Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Buchetul de mireasă – cum îl alegem?

Buchetul de mireasă repezintă unul dintre cele mai importante accesorii de nuntă și ca atenția pe care o solicită până când îl găsești pe cel potrivit dar și ca nota distinctivă pe care o poate oferi, punând în evidență rochia, pantofii sau coafura și frumusețea miresei.

Dacă majoritatea dintre voi v-ați gândit să urmați tradiția și să alegeți un buchet realizat din flori naturale, veți fi mirate, poate, să aflați că în ultimii ani viitoarele mirese au fost interesate și de buchetele realizate din flori artificiale.

În funcție de tema aleasă, de preferințele și de stilul său, o mireasă poate alege să rămână la stilul clasic al buchetelor simple sau elegante din flori naturale sau poate alege buchetele din flori artificiale împodobite cu bijuterii, pene și pietre prețioase.

Ziua nuntii reprezintă pentru orice femeie un motiv de bucurie dar și un real motiv de îngrijorare. Începând cu modelul rochiei, și terminând cu culorile alese pentru tema nuntii, o mireasă trebuie să țină cont de stilul nunții, de armonia culorilor atât în ceea ce privește aranjarea sălii în care va avea loc evenimentul dar și în privința culorilor florilor care îi alcătuiesc frumosul buchet.

Aspectele de care trebuie să țină cont orice mireasă atunci când își alege buchetul, sunt:

 • floarea sau florile preferate,
 • culorile alese pentru întregul eveniment,
 • rochia,
 • bijuteriile alese
 • înălțimea / statura ei.

Este foarte important ca toate elementele decorative pentru care s-a optat să fie în armonie unele cu altele pentru a nu pune în umbră elementele ce merită să fie observate de către cei prezenți la eveniment.

Majoritatea mireselor preferă buchete cu flori precum trandafirii, calele, bujorii, lalelele, freziile, hortensiile, crinii…

Buchetele formate din aceste flori pot avea forma rotundă sau curgătoare. Forma, mărimea sau compoziția buchetului nu au nicio importanță în îndeplinirea superstițiilor legate de fericirea viitoarei căsnicii, țin doar de armonizarea aspectului complet al miresei.

Dacă e să vorbim despre forma buchetului de mireasă, acesta poate fi:

 • rotund perfect,
 • rotund lejer,
 • pe braț,
 • într-o formă alungită, curgătoare,
 • lejer.

Din punct de vedere cromatic, nuanțele pentru care se poate opta pot fi cele în vogă cum sunt, de exemplu, în această perioadă: verde, culori pastelate, culori puternice, inedite, exotice, stridente.

Trendul îndrăgit și adoptat de către tot mai multe mirese îl reprezintă cel al buchetelor cu o formă mai lejeră în care se folosesc o multitudine de forme și texturi în materie de foliaj, fructe și flori!

Buchetele artificiale pot fi creații deosebite, realizate din diferite flori artificiale și broșe cu perle și cristale, în funcție de dorința mireselor.

Este un nou trend ca buchetele de mireasă să fie făcute din broșe, resturi de materiale sau alte elemente neconvenționale. Astfel de buchete sunt alese de obicei de către miresele care își doresc să le păstreze ca amintire de nuntă. Unele buchete artificiale pot arăta identic cu cele din flori naturale și vin la pachet cu posibilitatea de a putea fi păstrate mulți ani după nuntă.

 

Dacă vă doriți ca buchetul de mireasă să aibă o anumită culoare, puteți îmbrăca și domnișoarele de onoare în această culoare, iar efectul va fi unul pe măsură.

 

Buchetele „altfel” necesită foarte multe ore de lucru. Cum florile sau broșele sunt realizate individual, lucrate manual, materialele folosite sunt de calitate superioară, este posibil ca prețul unui astfel de buchet să fie mai mare decât al unui buchet realizat din flori naturale.

Avantajele alegerii unui buchet din flori artificiale:

 • acestea nu se deteriorează în timp,
 • pot fi utilizate atât la cununia civilă, dacă va avea loc în altă zi, cât și la cununia religioasă,
 • pot fi folosite inclusiv la ședința foto de după nuntă.

În locul achiziționării a trei buchete, costurile se vor duce la prețul unui singur buchet ce poate fi reutilizat.

Aceste aspecte gravitează doar în jurul dorinței voastre ca viitoare mirese de a fi unică și de a organiza nunta pe placul inimii voastre. Puteți fi speciale purtând un buchet de mireasă unicat realizat din materiale alternative: hârtie, dantelă, saten, organza, perle, mărgele, cristale, broșe etc. Gusturile și dorințele voastre sunt cele mai importante, dar și înțelegerea stilurilor ce se potrivesc cu tema aleasă și foarte important, bugetul vostru.

Dacă vă numărați printre persoanele care iubesc foarte mult natura și preferă doar să admire florile în grădină, alternativa unui buchet neconvențional este varianta ideală.

În funcție de rochia de mireasă cumpărată poți alege flori cu personalitate sau flori
delicate, le poți spune în contrast sau le poți asorta. Un alt aspect care contează în alegerea florilor este anotimpul în care va avea loc nunta dar și perioada din zi. În funcție de acestea veți stabili ce aranjamente florale sau culori calde sau reci veți folosi. Dacă veți opta pentru un buchet de mireasă din flori naturale, pentru evitarea surprizelor neplăcute vă recomand să găsiți artistul florist care să se ocupe de el din timp și mai ales trebuie să îi specificați florile voastre preferate. Astfel buchetul va fi realizat în dimineața nunții pentru a nu cauza neplăceri precum decalarea programului, întârzieri sau nemulțumiri privim modelul sau dimensiunea buchetului realizat.

Buchetul vostru de mireasă trebuie să reflecte tema și stilul nunți, dar dacă rochia voastră este mai simplă nu trebuie să vă fie teamă să alegeți flori în culori puternice sau un buchet extravagant!

Vă doresc mult succes în realizarea buchetului perfect!

Pentru mai multe întrebări și discuții constructive vă așteptăm pe grupul Idei pentru viitoare mirese și nașe!

P.S.: Acestea sunt buchetele pentru care am optat eu pentru cele 2 evenimente: cununia civilă și nunta. Când voi primi fotografiile de la nuntă, vi le voi împărtăși pe cele cu buchetul meu frumos!

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *