Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Părul – o expresie a sufletului

În ritualurile de căsătorie ale indienilor hopi, rudele tinerilor miri după ce le spală părul, îl așează împreună în aceeași albie unde s-au pus plantele purificatoare, răsucindu-l într-o singură coadă spunând că acest gest îi unește mai profund pe cei doi iubiți. Găsim în acest exemplu o altă particularitate a părului, pe lângă aceea de acumulare a informației și a forței vitale*.

Părul este unul din principalele atu-uri ale femeii, iar faptul că acesta este arătat sau ascuns, înnodat sau despletit, exprimă conștient sau nu, disponibilitățile sau reținerile active și erotice ale femeii. De exemplu, o femeie senzuală și pasională își va purta cel mai adesea părul despletit, cu mult volum sau cu bucle mari, vopsit deseori în culoarea roșie.

Părul acumulează multă informație și o mare forță psihică și de aceea o șuviță tăiată din părul persoanei iubite ne poate ajuta foarte mult să ne amintim cu ușurință de ea. Mirosul părului ființei iubite poate fi de asemenea foarte incitant și ne poate trezi rapid diferite amintiri intime pe care le-am trăit împreună cu persoana iubită.

Chiar dacă în aparență părul ar putea fi considerat ca fiind fără viață, el înmagazinează și păstrează nealterată amprenta personalității noastre.

Eu am observat că de fiecare dată după ce îmi tund părul, mă simt mult mai ușurată. L-am întrebat pe Salah, cel care se ocupă de părul meu de 7 ani, de ce am acest sentiment și el mi-a explicat că părul înmagazinează toate stările noastre interioare. Acesta este și motivul pentru care Coco Chanel a spus: O femeie care îşi taie părul, este pe cale să-şi schimbe viaţa.” – ea renunță la tot ce o incomoda și merge mai departe încrezătoare în forțele sale!

 

*VITALITATE= Capacitatea sistemului organic și a celui psihic și mintal de a-i menține echilibrul, de a se regenera și de a evita disfuncționalitățile și epuizarea. Vitalitatea este asigurată numai printr-o constantă prevenire a tulburărilor printr-o igienă adecvată prin evitarea exceselor și a privațiunilor, dar și prin întreținerea într-o stare cât mai bună a funcțiilor psihosomatice prin antrenament și activitate.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *