Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Silviu Săndulescu și senzualitatea în fotografie

Pe Silviu l-am descoperit pe Facebook. Îi urmăresc cu mare atenție activitatea de câțiva ani. Mi-a atras atenția atunci când a făcut cu o prietenă de-a mea o ședință foto pentru Playboy (la acel moment el colabora cu revista Playboy). Mă încântă să descopăr senzualitatea văzută prin ochii săi. Are un dar aparte de a imortaliza frumusețea femeilor, de a suprinde în fotografie esența feminității.

L: Dragă Silviu, am văzut pe pagina ta de facebook și fotografii de peisaj spectaculoase, dar astăzi vreau să vorbim despre fotografia de boudoir, despre femeia văzută prin ochii unui fotograf.

S: Nu fac doar boudoir. Fac Și swimwear, nudes, glamour, etc.

L: De la Secția de Știința și tehnologia informației la fotografie? Cum și de ce?

S: Fotografia o aveam în sânge dinainte să merg la facultate, însă era doar o pasiune pe atunci. Deși profilul facultății era la polul opus pasiunii mele pentru fotografie, am reușit să le îmbin în anul 2 de facultate când am început să lucrez pentru un site/revistă pentru artiști și tineri în general. Acolo am dus pasiunea pentru fotografie la nivel de profesie făcând interviuri, concerte, ședințe foto, etc.

L: Ai descoperit pasiunea pentru fotografie abia în 2007? Sau atunci te-ai hotărât să transformi acest hobby într-o carieră?

S: Hobby-ul îl aveam de mai mult timp dar în 2007 am început să îmi și câștig existența din această pasiune. Și nu pot să spun că atunci m-am hotărât ci doar a dat norocul peste mine.

L: Povestește-mi despre Femeie! Mereu ai avut această viziune plină de transfigurare față de femeie, frumusețe și senzualitate?

S: Greu de zis dacă am avut mereu aceeași viziune ca acum. Cred că am trecut prin diferite perioade în care am explorat diferite aspecte ale femeii. Poate viziunea mea s-a schimbat și avansat odată cu experiența mea ca fotograf. Cert este că fiecare femeie este unică iar fiecare model cu care am lucrat m-a inspirat într-un mod diferit și am învățat de la fiecare câte ceva.

L: Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

S: Zâmbetul. Zâmbetul acela pe care îl vezi atât pe buzele ei cât și în ochii ei. Și de asemeni, femeile care reușesc să creeze un ușor mister în jurul lor legat de persoana lor, de corpul lor.

L: Atunci când o femeie se dezbracă, te invită de fapt în spațiul intim al ființei sale. Cum le oferi femeilor încredere, chiar în ele însele?

S: Vorbind. Înainte de orice shoot încerc să vorbesc puțin cu ele, fie legat de detalii ale shootingului fie small talk. Astfel se creează o oarecare legătură între mine și model iar ele se simt mai confortabil în prezența mea.

L: Care ai observat că este atitudinea cea mai potrivită a unui bărbat ca femeia din fața sa să înflorească, să îl încânte cu feminitatea sa?

S: Există atât de multe tipuri de femei și bărbați încât variantele sunt nelimitate, dar cred că dacă bărbații sunt sinceri, naturali și au simțul umorului, femeile vor aprecia asta.

L: Ce s-a schimbat în ființa ta și în comportamentul tău ca bărbat de când ai început să practici meseria de fotograf?

S: Începi saă apreciezi și să admiri anumite lucruri mai mult. Fiind fotograf cauți frumusețea atât în plan general dar și frumusețea din detalii, iar dacă știi unde să te uiți, găsești mereu ceva frumos și plăcut. De asemeni, lucrând foarte mult cu femei și participând la procesul lor de înfrumusețare fizică, apreciez mai mult efortul pe care îl depun pentru a arăta perfect. Tot așa am învățat să fiu mai răbdător pentru că știu de ce ele stau 2 ore în baie înainte de a ieși în oraș. 🙂

L: Ce înseamnă arta fotografică pentru tine?

S: Încă de la prima fotografie pe care am realizat-o mi-am dorit ca persoana care o admiră să zică “wow!”. Acesta a fost scopul meu încă de la început și am încercat să ajung la rezultatul ăsta prin diferite metode, fie prin emoția pe care o surprind în fotografie, fie prin tehnica folosită, fie chiar și prin felul în care acea fotografie este vizionată. Înca sunt în căutarea de noi metode prin care să las privitorul fără cuvinte.

L: Care sunt calitățile pe care trebuie să le întrunească o femeie pentru a fi considerată o femeie senzuală?

S: Cred că trebuie să îl aibă pe “Vino-ncoa”. Nu e ceva anume pe care poți să îl numești, dar îl simți că e acolo. E ceva în privirea ei, în zâmbetul ei, în gesturi subtile care te fac să o consideri senzuală.

L: Povestește-mi, te rog, cea mai împlinitoare experiență a ta, ca fotograf.

S: Când o voi avea îți voi povesti 🙂
Deși lucrez de foarte mult timp ca fotograf și am trecut prin foarte multe experiențe de tot felul, eu sunt perfecționist și mereu simt că e loc de mai bine.

Îți mulțumesc!

Am selectat câteva din fotografiile care mi-au plăcut foarte mult (a fost foarte greu!) ca să le împărtășesc cu voi, dar găsiți mult mai multe, foarte frumoase acolo unde îi puteți urmări activitatea lui Silviu, adică pe:

Instagram@seelview

Websiteseelview.ro

Facebookwww.facebook.com/SeelviewPhotography

Patreonhttps://www.patreon.com/seelview

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *