Mihai Predescu este muzician, violonist și compozitor. În prezent îl puteți întâlni la spectacolele Teatrului Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” unde este artist instrumentist- șef partidă. Mihai este un artist desăvârșit, toată viața lui este impregnată de artă iar credința sa este Iubirea.
1. Descrie-mi imaginea care îți apare în minte atunci când rostești cuvântul „Femeie”.
Îmi apare în minte un complex de senzații care sunt destul de greu de descris: naturalețe, blândețe, frumusețe, ființa ce are nevoie de protecție și afecțiune, ființa ce merită respectul și admirația mea, o ființă luptătoare în felul ei.
- Care a fost femeia care te-a inspirat cel mai mult de-a lungul vieții? Care a fost atitudinea ei care te-a impulsionat să continui atunci când nu mai aveai putere sau încredere?
Aceasta este o întrebare destul de grea. Voi încerca să răspund prin a-mi afirma recunoștința pentru ființa ce mi-a dat viață, ea este, incontestabil, prima persoană de care sunt legat pe vecie, mama mea reprezintă ființa care mi-a dat aripi să zbor, care m-a adus pe lume și mi-a arătat diversitatea în care mă voi scălda o viață întreagă, după ce am stat acolo, o mogâldeață, în “lumea internă”, protejat și învelit în pasiune și dragoste, zămislit ca rod al iubirii.
- Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?
În primul rând, persoana în sine, felul ei de a fi, felul ei de a se manifesta, de a relaționa cu oamenii în general și implicit și cu mine. Îmi place să cred că am alături de mine un suflet cald care să îmi ofere siguranța că este atent la ce fac, ce gândesc la fel cum și eu pot părea pentru acea persoană drept cineva căruia îi pasă de “coechipier”. Apreciez sinceritatea sentimentului față de propria persoană și față de cel de lângă noi. Stimez dorința de a evolua împreună, de a găsi noi căi de adaptare însă fără să ne pierdem acel miez specific al conștiinței noastre. Iubesc să privesc o femeie, să o admir, să-i admir trăsăturile trupului laolaltă cu cele ale sufletului. Eu nu le găsesc atrăgătoare decât în modul “contopit”, ca pe un tot unitar și echitabil, ca pe o floare de lotus: rară, plină de prospețime, deschisă dar misterioasă, sprijinită pe o suprafață cristalină, privind cu încredere înspre azuriul cerului, hrănindu-se cu fiecare rază de soare, unduindu-și mlădios petalele în adierea blândă, îmbinând astfel elementele vieții în tușă personală, etalând în mod măiastru arta de trăi viața în cel mai profund și mai înălțător mod. Unitatea spiritului și motivația minții îmi suscită extrem de mult creativitatea în relație, la fel cum pasionata Constance era atrasă de frumosul ei efeb (n.r. romanul de dragoste “Amantul doamnei Chatterley”), la început în mod misterios simțind acea atracție pentru lucrurile primare, de neînțeles și totuși pasională, apoi acel neînțeles topindu-se într-un sentiment de profundă cunoaștere la alt nivel, de siguranță și libertate, de mutualitate, sufletu-i plăpând și copilăros lăsându-se “prădat” de mistuitoarea dorință de cunoaștere a vieții în doi, alături de bărbatul care o făcea să se simtă împlinită. În sfârșit, pot rezuma: apreciez simplitatea trupului, minții și spiritului, adică ceea ce definesc eu NORMALITATE de secol al XXI-lea (doar știm cât de complicat este să fii simplu în ziua de azi!).
- Care sunt atitudinile unei femei care îl îndepărtează cel mai mult pe un bărbat?
Sincer să fiu nu pot atribui o anume caracteristică sau atitudine feminină care ar îndepărta un bărbat pentru ca nu mă pot face o relaționare între modul lui de a fi, aspirațiile și idealurile lui și așteptările ei, însă cred că un singur aspect comun ar rezolva această necunoscută în ecuația vieții: SINCERITATEA (față de sine și față de celălalt) ar trebui să primeze în orice relație (și aici mă refer la absolut orice tip de relație și corelație bărbat – femeie, cum ar fi mamă – fiu, bunic – nepoată, iubit – iubită, tata-fiica etc., în general indivizi de sexe opuse). Diferența dintre sexe este cu atât mai “diversa” cu cât omul caută creativitate (și da, ai să vezi că acest lucru nu pare atât de “îndepărtat” de noțiunea inițială) în absolut tot ce face. Așadar o femeie creativă și care are întotdeauna “antenele” interioare ciulite, va fi cu un pas înaintea tuturor, iar bărbatul de care se simte atrasă sau care o atrage i se va “subjuga” la nivel sentimental pentru că ne întoarcem la…. SINCERITATE, legătura absolută, indestructibilă între două suflete, piatra de temelie pe care încrederea se construiește și dezvoltă, putând deveni un adevărat templu care va proteja și diviniza toate trăirile ulterioare.
- Ce înseamnă pentru tine o femeie senzuală?
O femeie senzuală este pentru mine, în primul rând, femeia romantică. Romantică… în ce sens? Păi, în sensul în care femeia iubește să se respecte pe sine, corpul ei fiind un mijloc de comunicare între ea (“prădător”) și bărbat (“prada”) – am dorit să contrabalansez ponderea sentimentală cu o imagine clasică de bărbat “la vânătoare” pentru a fi mai ușor înțeles și din perspectiva masculină, respectiv cititorii tăi de sex masculin. Așadar o femeie e senzuală pentru un bărbat atunci când acesta – deși nu recunoaște – lasă garda jos, uită pentru o secundă faptul că e vânător desăvârșit, uită de latura sa masculină pentru a se lăsa și el “prins” în mrejele cunoașterii, tocmai acest lucru devine cel mai senzual, ba chiar erotic, căci… ce înseamnă erotismul privit din această perspectivă? Erotismul înseamnă atracție evident, însă însumează o totalitate de trăiri simultane într-o perioada scurtă de timp, înseamnă pasiune și rapiditate, înseamnă adrenalină emoțională, înseamnă abandonare în brațele persoanei dorite, înseamnă renunțarea pentru o secunda la “TINE”. Senzualitatea a caracterizat în toate timpurile femeia, iar ea este un piedestal pe care bărbatul merită să urce un potir poleit cu dorințe sincere și neinteresate.
- Ce o face pe o femeie să fie seducătoare?
Nu voi nega că partea trupeasca își face întotdeauna treaba mai întâi, poate este un reflex necondiționat al societății de la începuturi și până în clipa actuală, Natura fiind stăpână peste acest aspect. Mi se pare că a fi seducătoare, o femeie trebuie să utilizeze o multitudine de tertipuri și mici “jonglerii” cum ar fi flirtul, ocheada, dezvelitul unei pulpe drăguțe, un sărut pe obrazul bărbatului, o lauda (simpla, nu exagerata), o mângâiere ocrotitoare (fiindcă vrem, nu vrem, noi bărbații suntem obișnuiți să fim mângâiați de mici copii de către mamele noastre și atunci ne simțim în al nouălea cer), o vorba duioasă, melancolică sau dimpotrivă, lascivă și plină de dorința împreuna cu mesajul pe care îl poartă. Firește că tot acest noian de imagini și trăiri se combină cu aspectul misterios (armele femeii în materie de seducție sunt infinite și aproape necunoscute încă de bărbați), dar și cu pielea catifelată, mirosul de ambră, surâsul din coltul gurii, piciorușele jucăușe care te îndeamnă să le admiri, mâinile fine pe care depui ștrengărește câteva săruturi, urechile la care șoptești vorbe pe un ton unduitor, cele două monumente ale dragostei cu vârfurile lor roșii – arămii care tresar la atingerile bărbatului, spatele care se arcuiește definitoriu și îndrăzneț, îmbrățișarea scurtă, dar intensă, pe care eu cu plăcere o definesc “sărutul dintre suflete”… (mare atenție, doar un singur aspect într-o unitate de timp este admis, altfel din senzualitate, din cucerire se trece pe nesimțite la latura sexualității, așadar eu doar am enumerate câte un aspect din cele care ar putea fi utilizate la un moment dat, tot ce e în număr mare devine un complex și pentru a recurge la acest complex se presupune că există o perioadă mai mare de timp de comuniune).
- Gândește-te acum la femeia în fața căreia ți-ai deschis cel mai mult inima. Ce anume din felul ei de a fi te-a îndemnat să faci asta?
Mă îndeamnă să o privesc pentru ceea ce este ea și ce am reușit să “cuceresc”, sunt mândru de ce a realizat ea, de ce am realizat eu, de ce am realizat împreună și tocmai aceasta mă motivează să continui să o privesc cu aceeași ochi cu care am privit-o în prima clipă. Simplitatea momentului în doi este definitorie – în accepțiunea mea, cel puțin.
- Povestește-mi un pic despre atitudinile femeilor care te-au surprins, din cele întâlnite în locul în care îți desfășori activitatea.
Desigur. Rapiditatea în găsirea unor soluții de criză, seninătatea cu care trec peste obstacolele ivite, dorința lor de a se alia pentru a rezulta lucruri mărețe, un efort comun lăudabil și demn de apreciat și totodată reușita de a atrage respectul din partea bărbaților și a femeilor deopotrivă. Cu alte cuvinte, femei de succes (nu, nu mă refer la femeile cu servietă în mână, cu pixul pe foi cu cifre, cu o mână pe volan și cu cealaltă pe telefonul mobil – am îndrăznit să devin prozaic pe moment, însă am fost forțat să definesc asocierea cotidiană greșită în ceea ce privește femeia modernă, care pentru mine nu e modernă doar pentru că are acele calități descrise anterior, ci mult mai mult de atât).
- Ce calități admiri la femeile din domeniul tău și cum simți că le completează pe cele ale tale, ca bărbat?
Sunt foarte mândru de fetele și femeile din domeniul meu dintr-o curioasă perspectivă (vei spune). Suntem artiști și artiste, ne punem în slujba meseriei într-un mod aparte, nu doar pentru alții creăm muzica, noi scriem si rescriem sentimente prin note și prin mesajul pe care muzica îl transmite însă nota personală este cea care face diferența și acest lucru mă face mândru și mă simt onorat să fac parte dintr-un colectiv cu aceleași aspirații inițiale și rezultate finale. Pentru ca în domeniul muzical interpretative nu contează că ești femeie sau bărbat, contează cât de profund a fost mesajul transmis “1:1”, nu cine l-a trimis. La capitolul imagine, vestimentație și prezență scenică, femeia câștigă clar. Femeia este expresia muzicală pe viu trăită, dar și aspectul fizic unduios face din femeie un condei “live”, o unda sonoră vizuală (și-mi vine în minte imaginea unui fotomodel unduind șoldurile pe catwalk).
- Ai un mesaj pentru Femei? Poate să îți arăți recunoștința sau să le transmiți să aibă mai multă încredere în ele? Sau să fie mai iubitoare?
Dragile mele, să nu uitați niciodată faptul că sunteți splendide în toate aspectele vieții, sunteți peste tot în viața noastră, sunteți cele care dați viată prin voința Divinității, sunteți stâlpul emoțional și creativ al societății, sunteți puternice și aveți multe calități care vă ajută să identificați problema, să îi găsiți soluția și să rezolvați imediat, însă să nu vă pierdeți încrederea în voi niciodată, să nu vă consumați pe idei venite din răutatea celor din jur, să nu stați lângă personaje negative care vă seacă energia și vitalitatea, să aveți în vedere că sunteți importante și modelați societatea cu fiecare fapt și gest și să aveți răspunderea și curajul de a face ce doriți, să vă recâștigați încrederea și să vă mulțumiți în fiecare clipă pentru că ați devenit o variantă îmbunătățită a voastră (un “upgrade” sufletesc, mental), să nu vă simțiți complexate de “neajunsuri”, ci să le considerați drept calități unice, să nu încercați doar să copiați de la alții/altele doar pentru faptul că asta v-ar aduce “în trend”, să vă păstrați verticalitatea și originalitatea. Nu în ultimul rând să nu uitați că trebuie să scoateți din viața voastră emoțiile negative, lăsând locul doar celor pozitive, care vă fac mândre, motivate și apreciate! Tocmai aceste calități și cele enumerate mai sus vă sunt cele mai bune arme cu care veți salva lumea! Vă iubesc pe toate și vă sunt recunoscător!
Adaugă un comentariu