Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Bărbatul tău este alegerea ta!

Zilele trecute am citit pe internet un articol scris de către o femeie, un articol care mi-a atras imediat atenția mai ales prin faptul că a reușit să acopere în cuvinte puține o mare parte dintre frustrările unei femei ce se află într-o relație care nu o împlinește.

M-a amuzat într-un fel, dar acele zâmbete de pe buzele mele erau la rândul lor acoperite cu un strat subțire de durere deoarece eu însămi m-am confruntat recent cu o nouă dezamăgire în materie de… bărbați.

Mi-a fost extrem de ușor să empatizez cu ea deoarece a ales cuvintele cu multă atenție și a redat totul cu destul de multă intensitate, transmițând din plin dezamăgirea și indignarea pe care o simțea față de sexul opus. Mi-am dat seama că toate am trecut prin această etapă și că unele dintre noi încă ne aflăm prinse în acest vârtej al dezamăgirilor, indiferent de vârstă pe care o avem și experiența adunată. Mereu apar alte nuanțe și alte lecții de învățat. Doar… femeile sunt puternice, așa-i?

Teoriile sunt multe, expuse în la fel de multe variante, dar ce ne poate fi cu adevărat de ajutor în astfel de momente în care dezamăgirea clocotește înăuntrul nostru, când am avea atâtea de spus, atâtea de reproșat și atunci când ne-am fi dorit atât de mult ca măcar de această dată să fie bine, măcar în această situație când începutul fusese atât de frumos și părea atât de autentic?…

Dragile mele, noi suntem singurele care trebuie să ne ajutăm să trecem peste orice dezamăgire, cu încredere în sine, cu înțelegere și mai ales cu recunoștință față de situația cu care ne confruntăm. Da, da, știu că sună așa de…. plastic, dar este pragmatic. Și știm foarte bine că noi, femeile, suntem foarte pragmatice de felul nostru! Soluția este să încercăm să fim cât mai lucide și să vedem ce lecție dorește viața noastră să ne ofere pentru a o învăța și a face tot posibilul să nu mai repetăm greșeala care ne-a condus în acest impas.

Care este calea?

     Păi în primul rând trebuie să ne direcționăm toată energia cu care hrănim frustrările pe care le avem în legătură cu bărbații și să o îndreptăm spre a conștientiza CE DORIM NOI CU ADEVĂRAT DE LA BĂRBAȚI și bineînțeles dacă suntem capabile să împlinim ca iubite acel ideal de bărbat pe care noi ni-l dorim în viața noastră!

          Putem alege!

     Da, acum putem alege! Acum mulți ani acest lucru nu era posibil, căsătoriile erau aranjate de părinți pe criterii sociale; acum când suntem libere să iubim pe cine dorim, trebuie să învățăm să construim relații de iubire autentice, armonioase și hrănitoare.

Trebuie să învățăm să alegem! Trebuie să descoperim ce vrem cu adevărat, ce ne dorim de la relația cu un bărbat! Ce nevoi ai tu de la un bărbat! Și păstrează mereu în minte acestea! Alege după criteriile pe care ai tu nevoie ca un bărbat să le îndeplinească. Alege un bărbat care SĂ AIBĂ CAPACITATEA să te împlinească!

Cel mai bine notează-le pe o foaie. Notează-ți în agendă descrierea completă a bărbatului pe care ți-l dorești! Și ține cont de nevoile tale! După ce ai scris despre Bărbatul tău ideal, recitește ceea ce ai scris iar și iar până când ești sigură că nu vei uita până data viitoare când vei ieși la întâlnire.

Fii deschisă în tot acest timp către bărbați, dar nu uita care sunt năzuințele sufletului tău! Fii selectivă! Ești minunată și știi asta! Da, știu că simți o dorință arzătoare de a te putea dărui în brațele unui bărbat. Dar nu în brațele oricărui bărbat, ci în brațele bărbatului care te poate cuprinde, aprecia, să fie capabil să te ajute să înflorești, să te iubească și pe care să îl iubești.

Suntem diferiți! O femeie este diferită față de altă femeie, un bărbat e diferit de altul. Putem folosi acest aspect transformându-l într-un optimism de nezdruncinat. Există bărbați potriviți pentru noi, pentru fiecare dintre noi! Trebuie doar să căutăm mai bine și să fim mai…. atente și obiective.

Și amintește-ți: atragem ceea ce suntem!

Da, atragem ceea ce suntem și ceea ce gândim. Dacă permanent atragem bărbați care ni se par (mai apoi) extrem de nepotriviți înseamnă că avem 2 situații la care este necesar să ne gândim:

  1. Tu l-ai ales.
  2. Întreabă-te de ce drumurile vi s-au intersectat?

Dacă astfel de situații se repetă, lucrează și mai mult cu tine, dezvoltă-ți mai mult inteligența emoțională , discernământul și ai în vedere că niciodată ceilalți nu sunt de vină pentru ceea ce ți se întâmplă! Mai bine întreabă-te: ”De ce sunt eu în situația aceasta? Ce pot face eu  mai bine pentru mine și pentru cei din jurul meu?”

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *