Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Workshop „Puterea de a ierta”

“Atunci când mă ierți că te-am rănit, iei hotărârea să nu ripostezi, să nu te răzbuni. Nu trebuie să mă placi. Trebuie doar să te eliberezi de povara resentimentelor și să spargi ciclul blamărilor care ne-ar ține înlănțuiți într-un urât meci samsaric. Acesta este un cadou pe care poți să ni-l oferi amândurora, pe cont propriu, fără ca eu să știu sau să înțeleg ce ai făcut.” (Buddha)

Acum 3 ani, în urma unui experiențe intense din viața mea, au ieșit la suprafață amintiri și sentimente refulate, tocmai din copilărie (și nu numai) care mi-au creat multă durere. A fost o situație brutală, m-a luat total pe nepregatite. Cu un efect de avalanșă.

Așa că, imediat după acest eveniment (emoțiile erau atât de intense încât parcă nu aveam de ales, era acum sau niciodată), am hotărât să rămân timp de 2 săptămâni în camera mea, fără să întâlnesc pe nimeni altcineva. De când mă trezeam până când adormeam făceam yoga, meditații și tehnici de iertare. Mă rugam fără încetare.

Voiam să înțeleg și să alchimizez toată durerea aceea și să dizolv mecanismele de apărare și patternurile comportamentale care mi-au stigmatizat multe dintre interacțiuni, de-a lungul timpului, totul din cauza faptului că nu puteam ierta și căram după mine o suferință mută.

Am avut multe stări de catharsis în acele zile. Și datorită durerii pe care o conștientizam, și datorită eliberării pe care o simțeam când reușeam să înțeleg și să iert. Și să mă iert că am permis să treacă atât de mult timp fără să iert, să mă eliberez de acea durere, să învăț lecția pe care viața a vrut să mi-o ofere, să învăț acceptarea, smerenia, compasiunea și bunătatea.

Această tehnică pe care o vom practica împreună în cadrul workshopului m-a ajutat enorm! Din acest motiv vreau să împărtășesc cu voi ce am descoperit și am practicat eu.

Vom aborda următoarele aspecte legate de iertare:

• despre puterea tămăduitoare a iertării

• despre cum influentează iertarea relația de cuplu și relațiile cu toți cei din viața noastră

• despre diferența dintre iertare și uitare

• despre profunzimea, etapele și implicațiile iertării

• despre importanța iertării de sine

• despre iubire, sinceritate, acceptare, compasiune și încredere în relația de cuplu – îmi pot îmbunătăți calitatea vieții iertând în fiecare clipă?

• principalele obstacole în calea iertării.

Vă așteptam cu mult drag,
@Loredana, Mădălina și Paula.

Pentru înscrieri, trimiteți un mesaj în privat către: Paula, Loredana sau Mădălina.

Contribuție sugerată: 45 lei

 

“Când cineva te jignește nu te răzbuna pe el, nu-l urî și nu te supăra pe el întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu.
Dacă n-o accepți urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiească prin boli și nenorociri, iar dacă nu ești pregătit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte.

Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiați, de aceea în măsura în care reușim să-i iertăm, în aceeași măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.
Se cuvine să iertăm nu numai în gând, ci și cu sufletul.
Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate.

Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă.
Roagă-te în permanență ca toți cei din jurul tău să fie fericiți, sănătoși și întreaga lume să fie binecuvântată.

Această rugăciune va iradia atât de multă iubire către întreaga lume încât iubirea se va intoarce la tine din belșug.

Cum dăruiești așa primești.

Răzbunându-te, te faci egal cu adversarul.
Iertându-l te arăți superior.
Iertând ne eliberăm pentru a ne putea înălța.
Să fim conștienți că iertând, îi eliberăm pe cei care ne-au gresit, deci iertând oferim libertate.
Să alegi calea iertării pentru că numai ea desface rana încleștată în timp.”

Valeriu Popa

 

„Este important sa intelegi ca exista o singura persoana care va fi alaturi de tine pentru eternitate, si aceea esti tu. Atunci cand faci ceva care te raneste/afecteaza, vei suporta consecintele pana cand te vei ierta, indiferent cat va dura asta – o eternitate, daca atat va dura pana te vei ierta.
De aceea, sfatul meu este sa va iertati cat mai repede, dupa ce faceti ceva ce nu a fost benefic pentru voi.
Durerile si disconfortul pe care le simtiti ca urmare a simptomelor Ascensiunii sunt consecinta neiertarii. Daca vreti sa va usurati situatia, de fiecare data cand faceti ceva ce nu va este benefic/ce va raneste fizic sau emotional, constientizati acest lucru si iertati-va cat mai repede.
Noi toti facem greseli. Dar daca te iubesti suficient de mult, te tratezi cu compasiune, te ierti si mergi mai departe.”

Jason Estes

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *