Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

12 pași către o relație împlinitoare

O relație reprezintă mai mult decât o îndrăgostire, ea este un răspuns, atât emoțional și intelectual cât și fizic, dintre doi oameni care se iubesc reciproc și în cadrul căreia se formează o legătură subtilă.

Legătura nu descrie doar contopirea a două vieți individuale distincte, ci un amestec și o potrivire a modului de gândire, al conceptelor și al personalităților celor doi. Două persoane care, mai înainte, erau separate și distincte, acum își pun laolaltă valorile, obiectivele și conceptele. Speranțele, visele și planurile lor de viitor formează acum un întreg cu aceeași direcție.

Este important să acordăm timp și să avem răbdare pentru a crea o legătură de durată, pentru a ne cunoaște bine unul pe celălalt și este esențial să acordăm timp sentimentelor pe care le avem pentru ca astfel să le putem aprofunda și conștientiza.

Cu siguranță am auzit cu toții despre acele cupluri care spuneau că pentru ei a fost ”dragoste la prima vedere”, dar, o dată cu experiența câștigată, ne-am dat seama că nu era vorba de iubire, ci de o puternică atracție erotică, care era interpretată de cei doi ca fiind dragoste. Din această cauză astfel de relații apar și dispar ”ca un foc de paie”.

Cu toții ne dorim să avem o relație de iubire extraordinară, matură și fericită, dar oare câți suntem dispuți să lucrăm la aceasta încă de la început? Suntem oare dispuși să facem eforturi pentru a ne afla într-o astfel de relație sau doar ne-am dori ca celălalt să fie ”sufletul nostru pereche”, acea persoană perfectă din viziunea noastră?

Dacă TU îți dorești o relație de iubire armonioasă, fericită, împlinitoare și de durată este necesar să acorzi o mare importanță începutului, respectând cu strictețe toți pașii către o relație de cuplu sănătoasă și împlinitoare.

În procesul de realizare a legăturii dintre două persoane ce se atrag reciproc, Desmond Morris observă 12 pași către relația de cuplu care tind să fie prezenți în toate culturile.

  1. Ochi către corp

Prima privire pe care o aruncăm către o persoană. Primul ”scan” prin care observăm calitățile fizice ale celuilalt: forma, dimensiunile, culoarea trupului, vârsta și personalitatea. Imediat și aproape inconștient începem să evaluăm persoana respectivă pe o scară a interesului și a dorinței care urcă de la un nivel scăzut până la unul foarte înalt. În funcție de gradul de interes resimțit, contactul va evolua sau nu.

  1. Ochi către ochi

Ne uităm unul către celălalt, întâmplător sau nu, iar ochii ni se întâlnesc. Această întâlnire a privirilor este de obicei urmată de o accelerare a bătăilor inimii, de o îmbujorare datorată stânjenelii pe care o simțim. Dacă atracția este foarte mare între cele două persoane , contactul ochilor este de scurtă durată, dar poate fi des. În acest fel, interesul și atracția pe care o simțim pentru celălalt sunt transmise într-un mod evident.

  1. Voce către voce

Contactul verbal. Prima conversație va fi despre lucrurile minore, lipsite de importanță, o discuție banală. Prin acest schimb de banalități de cele mai multe ori se urmărește tonul vocii, ritmul de vorbire, folosirea vocabularului și modul de gândire. Starea interioară, emoțională a fiecăruia dintre cei doi va conta foarte mult pentru continuarea pașilor următori. Conversația poate dura destul de mult timp, contactul ochilor este însă limitat. Atingerile ”din greșeală” sunt de obicei cele care ne determină să continuăm interacțiunea cu persoana respectivă.

  1. Mână în mână

Este experimentată prima atingere de comun acord. Dacă s-a creat o compatibilitate între cei doi, în această etapă apar atingerile, însă fără conotație sexuală. În funcție de reacția celui ce a fost atins sau mângâiat, relaționarea poate cuprinde interacțiuni fizice constante care vor determina creșterea nivelului de interes și de relaxare.

  1. Brațul după umeri

Până acum, trupurile celor doi nu au fost apropiate unul de celălalt, dar îmbrățișarea aceasta, cu brațul după umeri, face ca partea superioară a corpului unuia să ajungă în contact direct cu al celuilalt. O altă barieră este acum depășită. Acest gen de îmbrățișare reprezintă și un gest de proprietate. El spune mai mult decât ținutul de mână. Se creează astfel mai mult o legătură subtilă, interioară, emoțională.

  1. Mâna pe talie

Crește ”dreptul de proprietate” pe o parte mai mare a corpului. De cele mai multe ori, în această postură mâinile celor doi se vor încrucișa într-un X pe la spatele trupurilor lor. La acest nivel se dezvoltă comunicarea reală și veritabilă. Acum se realizează și se dezvoltă deschiderea personală.

Ambii sunt mai relaxați, mai încrezători și se simt în siguranță unul cu celălalt. Dorința de a interacționa sexual crește. Amândoi se gândesc mai profund la amor. Chiar dacă apropierea dintre cei doi a crescut, angajarea într-o relație sexuală aduce cu sine un simțământ de suspiciune și un înalt nivel de anxietate. De cele mai multe ori, în această etapă, femeile se pot confrunta cu o serie de gânduri de nesiguranță.

  1. Față către față

La acest nivel au loc 3 tipuri de contact: îmbrățișarea față către față, sărutul intens și contactul prelungit al privirilor. Excitarea sexuală este astfel sporită. Dorința erotică a fost amplificată și poate deveni destul de greu de controlat. Când apar sărutările, cuvintele tac. Acum este evident de ce comunicarea reală și calitatea relației trebuie să apară la pasul al șaselea.

  1. Mâna pe cap

Mâna unuia dintre parteneri mângâie capul celuilalt în timp ce se sărută sau stau de vorbă. O altă barieră a fost ridicată. Un astfel de gest exprimă o creștere a intimității dintre cei doi iubiți.

În această etapă se formează o legătură de prietenie, de dragoste, de implicare și încredere.

  1. Mâna pe corp

Atingerile sunt ample și complexe. Mângâierile devin explorări ale trupului partenerului. Pentru bărbat atingerea sânilor femeii devine un important punct focal. Dezmierdările se înmulțesc, dorința amoroasă, de contopire ajunge la un nivel foarte înalt.

  1. Gura pe sân

Acest pas de intimitate presupune dezgolirea sânilor femeii. Apare astfel un contact intim mai profund, nevoia de contopire a trupurilor crește și mai mult. Plăcerea devine mai mare, mai puternică, mai arzătoare, mai intensă. Celor mai multe cupluri li se va părea extrem de dificil să se oprească în acest punct.

11. Mâna pe organele genitale

Explorarea corpului partenerului ajunge acum la organele sexuale. Apar din ce în ce mai multe mângâieri pline de pasiune, de dorință, de excitare. În această etapă se eliberează limitele, cei doi abandonându-se plăcerii. Iubiții pot trăi stări de orgasm prin mângâierile pline de intensitate sau se pot erotiza reciproc.

12. Contactul genital direct

Prin contactul sexual legătura dintre cei doi parteneri se transformă într-o relație de cuplu. Interacțiunea dintre cei doi parteneri a ajuns astfel la un nivel de maturitate suficient pentru a putea forma o relație de cuplu.

Modul în care relația de iubire dintre cei doi iubiți se va desfășura în continuare, se va datora în mare măsură celor 12 pași pe care i-am parcurs la început… O relație se construiește prin efort, răbdare, înțelegere, comunicare, respect toate acestea fiind susținute de iubirea ce o simțim pentru celălalt.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *