Cele mai savuroase amintiri din copilărie sunt reprezentate de nopțile în care stăteam în pat cu surioara mea, înainte să adormim, și povesteam cele ce ni se petreceau peste zi, și apoi le analizam ca două mici filozoafe.
Cea mai des folosită replică era:
„Știi ce trebuie să învățăm noi? Să fim capabile, în orice clipă, să ne reconstruim viața. Dacă am rămâne în mijlocul drumului, fără nimic, fără nimeni, să ne putem ridica de acolo și să avem o viață minunată. Așa trebuie să creștem noi. Având în vedere ideile acestea.”
Nu îmi amintesc ce am citit de mi-a fost inspirată această dorință, dar clar este că din copilărie am urmat acest îndemn care mi-a direcționat pașii.
Odată cu trecerea timpului și cu acumularea experiențelor de viață, unele frumoase și armonioase, altele dure și pline de învățăminte, am conștientizat că ceea ce ne ajută pe fiecare dintre noi să continuăm și să ne ridicăm precum pasărea Phoenix din propria cenușă, nu sunt banii și nimic exterior, ci doar ce avem în noi: calitatea noastră de Oameni:
Iubirea pe care o purtăm oamenilor și modul în care interacționăm cu ei cât să ne dezvoltăm și noi, dar și să facem o diferență în viața lor.
Înțelepciunea sufletului: să reușim să vedem dincolo de ceea ce ochii noștri reușesc să vadă, să empatizăm cu nevoile celor din jurul nostru, cu aspirațiile lor, să avem o viziune de ansamblu asupra interacțiunilor noastre, să reușim să le trezim sufletul, să îi facem să vibreze de fericire, de încântare.
Inteligența practică.
Inteligența emoțională: să avem capacitatea să abordăm fiecare persoană cu care interacționăm pe limbajul său, și apoi să îi oferim din ceea ce ne este nouă specific: blândețe, bunătate, frumusețe, afecțiune, optimism, încrederea în sine, simțul umorului, calmul.
Capacitatea de a le recunoaște valoarea și a o respecta.
Capacitatea de a asculta cu atenție.
Adaptabilitatea. Viziunea și abilitatea de a-i influența pe ceilalți într-un mod pozitiv, de a le transforma mentalitatea și de a-i îndemna către acțiune.
Magnetismul față de oamenii pozitivi și buni. Zâmbetul molipsitor, capacitatea de a crea un contact vizual magic și fascinant.
Autenticitatea. Entuziasmul, pasiunea, spiritul ludic, spontaneitatea, creativitatea.
Și bineînțeles recunoștința față de Dumnezeu pentru tot ceea ce ne oferă, inclusiv lecțiile de viață care nu sunt mereu cele mai ușoare de învățat și conștiința faptului că suntem ființe spirituale.
A alege să fii bun, să fii onest, să acționezi conform legilor divine, te poate face deseori să simți că înoți contra curentului. Trebuie să alegi conștient (și să îți formezi obiceiul de a fi bun prin alegerile conștiente pe care le faci de-a lungul timpului) să vezi frumosul din oameni, să alchimizezi răutatea celor din jur care uneori este îndreptată chiar și înspre tine, să transfigurezi, să speri, să echilibrezi clipă de clipă universul acesta!
Până la urmă cea mai importantă relație pe care o avem în viața aceasta este cea cu noi înșine: venim singuri și plecăm singuri de aici. Important e să fim prietenii noștri cei mai buni, să fim mereu cu conștiința împăcată, ca atunci când plecăm, să o facem cu zâmbetul pe buze, fericiți că am reușit să facem aici tot ceea ce puteam mai bine!
Adaugă un comentariu