Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Vlad Mihăilescu – despre frumusețea și erosul din fața aparatului de fotografiat

Pe Vlad l-am cunoscut acum câțiva ani când am realizat împreună cu 2 prietene o ședință foto. Mi-a plăcut foarte mult faptul că prin fiecare gest pe care îl făcea, prin atitudinea pe care o avea spunea celei care era în fața obiectivului: „Ești foarte frumoasă! Ai încredere în tine!”

M-am simțit foarte frumoasă în fața aparatului său, cu toate că eram foarte timidă și stingheră, iar imaginile cu mine pe care le-a surprins Vlad sunt extraordinare. Când treceam prin perioade mai dificile, foarte aglomerate și nu mai aveam timp să îmi cultiv feminitatea, priveam fotografiile făcute de el și imediat îmi aminteam că sunt frumoasă, feminină, că strălucesc. Zâmbeam și trăiam această realitate.

De la acea ședință foto îi urmăresc cu mare atenție activitatea fotografică. Ah, am mai făcut o ședință foto! Și atunci mi-a dăruit niște instantanee superbe!

Vlad: Și s-ar putea chiar să le fac publice dacă îmi dai voie muhaha!

Lori: O să inserez una dintre ele aici în articol. Ce zici? Ar fi momentul… 🙂

Vlad are un dar aparte de a imortaliza frumusețea, de a surprinde aspectele sublime ale feminității. Câtă senzualitate emană fotografiile sale!

Lori: De când fotografie de boudoir? Și de ce?

Vlad: În ianuarie-februarie se împlinesc 11 ani de când m-a prins fotografia în general. Fotografia boudoir am început să o fac prin 2010 și să o atac mai serios prin 2013 când începusem să am acces la mai multe locuri de fotografiere. Cred că oricine își dorește să facă fotografii cu o femeie frumoasă, la început am luat-o ca pe o provocare să văd dacă sunt în stare să fac asta, vedeam pe site-uri de fotografie pe care publicau alți fotografi și voiam să realizez același gen de rezultat. Am fost puțin naiv în perioada aceea pentru că era vorba de comunicare, cunoștiințe, tehnică – lucruri pe care încă le tatonam. O bună perioadă de timp am fost nu timid ci foarte timid, chiar și când am cunoscut-o pe Daniela (Daniela este prietena noastră comună) chiar dacă începeam să stăpânesc partea de comunicare încă mai aveam o doză severă de timiditate. 

Revenind la întrebarea “de ce”, o să vorbesc despre fotografia erotică care este strâns legată de boudoir și pot spune că se confundă una cu alta din cauza unei legături strânse între cele două: aceste genuri se completează reciproc și se continuă. La început a fost o provocare. Pe parcurs ce am evoluat am simțit că prin intermediul fotografiei erotice pot face o diferență deoarece acesta este un subiect foarte greu de abordat mai ales din cauza dificultății în sine de a realiza fotografii de acest gen.

Lori: Când ai descoperit pasiunea pentru fotografie? Ea a rămas doar un hobby sau deja ai transformat-o în carieră?

Vlad: Pasiunea pentru fotografie m-a lovit chiar la începutul facultății, și mă bucur că s-a întâmplat pentru că mergeam în derivă. Aveam impresia că voiam să fac IT dar nu iubesc matematica deloc, iar în domeniul IT fără matematică nu faci nimic. Nu a rămas un hobby pentru că, din fericire, am avut prieteni și clienți care s-au țintut scai de capul meu să fac mult mai mult.

Lori: Povestește-mi despre Femeie! Când ai început să iubești Femeia? 

Vlad: Nu pot trăi fără ea, mai e ceva de zis? Fără să îmi fi dat seama, cred că am avut mereu această atitudine, iar lucrurile au început să fie din ce în ce mai clare pe măsură ce am evoluat ca fotograf și prin poveștile de viață ale femeilor care s-au lăsat fotografiate.

Lori: Mereu ai avut această viziune plină de transfigurare față de femeie și senzualitate?

Vlad: Înainte să mă apuc de fotografie, am avut o imagine distorsionată a realității din partea celor din jur, în care fotografia erotică era considerată ca fiind ceva rău, vulgar. Nu judecam pe nimeni, dar îmi ziceam în permanență că eu nu o să mă apuc de așa ceva. Ghinionul lor și norocul meu a fost să dau peste site-uri de fotografie, care mi-au trezit curiozitatea și după ce am început să fotografiez intens, am început să cunosc de fapt cum stau lucrurile, oamenii și poveștile modelelor, care din multe puncte de vedere m-au ajutat să mă modelez atât ca fotograf cât și ca om.

Lori: Ce înseamnă senzualitatea pentru tine?

Vlad: O găsesc în acele gesturi mici care aparent ar putea fi gesturi banale dar ele sunt pline de senzualitate, cum ar fi: un zâmbet, modul în care o femeie pune o bluză pe ea, chiar și în gesturile stângace sau când accidental vine părul peste față sau stă ciufulit. Voi chiar și când nu vreți puteți fi foarte senzuale.

Lori: Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

Vlad: Cel mai mult apreciez când se deschide și vrea să exploreze mai mult, pentru că dacă la început poate fi reticientă, în momentul în care acea barieră dispare ea creează o cu totul altă atmosferă.

Lori: Spune-mi, te rog, care e atitudinea ta interioară de le oferi femeilor siguranța de a te primi în spațiul intim al ființelor lor? De a se dezbrăca în fața ta de toate temerile și neîncrederile?

Vlad: Nu este vorba de o atitudine anume, cred că este vorba în primul rând de noroc. În momentul în care fotografiez, încerc pe cât posibil să ofer un cadru liniștit și în primul rând sunt eu calm pentru că îmi dau seama că este greu în general ca cineva să pozeze, motiv pentru care de cele mai multe ori arăt fotografiile de pe aparat ca să își dea și ele seama de direcția în care mergem. Este foarte greu să obții încrederea unei femei și consider că o atitudine dominanta strică și că ideal ar fi ca toți să plecăm de la egalitate și să colaboram.

Lori: Care ai observat că este atitudinea cea mai potrivită a unui bărbat ca femeia din fața sa să înflorească, să îl încânte cu feminitatea sa?

Vlad: Aici e mai greu de răspuns așa că o să zic mai mult din propria experiență și ce am auzit recent din prisma femeilor pe care le fotografiez. Contează foarte mult și personalitatea celor doi, dar cel mai important e ca bărbatul să fie deschis în primul rand, deschis la nou, deschis la a experimenta și deschis la a înțelege.

Lori: Ce s-a schimbat în ființa ta și în comportamentul tău ca bărbat de când ai început să practici meseria de fotograf de boudoir?

Vlad: Am început să înțeleg mai bine ce se întâmplă în jurul meu și mi-am dat seama ce înseamnă încrederea care mi-a fost acordata pentru a fotografia. Este foarte dificil pentru unele femei să aibă o atitudine senzuală în fața aparatului pentru că de multe ori se întâmplă să nu cunoști dinainte persoana pe care o fotografiezi și există o mică bariera care trebuie spartă. Pentru a face acest lucru trebuie să existe foarte multă răbdare și să respecți limitele acelei persoane. Am început să înțeleg o parte din lucrurile prin care trece o femeie iar dacă noi, ca bărbați, avem impresia că anumite lucruri la care voi țineți nu sunt importante, revenim la ce am zis la un moment dat cu senzualitatea pe care o găsim în cele mai banale gesturi, la fel e și aici – totul e în detalii. Lucrul cel mai important care s-a schimbat în mine cred că e atenția care mi s-a dinamizat foarte mult și faptul că încep să analizez cele mai mici detalii ca să pot respecta o limită.

Lori: Ce înseamnă arta fotografică pentru tine?

Vlad: Pentru mine reprezintă ceea ce simt și ceea ce văd în momentul în care fotografiez, chiar dacă schimb perspectiva prin unghiuri și focalizare. 

Lori: Care sunt calitățile pe care trebuie să le întrunească o femeie pentru a fi considerată o femeie senzuală?

Vlad: Nu cred că sunt niște calități anume deoarece însăși femeia sugerează senzualitate în orice moment. Cum am zis și mai devreme – voi puteti fi foarte senzuale chiar și cu cele mai banale gesturi.

Lori: Povestește-mi, te rog, cea mai împlinitoare experiență a ta, ca fotograf.

Vlad: Recent am avut o ședință foto erotică în care fotografiile au fost folosite pentru a crea un album. Acea femeie a făcut albumul cadou iubitului ei iar amândoi au fost fericiți. Cred că cel mai important e sentimentul pe care îl am când văd că munca mea prinde contur și începe să capete un sens pentru cei care o privesc și văd dincolo de fotografie, văd mai mult de o femeie care s-a dezbrăcat în fața aparatului de fotografiat: văd feminitate, senzualitate, frumusețe, fericire.

Activitatea lui Vlad o puteți urmări pe:

Facebook: Boudoir Frames by Vlad Mihăilescu

Site Web: http://behindboudoirframes.com

Instagram: boudoirframes

Comentarii

Comentarii

1 Comentează

  • Mihai V Posted 2 ianuarie 2018 0:10

    Nu inteleg cum cineva poate considera artă niste trupuri de femei goale, contorsionate, siliconate, tatuate… No offence, dar pe langa nuditate si ceva B&W, fotografiile nu au nicio legatura cu arta sau senzualitatea.
    Probabil ca nu vei publica acest comentariu, dar este opinia mea de fotograf de 15 ani si degustator de arta si cred ca nu sunt singurul care ar spune acest lucru :). Apreciez ce urmaresti sa evidentiezi prin aceste articole, cu acest site, dar daca vrei cu adevarat ceva high-class, nu ar strica sa te indrepti si spre lucruri cu adevarat de calitate. Sunt multe prin zona, doar sa fii capabila sa le descoperi…
    Oricum ar fi, mult succes in continuare.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *