Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Misterul feminin văzut prin ochii unui… Profesor

Robert Pecsi este doctor inginer și profesor în învățământul universitar, traducător autorizat și owner al unui birou de traduceri. Răspunsurile pe care mi le-a oferit sunt extrem de delicioase. Datorită profesiei pe care o are și a jovialității care îl caracterizează, jonglează genial cu modurile de a exprima viziunea sa despre Femeie.

  1. Descrie-mi imaginea care îți apare în minte atunci când rostești cuvântul „Femeie”.

Înainte de a începe nu pot să nu-mi amintesc de o postare plină de umor de pe facebook (nu a mea proprie) care spunea „Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu al unei femei. Dacă n-are sâni.” Revenind la seriozitate, pot spune că pentru mine FEMEIA este cea mai minunată, adorabilă creatură a acestei lumi. Desigur, dacă nu cumva devine cea mai de temut…

Dacă doresc să vorbesc despre FEMEIE, gândul mă duce la ceea ce resimt eu în cele mai profunde unghere ale sufletului meu atunci când interacționez cu o femeie, când o admir, o curtez, sau și atunci când doar comunic cu ea, în cadrul unor altfel de raporturi, deloc orientate către o comuniune amoroasă, afectivă, intimă sau sufletească. Pentru mine femeia este un Univers. Și nici măcar nu aș adăuga că „în miniatură”, cum ar dicta logica, ci un Univers în care, în sufletul căreia poți descoperi cel puțin la fel de multe minuni ca în Universul „mare”. Plonjând într-o relație de iubire cu tot sufletul, această lume a ei, acest Univers te va îmbogăți și te va întregi muuult mai mult decât orice altceva. Aș putea afirma, poate puțin hazardat, dar afirm totuși că o asemenea experiență, de a te dărui conștient și total, relaxat, natural dar atent în Universul unei femei, te îmbogățește mai mult decât multe ore de meditație, de cercetare și studiu sau de alte abordări ale căii cunoașterii. Desigur, important e să fii conștient, întrucât în caz contrar, dacă te lași furat de tot ce îți aduce nou acel Univers, vei fi doar precum cel ce se îmbată. Te vei îmbogăți dar fără să îți dai seama și astfel nu vei învăța nimic din experiență, iar faptul că nu vei fi capabil să polarizezi aceea femeie, acel Univers cu natura ta masculină, de „ax al lumii”, te va face să o pierzi (într-un fel sau altul) și apoi vei uita și cele cu care te-a îmbogățit, cu o repeziciune și într-o măsură direct proporționale cu gradul de inconștiență, de lipsă de atenție din timpul petrecut cu ea.

Fiind înzestrat de Bunul Dumnezeu cu o empatie destul de bună, pe care experiența chiar a rafinat-o în timp, pot spune că – în momentele mele bune – simt în interiorul ființei mele, undeva dincolo de cuvinte, natura, trăsăturile definitorii și specifice ale Universului femeilor cu care interacționez – chiar și doar verbal. Ar fi însă greu de descris în cuvinte ceva ce percepi dincolo de cuvinte și chiar dacă aș reuși, ar reprezenta – după umila mea părere – o trunchiere, întrucât cele mai profunde experiențe și trăiri nu pot fi reduse la limbaj, la cuvinte. Dar se pot mereu identifica în aceste trăiri empatice nuanțe ale dăruirii, ale iubirii, ale spiritului matern sau ale jucăușeniei, ale dorințelor diverse de împlinire, ale raportării sale specifice la erotism și sexualitate, ale modului unic de înțelegere a vieții etc. Acest mod unic de înțelegere a vieții este cea care ne face să nu fim identici niciodată în totalitate cu o altă persoană.

Desigur, pentru a ne îmbogăți cu adevărat din interacțiunea cu o femeie, cu o purtătoare a acestui mister feminin, este necesar ca cel puțin pentru o perioadă de timp semnificativă să trăim cu ea, să ne dăruim efectiv, clipă de clipă, cu toate aspectele ființei noastre. Simpla simțire empatică de moment nu va revela – cel puțin nu la nivelul unei ființe muritoare – toate profunzimile Universului feminin.

Pe lângă această specificitate a Misterului Feminin, a feminității, manifestată într-un mod unic de fiecare femeie – care am convingerea că reprezintă principalul factor care atrage sufletul unui bărbat către respectiva femeie – tot de feminitate și de manifestarea specifică a Eternului Feminin țin și aspectele vizibile, expresiile fizice și gestuale. Armonia trupească are o importanță foarte mare în ceea ce privește trezirea interesului unui bărbat către a descoperi Universul lăuntric mirific al acelei femei.

  1. Care a fost femeia care te-a inspirat cel mai mult de-a lungul vieții? Care a fost atitudinea ei care te-a impulsionat să continui atunci când nu mai aveai putere sau încredere?

Slavă Bunului Dumnezeu, am avut multe iubiri, multe relații – majoritatea lor de durată, luni, ani de zile – și în fiecare perioadă viața și ființa mea s-a îmbogățit, s-a completat într-un mod specific. Fiecare dintre femeile care mi-au fost iubite și chiar multe dintre cele pe care doar le-am admirat cu o sinceră iubire masculină fără a ajunge la o relație cu ele mi-au îmbogățit viața, ființa, m-au inspirat să trec peste dificultățile vieții, să cresc și să mă întregesc. Atitudinea de suport, de înțelegere, răbdare și totodată de încredere și admirație au contat cel mai mult. O ființă pe care o admiri înflorește, în timp ce una pe care o desconsideri, este încercată de energia neîncrederii pe care o orientezi către ea.

  1. Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

Să repet acel citat de la începutul articolului? 🙂

Lăsând din nou gluma la o parte, fiind însă sincer și foarte succint: armonia sufletească și trupească, dăruirea, puterea de a iubi sincer (de a iubi, nu a se dori iubită), tactul – mai ales cel legat de comunicarea emoțională și intimă cu bărbatul, sinceritatea.

  1. Care sunt atitudinile unei femei care îl îndepărtează cel mai mult pe un bărbat?

Deschiderea excesivă și neadecvat dozată față de aspectele comunicării intime.

Lipsa răbdării și a tactului în această direcție a comunicării intime și emoționale. Impresia și atitudinea poate inconștientă, neanalizată, dar deseori chiar explicită că bărbatul ar fi un prestator sexual-material-fizic, o unealtă a-toate-capabilă și că doar sufletul ei contează, că ei i se cuvin toate, în toate domeniile.

Pretențiile, mai ales cele nefondate și exagerate.

Neseriozitatea, zborul egoist din cuib în cuib, doar pentru propria plăcere erotic-emoțională – în mod tâmp confundată cu împlinirea sufletească.

Incapacitatea de a fi dăruită și plină de admirație față de bărbatul pe care și l-a ales ca iubit.

  1. Ce înseamnă pentru tine o femeie senzuală?

Opusul celor de mai sus.

Putere a de a iubi sincer, tact și răbdare, lipsă de pretenții, deschidere amoroasă dozată corect, mereu în funcție de cât poate asimila bărbatul cu care respectiva femeie este în acel moment, naturalețe, integritate, dăruire, forme fizice atrăgătoare.

Aș mai putea remarca faptul că pentru a fi femeie frumoasă și superbă, a fi cât mai aproape de starea de Zeiță, nu este necesar să te fardezi excesiv, să cheltui prea mult pe haine scumpe. Este mult mai necesar să fii una cu tine însăți, să știi să trăiești armonia din profunzimile propriului suflet, înțelepciunea care curge prin venele ființei tale subtile și sublime. Lipsa de naturalețe, excesul de farduri și de alte chestii artificiale nu va fi niciodată apreciată de un bărbat adevărat.

  1. Ce o face pe o femeie să fie seducătoare?

Aș putea să spun că eu privesc seducția (cea benefic orientată, nu vicleană, pentru obținerea unui alt interes sau pentru abuz) ca pe un excepțional merit. Ființa care seduce pe cineva de fapt îi trezește sufletul, o trezește la viață din adormire, o înflăcărează și îi dă sens vieții. Dragostea născută din seducție poate crea mai multă fericire decât multe milioane de euro (deși nici pe acestea nu le-aș refuza :P), decât multe împliniri de dorințe. Și aceasta mai ales fiindcă îndrăgostirea, dragostea față de o ființă de sex opus este cea mai accesibilă trăire umană care ne face să uităm de propriul ego, de propriile limite și să fim în stare de fapte de eroism, de sacrificii cu scopul de a îi face pe plac ființei iubite, de a hrăni energia iubirii. Ce este și ce nu este seducător? 🙂 NU pot decât să zâmbesc fiindcă am avut în gând să scriu o carte despre aceasta, am și început să o scriu, dar nu am avut timp să o continui. Ar fi foarte multe de spus. O femeie, pentru a fi seducătoare, are nevoie de un corp frumos, de rafinament în port, în gesturi, în vorbă și în comportament, este necesar să aibă o excelentă empatie astfel încât în fiecare clipă să dăruiască din misterul ei feminin, erotic exact atât cât să nu-l piardă pe bărbat dar totodată să-l atragă, să-l „înnebunească” și mai tare, astfel încât să simtă mereu când e necesar să se depărteze de el, pentru a lăsa loc conștientizării și polarizării, creșterii dorinței și când e necesar să năvălească asupra lui cu pasiune. O femeie seducătoare niciodată – și subliniez cu litere îngroșate NICIODATĂ – nu se va dărui, nu va dărui mai mult decât este bărbatul pregătit să primească, să asimileze din Misterul ei, din Universul ei feminin (la fel cum nici bărbatul nu poate face gesturi de apropiere care să nu țină cont de cât poate accepta femeia în acea fază a relației – de exemplu, la prima întâlnire cu o fată, nu îi poți da peste fund cu remarca „Ești așa de bună că …”, în timp ce același gest s-ar putea să fie extraordinar de seducător și să creeze multă bucurie după niște luni de relație intimă… depinde, bineînțeles, și de femeie). A fi prea deschisă este CEA MAI MARE greșeală a unei femei, cea mai anti-seducătoare atitudine. Desigur tot ne-seducător este și ca femeia să fie prea închisă ca atitudine. Dar excesul de deschidere, abordarea directă și lipsită de tact este exact opusul seducției (doar închipuiți-vă, ca bărbați cum ați reacționa dacă o femeie pe care o invitați la o cafea vă răspunde că ea ar prefera să meargă direct în dormitor pentru o partidă de sex bun… Ați mai putea să transfigurați acea femeie, să o ridicați pe un piedestal de zeiță?). Este nevoie de empatie și de reacția optimă în fiecare situație dată. Exact așa cum spune și în filmul The Ugly truth 

https://www.youtube.com/watch?v=0JLTEILz6o4

 „You have to be two people, The saint and the sinner. The librarian and the stripper.”, femeia care știe să seducă este în mod natural și simultan greu abordabilă, cu un aer serios dar și cu ceva care e atât de atrăgător pe după decolteul sau fusta ei încât îl face pe bărbat să remodeleze Macrocosmosul numai să ajungă în grațiile ei. Astfel seducția corect înțeleasă, sinceră și adevărată devine motorul transformării, evoluției, îmbunătățirii, ieșirii din ego și plonjării în extazul vieții plenare!

  1. Gândește-te acum la femeia în fața căreia ți-ai deschis cel mai mult inima. Ce anume din felul ei de a fi te-a îndemnat să faci asta?

O fi fost asistenta care mi-a făcut electrocardiograma? :))

Întotdeauna ne deschidem sufletul în fața ființelor la care simțim că există o comptabilitate între ființele noastre profunde. Apropierea treptată și plină de tact, de transfigurare și de încântare a făcut să ne deschidem amândoi sufletele, inimile și să devenim – măcar pe o perioadă și într-o măsură ce ne-a stat în putință – una.

Practic fiecare iubită a avut acest efect, fiecare iubire din ființa mea a declanșat o profundă deschidere sufletească, deși iubitele au avut caracteristici destul de diferite. Totuși, gingășia, frumusețea corporală și sufletească, tactul și senzualitatea, admirația și dăruirea sunt esențiale.

  1. Povestește-mi un pic despre atitudinile femeilor care te-au surprins, din cele întâlnite în locul în care îți desfășori activitatea.

În activitatea mea profesională – care este destul de multilaterală, de la catedră, la alte activități, de interpretariat, de interacțiune cu diferiți clienți etc. – și, în general, în viață am avut ocazia să întâlnesc foarte multe femei și pot spune că empatic remarc că cele mai multe femei armonioase și frumoase, senzuale și atrăgătoare le găsim tocmai în țara noastră (desigur, există și în alte locuri, dar aici ele sunt mult mai multe, majoritare). Acest lucru este minunat fiindcă „Femeia te ridică, femeia de coboară” și poate armonia, frumusețea femeilor va putea la un moment dat să fie unul dintre aspectele care să ridice această țară pe culmi ale plenitudinii.

Ce atitudine m-a surprins? Pozitiv m-au surprins de multe ori aptitudinile extraordinare de a filtra, de a cocheta, de a trezi interesul printr-un simplu zâmbet sau râs, chiar în cadrul unei relații pur profesionale. Bunul gust manifestat în îmbrăcăminte, gesturi, zâmbete și vorbe, toate aliniate astfel încât să transmită acel aer de „librarian and stripper”, de femeie serioasă dar înzestrată cu o senzualitate pentru care merită să muți și planetele de pe orbite.

  1. Ce calități admiri la femeile din domeniul tău și cum simți că le completează pe cele ale tale, ca bărbat?

Păi, cam întregul articol, toate răspunsurile au spus exact aceasta.

Poate ar mai fi de menționat capacitatea unei femei de a se „mula” pe bărbatul care este iubitul ei. Nu mă refer aici la mulare fizică – deși și aceasta este interesantă! – ci la cea de adaptare la energiile, specificitățile bărbatului.

  1. Ai un mesaj pentru Femei? Poate să îți arăți recunoștința sau să le transmiți să aibă mai multă încredere în ele? Sau să fie mai iubitoare?

Desigur.

Mulțumesc sincer Bunului Dumnezeu și tuturor femeilor cu care am interacționat în vreun fel pentru șansa de a asimila tot ce am putut asimila, pentru șansa de a fi bucuros, transfigurat, iubit și alintat, pentru șansa de a le iubi, admira, dori și respecta.

Mesaje și sfaturi conțin toate răspunsurile din acest articol. Faceți tot posibilul să fiți cât mai integre, pline de încredere, putere feminină și senzualitate. Manifestați-vă mereu cu tact, IUBIRE, admirație, dăruire, înțelegere, răbdare. Fiți seducătoare și prezente în ființa bărbatului. Nu vă disipați în mai multe relații, mai ales când de abia dacă ați putea împlini un bărbat! E greu – dacă nu chiar imposibil – să ajungi regină la două (sau mai multe) palate și ÎNTOTDEAUNA acțiunea atrage reacțiune și neseriozitatea, superficialitatea, disiparea vă va pune mai devreme sau mai târziu în situații în care veți regreta și nu veți înțelege de ce nu sunteți iubite…

Pe de altă parte, aș mai menționa și faptul că, din câte am avut ocazia să observ în societatea noastră, munca excesivă, jertfirea pe altarul aberant al activității exterioare, fură foarte mult din armonia și frumusețea ființei umane, din forța sa senzuală și de seducție, întrucât ceea ce faci aceea devii și preponderența în viață a momentelor de stres și de muncă, a momentelor în care nu putem fi una cu noi înșine din cauza faptului că participarea la o activitate în cadrul unui serviciu sau al unei firme ne obligă să fim exteriorizați și acordați pe alte frecvențe străine sufletului nostru, conduce treptat la o situație în care ființa umană epuizată și abuzată prin muncă devine străină de natura sa profundă, alienată și lipsită de naturala senzualitate, de spiritul seducător etc. Desigur nu fac aici apologia lenei, dar am convingerea că rolul negativ al excesului de muncă (în ziua de azi majoritatea ființelor umane sunt pur și simplu sclavi, care 2-2,5 ore stau într-un trafic enervant și stresant și 8-9 ore într-un mediu de lucru aberant, străin sufletului lor) are o vinovăție de minim 50% în deteriorarea relațiilor de cuplu, a căsătoriilor, a armoniei senzuale a femeii și a virilității bărbatului.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *