Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Iustinian Nanu și magia schițelor erotice

Căutând pe Instagram după eticheta #erotic am dat de iustinyanx. Am început să îi urmăresc activitatea și să fiu curioasă și de el – Iustinian, ca persoană. Mă întrebam ce îl face pe un bărbat care studiază arhitectura să fie pasionat de schițele erotice? Și de unde talentul și rafinamentul de a reda cu atâta măiestrie curburile senzuale ale femeilor? La prima privire ar putea părea niște simpli vectori, dar sunt atât de încărcate cu frumusețe, senzualitate, erotism, magie!

Iustinian creează povești în care sărbătorește feminitatea! Pune pe hârtie câteva detalii prin care revelează raiuri întregi de Frumusețe!

Ah, și mai fericită am fost când am descoperit că este și el din Vaslui, la fel ca mine, și că a studiat la același liceu la care am studiat și eu – LMK.

L: Schițele tale vibrează! Sunt vii și magice! Care este secretul lor?

I: Ahh, flatat de la inceput. Cuvintele tale m-au măgulit de tot… ”vii”, ”magice” – secretul e misterul. Einstein spunea la un moment dat că “originalitatea înseamnă să știi să-ți ascunzi foarte bine sursele”, cred că încerc foarte tare să fiu original deși sunt conștient că există și urmăresc un grup mare de artiști în același domeniu.

L: Împărtășește-ne cum se nasc aceste desene, cum le vezi, cum le dai viață.

I: Această poveste a început odată cu experiența mea în Spania. După cum ai spus și tu – studiez arhitectura și am avut ocazia să traiesc o perioadă de timp în Madrid unde, pentru prima oara în viața mea, am luat parte la un curs de nuduri. Acolo, preț de câteva ore, în prezența unei femei, și alături de colegii mei, exersam linia, formele și așa am început, așa s-a născut Iustinyan. Acesta a fost primul pas, iar pe al doilea și pe următorii i-am făcut și mai repede fiindcă am trecut cu arta și grafica pe calculator. Am reușit să combin pasiunea pentru desenat cu programele pe care le foloseam deja și inspirându-mă din tot ce se întamplă pe internet, am reușit să creez ceea ce găsiți astăzi pe contul meu de instagram.

L: Ce înseamnă Erosul pentru tine? Cum trăiești tu senzualitatea?

I: Trăim într-o perioadă de timp în care sexualitatea vinde mai mult ca niciodată și sincer să fiu nu sunt împotriva acestui lucru. De mici aflăm despre subiecte de care poate părinții noștri nici la vârsta noastră nu știau, și lucrul ăsta pe deoparte mă bucură: odată cu înaintarea în vârstă, ca oricare dintre noi, am început să fiu tot mai curios; dar pe de altă parte mă întristează fiindcă nu toți oamenii au discernământul necesar ca să facă diferența între porno și erotic și de asta ajungem să vorbim tot mai puțin despre trăirile noastre fizice. Senzualitatea pentru mine nu înseamnă doar goliciunea trupului. Nu doar forme fizice – prin ilustrațiile pe care le public încă experimentez și caut momentele alea care mă fac fericit să le privesc. Senzualitatea vine din comportament, din felul în care trăiești viața.

L: Ce înseamnă arta pentru tine?

I: Cu toții ne naștem artiști, doar că la un moment dat, de-a lungul drumului vieții, unii aleg o altă cale si nu cea a artei propriu zise. Arta pentru mine înseamnă pasiunea pentru acel domeniu care te face fericit și nu te face să simți cum trec orele în timp ce lucrezi la asta. Acesta este motivul pentru care de foarte multe ori insist să le spun persoanelor din jurul meu, prietenilor: “Ai o pasiune? Daca da, fă ceva în privința asta, creează! Dă-i viață!”.

L: Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

I: Ah, atât de greu îmi e să formulez răspunsul ăsta. Deși sunt atâtea lucruri trebuie să aleg doar unul. Fie, sinceritatea! Îmi e drag să vorbim despre ce ne place și ce nu, să spunem ceea ce credem cu adevĂrat și nu să ocolim asta.

L: Care e femeia care te inspiră cel mai mult? Care reprezintă pentru tine tabloul desăvârșit al senzualității feminine?

I: Am cunoscut câteva, în fiecare am găsit câte ceva care mă inspiră, dar nu pot arăta spre cineva. Încă. La tabloul desăvârșit contribuie foarte mult aspectul, privirea, zâmbetul, felul în care vorbește și se comportă, toate astea contribuie la ansamblul perfect. Dar nu pot să-ți spun despre ea dacă încă nu am întâlnit-o; sufletul meu o să știe când și de abia atunci o să am răspunsul.

L: Cum ai ales să sărbătorești Frumusețea feminină prin schițele tale? Care a fost momentul care a declanșat începutul acestei călătorii prin universul senzualității și al erosului?

I: Lasă-mă să-ți spun o poveste. Cred că aveam vreo unsprezece ani când mi-a căzut pentru prima data o revistă erotică în mână, eram într-o seară pe afară și țin minte că reușisem cumva să deschidem portbagajul daciei ăleia vechi a nimănui din fața scării, când spre surpriza nostră, pe langă scule și sticle goale de alcool, era această “operă de artă” pe care am răsfoit-o din scoarță în scoarță alături de băieții și fetele de la bloc, care mai mari, care mai mici, care mai curioși, care mai rușinoși. Totul s-a întâmplat repede, dar fotografiile mi-au rămas în minte. După seara aceea, îmi amintesc că timp de vreo săptămână, am încecat să reproduc în desen ceea ce văzusem și interesant e că nu mă feream să le arăt tuturor asta, nu mi-era rușine. Ba mai mult colegii de clasă mă susțineau și chiar credeau în arta mea, ca și astăzi de altfel. Cred că ăla a fost momentul cheie, de atunci tot ce am făcut a fost doar să fiu tot mai curios.

L: Ce schimbări a adus această pasiune a ta în relaționarea cu femeile? Dar în universul tău interior, ca bărbat?

I: Nu pot să uit primele reacții pe care le-am primit, au fost tare împărțite. Au fost persoane care au crezut că am luat-o razna, au fost persoane care au crezut în mine și m-au susținut. Dar relaționarea mea cu femeile este aceeași, nu pot să spun că s-a schimbat ceva, poate cĂ unele dintre ele, văzând ceea ce fac, au prins mai mult curaj și au început să se deschidă mai mult în conversații cand venea vorba de un subiect mai sensibil. Cât despre universul meu interior… cred că am mai mult curaj. Sunt un băiețel timid, dar într-o zi voi fi mare! Fac față conversațiilor, cu brio aș zice, dar când vine vorba de o tipă pe care o plac… mă transform, mă fâstâcesc – care era întrebarea? haha

L: Care sunt calitățile pe care trebuie să le întrunească o femeie pentru a fi considerată o femeie senzuală?

I: În general? Depinde de fiecare. Dacă ar fi să te iei după ceea ce creez – hainele pe podea, sânii goi, fundul de proporții uriașe – lucrurile astea sunt calități, dar dacă ai reveni la realitate și ți-ai lua ochii din smartphone, ai realiza că senzualitatea nu înseamnă doar atât. Felul în care clipește sau vorbește, modul ei de a face pași pe stradă, sunt lucrurile astea simple care te fac să cauți pe cineva aproape și să-i spui “mamă, vezi și tu ce văd și eu?”

L: De ce te face fericit să creezi povești minunate prin schițele pe care le faci? Cum te simți când te așezi la birou și dai viață unui desen?

I: Pentru mine a fost mai mult o provocare pe care mi-am dat-o, mi-am zis într-o zi că nu am cum să ajung să fac 50 de ilustrații și uite că acum mă apropii vertiginos de 200. Nu e vorba neapărat despre rezultatul final ci mai mult despre proces, îmi place să ascult un playlist bun când lucrez, să creez o atmosferă, pentru mine timpul petrecut în fața unei ilustrații înseamnă oaza mea de liniște și de relaxare, iar când ajung la un rezultat care mă bucură, apare pe instagram.

L: Cum se vor împăca pe viitor arta erotică cu arhitectura?

I: Nu am nicio idee despre ce se va întâmpla în viitor, îmi place să mă bucur de perioada din prezent, de ultimul an de facultate care mi-a mai rămas și mai departe voi fi creativ, nu sunt două subiecte care nu se înțeleg, cred foarte tare că pot lucra împreună la un moment dat.

Îți mulțumesc, Iustinian! Mult!

Activitatea sa o putem urmări pe:

Instagram: https://www.instagram.com/iustinyanx/

Facebook: https://www.facebook.com/iustinyan/

 

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *