Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Bilitis

pictura: Andrew Atroshenko – Valeria

Unele femei poartă veșminte largi făcute din lână albă, care tăinuiesc unduirile trupului. Altele își prind în talie o cingătoare din cânepă care oferă privirii un dar fermecător: imaginea celor două cupe sacre, care tind semețe spre cer prin sfârcurile lor înălțate, dar și curbura fină a coapselor pline. Unele femei, frumoase și grațioase, se învăluie cu eleganță în mătăsuri și haine țesute cu fir de aur. Chipul acestora, suav, cu trăsături bine conturate, cu ochi adânci și surâs savuros, te duce cu gândul la paradisul de la Stâncile Afroditei.

Mai sunt și celelalte femei, pe care eu le prefer celorlalte, – cele care își fac veșmânt din flori și frunze verzi și struguri; cele care își împodobesc părul cu flori de măslin. Dar eu nu aș putea trăi altfel dacă nu m-aș acoperi cu razele soarelui, dacă nu mi-aș înveli sânii cu lumina palidă a lunii, dacă nu mi-aș colora trupul nud cu umbrele copacilor.

Iubitule, cuprinde-mă cu dor și poftă în brațele tale puternice, așa cum sunt: fără veșminte, fără bijuterii, dar cu flori împletite în păr; fără sandale, doar cu pulbere aurie pe tălpi! Cuprinde-o în brațele tale, iubitule, doar pe Bilitis. Pletele-mi sunt negre pentru că abanosul le-a dăruit esența sa, iar buzele-mi sunt roșii pentru că trandafirii le-au sărutat și și-au lipit roșeața de ele. Buclele mele dansează libere și ondulate cu boarea vântului, pe spate, pe umeri, acoperind sânii ca niște mătăsuri scumpe.

Coapsele îmi sunt rotunde și arzătoare, tăinuind între ele, cu grație și sacralitate, fântâna din care țâșnește apa vieții. Dezmiardă-mi cu adorație trupul, iubitule, și caută tărâmul ascuns! Cufundă-te în el și gustă din nectarul ființei mele, îmbată-te cu aromele înmiresmate, bucură-te de roadele lui bune! Prin tine va curge apoi misterul cel copleșitor al femeii!

Ia-mă așa cum m-a făcut mama într-o îndepărtată noapte de iubire și bucură-te de comoara sufletului meu îmbogățit cu natura intimă a iubitelor pe care le-am savurat extaziată. Și dacă mă iubești așa cum sunt, nu uita să-mi spui.

Fragment din Cântecele și confesiunile amoroase emoționante ale preafericitei Bilitis

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *