacă suntem deja foarte dornici de mângâieri, sau poate mai reținuți când vine vorba de intimitatea atingerii, beneficiile vor fi resimțite de toți, deoarece acestea îmbunătățesc echilibrul nervos, alungă tensiunile și declanșează o veritabilă euforie (prin mângâieri se activează centrele cerebrale ale plăcerii care secretă diverși hormoni, printre care și faimoasele endorfine, sau hormonul fericirii).

Dorind să amplific deschiderea iubitului meu către îmbrățișări mângâietoare, m-am hotărât să îi fac cât mai des masaj. Astfel, aproape la fiecare întâlnire îl răsfățam și îl dezmierdam pe tot trupul. După câteva luni sensibilitatea lui s-a amplificat atât de mult, încât tresărea și gemea când îi atingeam unele zone la care înainte nu reacționa aproape deloc, iar apogeul a fost când mi-a spus că acum înțelege de ce ne place, nouă femeilor, atât de mult preludiul. Cred că realizați ce impact pozitiv a avut această conștientizare asupra armoniei în intimitate și în relația noastră de cuplu.

Pentru că zonele sensibile diferă puțin la cele două sexe, le voi trata pe rând, începând desigur, cu femeia, al cărui trup este plin de comori ale desfătării.

Harta plăcerii în cazul femeii și câteva idei despre cum să dezmierdăm regiunile delicate

 1. Părul și pielea capului

Cred că tuturor ne place când iubitul se joacă cu părul nostru (mai puțin atunci când avem o coafură sofisticată). Ne simțim iubite, răsfățate, alintate, relaxate și destinse. De aceea jocul cu șuvițele și masajul tandru al scalpului își au locul îndeosebi înainte sau după penetrare. Totuși, există și acele momente în care ne manifestăm pasiunea elevată prin ușoare trageri de păr, care amplifică atât intensitatea, cât și abandonul. Totul este să rămânem în zona de plăcere și să nu trecem în cea de durere, ținând cont de faptul că linia dintre cele două este destul de fină.

 1. Fața

Pielea feței femeii este mult mai fină și implicit mai sensibilă decât cea a bărbatului. Mângâierile ușoare, cu vârfurile degetelor pe frunte, tâmple, obraji, urechi, buze sunt drăgălașe, relaxante, dar și incitante, mai ales dacă sunt urmate de sărutări chiar și pe pleoapele închise, amplificând astfel misterul, ea neștiind ce va urma.

 1. Gura

Sărutul este o modalitate de a face cunoștință într-un mod mai intim și foarte excitant cu ființa pe care începem să o iubim. Unele femei spun că își dau seama dacă se potrivesc cu un băbat după modul în care acesta o sărută, după chimia ce apare și după cât de ușor și firesc se împletesc unul cu celălalt.

Am observat că există o corelație între „sărutul franțuzesc” al unui bărbat și modul în care, mai târziu, el se va manifesta în cadrul interacțiunii erotice.

Femeile ce sunt mult mai trezite erotic și senzuale, au gura foarte energizată, aspect care le face să trăiască starea inefabilă și profundă de orgasm oral, atunci când ele se „joacă” adânc cu lingam-ul erect al iubitului lor, ca și cum gura ei ar fi un yoni (termenul sanscrit ce desemnează organele sexuale feminine).

 1. Gâtul

Gâtul femeii este foarte sensibil, atât la exterior cât și la interior (atunci când iubitul o penetrează adânc cu lingamul său). Adesea, el este prima regiune, după gură și față, către care bărbatul coboară, înainte de a se aventura mai jos. Atingerile cu buzele, limba și chiar ușoarele mușcături induc stări de senzualitate.

 1. Ceafa

Partea superioară a cefei este deosebit de erogenă la majoritatea femeilor. Mângâierile și mușcăturile, mai mult sau mai puțin apăsate, trezesc o plăcere intensă.

 1. Sânii

Sânii sunt o zonă extrem de incitantă și sensibilă pentru sexul frumos. Fie că sunt mari sau mici, puterea lor erogenă este atât de mare, încât poate conduce la stări plenare de plăcere și chiar la orgasm. Sânii pot fi atinși tandru, dar și apucați mai ferm, mangâiați, sărutați pe întreaga suprafață și de jur imprejurul mameloanelor, care atunci cand sunt supte, strânse ușor sau viguros, generează stări extraordinar de intense, mai ales în cazul femeilor ce sunt foarte trezite și senzuale.

 1. Brațele

Mângâierile în josul și în susul brațelor cu degetele și cu unghiile, pe partea exterioară, dar mai ales pe fețele interne și posterioare, a căror piele este deosebit de delicată, se pot și ele revela ca fiind sensibile și receptive la atingeri.

 1. Subsuorile

Această zonă participă și ea din plin la transmiterea semnalelor erotice, mai ales prin intermediul feromonilor, care sunt hormoni secretați de organism pentru a atrage un răspuns social, sexual din partea membrilor aceleiași specii. În cuvinte mai poetice, putem spune că mireasma degajată de fluidele corpului (lacrimi, salivă, dar mai ales transpirație) ne atrage în mod irezistibil, trezește și amplifică în noi dorința de unire amoroasă cu o ființă de sex opus. Mai ales mirosul pregnant al bărbatului viril și puternic atrage femeia, și nu invers. Atragem aici atenția asupra faptului că ne referim la transpirația unei ființe sănătoase, aflată într-o stare de deplină igienă corporală.

Tratatele taoiste afirmă că în transpirația de la subsuori se află, la modul subtil-energetic, matricea ființei respective. De aceea, preluând oral aceste fluide, ne încărcăm cu esența sa.

Din experiența mea pot spune că nu folosesc deodorant atunci când fac dragoste cu iubitul meu și insist ca și el sa procedeze la fel. Transpirația care apare în timpul fuziunii amoroase este pură, dulce sau picantă și încărcată cu trăirile amorsate. Mirosul iubitului este foarte excitant, ademenitor și înnebunitor și adesea îl sărut cu nesaț la subsuoară, savurându-l pe deplin.

 1. Picioarele

Fața interioară a coapselor, genunchii cu pliurile din spatele acestora, gambele, finețea gleznelor, senzațiile jucăușe atunci când ne gâdilim în talpă și deliciul de a săruta degetele în diferite posturi amoroase – toate acestea fac din picioare o mare zonă erogenă ce e bine să fie explorată pe deplin.

 1. Fesele

Atunci când sunt pline și rotunde, fesele devin un organ al „chemării” erotice în cazul ambelor sexe, dar cu precădere în ceea ce privește femeile. Este bine cunoscut faptul că posteriorul armonios dezvoltat, chiar mare, este fermecător și atrage bărbații virili și senzuali. Fesele pot fi strânse și cuprinse în variate moduri, aduse împreună și depărtate, mângâiate și legănate pentru a provoca o gamă complexă de senzații erotice. Să nu uităm, de asemenea, de șanțul interfesier, o zonă mai puțin atinsă de obicei și tocmai de aceea atât de intensă.

 1. Abdomenul

Pielea abdomenului este și ea foarte receptivă la atingeri, dată fiind inervarea bogată a acestei zone. Pe linia mediană, pe laterale sau în partea inferioară a acestuia, senzațiile sunt atât de profunde, încât adesea apar spasme și tremure ce ne brăzdează toată ființa. Când coborâm în josul burticii, putem folosi atât buzele, limba, cât și bărbia pentru a mângâia și a masa, mai mult sau mai puțin profund, zonele din dreptul ovarelor și a uterului.

 1. Regiunea inghinală

Sunt sigură că în timp ce ați sărutat burtica, ați simțit freamătul și chemarea yoniului, mireasma sa delicată și îmbătătoare. Regiunea inghinală este presărată de zone care mai de care mai sensibile si delicate. E bine să începem de la exterior dezmierdarea și să alunecăm gradat spre zonele mai intime. Acoperiți muntele lui Venus cu sărutări, coborâți spre pliul coapselor unde, pe lângă buze, putem trasa brazde cu limba, apăsând ușor. Apoi, pe pielea umedă, putem sufla puțin, surprinzând-o pe iubită. Prindem labiile mari și apoi pe cele mici între buze, le smotocim cu limba jucăușă și insistăm în funcție de reacția iubitei. Cu degetul mare putem presa zona perineului, în timp ce dezmierdăm clitorisul și uretra cu buzele, cu limba, într-un mod frenetic, până când ea atinge primul orgasm. În același timp introducem un deget în yoni pentru a stimula punctul G, pereții yoni-ului, colul și zona din jurul acestuia. Toate aceste mișcări se realizează într-un mod delicat, dar și frenetic, în funcție de răspunsul și ghidarea iubitei, fiind mereu foarte atenți la ea, la ce își dorește, la ce simte.

 1. Regiunea anală

Pentru femeile ce sunt deschise către acest gen de mângâiere, ce mult timp a fost considerată tabu, stimularea anală (cu sau fără introducerea degetului sau a lingam-ului) se dezvăluie a fi foarte plăcută, intensă și profund împlinitoare.

Dacă dorești să afli mai multe despre cum să răspunzi la reacțiile femeii atunci când faceți dragoste, vă recomand articolul de aici.

În curând va apărea și partea a 2a a articolului, dedicată femeilor, despre harta plăcerii în cazul bărbaților.

foto: Cecilie_Arcurs

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *