Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Bărbații sunt simpli sau complicați?

Nouă, femeilor, ni se pare complicată și aproape de neînțeles atitudinea unora dintre voi, bărbații cu care interacționăm.

Așa cum amintea și Ciprian aici – este arhicunoscut faptul că bărbații ar fi simpli – iar eu vin acum și zic că sunt complicați. Imediat vă explic la ce anume mă refer.

Povesteam zilele trecute cu o prietenă și ea îmi zicea că iubitul ei a devenit foarte critic și rece. Ei sunt împreuna de câțiva ani. El mai mare decât ea cu vreo 15 ani. La început el deținea controlul: era mult mai experimentat decât ea, ea îl pusese pe un piedestal de unde el părea cel mai minunat bărbat, cel mai bun, cel mai dăruit și devotat. Între timp, după multe experiențe, multe discuții constructive, pe teme din ce în ce mai diverse, după studii continue în ceea ce privește femeia, bărbatul, relația de cuplu, iată că și puștoaica noastră a crescut și s-a transformat într-o femeie minunată, conștientă de ea, debordând de energie și charismă. Bărbatul ce a făcut? A așteptat-o pe ea să crească. S-a pus în slujba maturizării ei atât de mult încât a uitat de el.

De ceva timp încoace am descoperit la el o atitudine pe care mi-a mai fost dat s-o mai întâlnesc de-a lungul vieții: când bărbatul se simte amenințat în vreun fel, când își simte amenințată poziția de conducere, sau rolul de cârmaci în cadrul unei relații, ce face? Ce este înscris în ADN-ul său încă de pe vremea când se ocupa cu vânătoarea: ca să se apere, ATACĂ! Doar că de data aceasta nu atacă pericolele care îl pândesc, ci propria iubita! Devine critic, extrem de critic, un judecător aspru axat doar pe defectele ei… Rareori se mai întrevede o urmă de transfigurare, de raportare la femeia cu care e în relație ca la iubita ideală a inimii lui (exact cea cu care a început relația!), o urmă de compasiune, iubire, complicitate divină.

Bărbatul începe războiul puterii. Doar că femeia nu este construită să se războiască! Ea este construită să aibă grijă de cei neputincioși, de cei care își recunosc slăbiciunile, minusurile și vor să le alchimizeze în calități. Femeia e construită să hrănească (cu iubire!), să aline, să susțină cu forța ei învăluitoare! 

Unul vrea război și altul vrea pace! Problema e că mulți nici nu își dau seama că au început războiul!

De asta vorbea aici Cristi despre situațiile limită. Pentru că unii se afundă atât de tare în drama pe care o trăiesc încât nici nu conștientizează că mlaștina îi trage ușor, ușor într-o suferință cruntă. Și de multe ori o iau și pe femeia de lângă ei în mlaștina aia, pentru că ea este învăluitoare și dăruită și uită să fie lucidă.

Pace sau război? Simpli sau complicați?…

 

Comentarii

Comentarii

2 Comentarii

 • Emanuel Posted 3 decembrie 2017 8:49

  Este adevărat Loredana, dar să nu credem că doar bărbatul este în stare de asta, sau că este singurul vinovat, “El” poate fi atras de femeie în acest război, din multe motive 🙂
  Să ne gândim la un cuplu cum spui tu, cu diferență clară de vârstă, ea l-a iubit la început (poate) pentru siguranța pe care i-o oferea, apoi și-a dat seama că doar asta îl ținea lângă el, iar în situația în care “Ea” ar vrea să iasă din scenă, ce face ?…provoacă, provoacă pentru a ieși cu imaginea curată, vina rămânând la bărbat…

 • Kim Posted 4 decembrie 2017 0:34

  Salut Loredana, te stiu de pe fb dar nu ma bag in seama ca toti admiratorii tai. Acum zic si eu ceva. Daca nu e bun nu pune la ce scrii tu frumos si nici la inima.
  Cred k ce a vrut Ciprian sa spuna e ca barbatii au un stil de viata mai simplu decat au femeile. Am vazut un film cu Carmen Electra ceva despre relatii. Imi amintesc o faza cand vorbea despre prima lor partida. A tinut o intreaga prelegere fetelor de la serviciu si in paralel cum au vorbit baietii: “-F* her? -Yeah. -Hi five.” Si gata. E ok tipul cu ce spune despre o singura regula. La obiect. Le are.
  Fetele dintr-o bucata se inteleg bine cu baietii. Tin la glume si la chestii. Nu fac drame. Nu se tem de razboi. Ei se tem sa intre in belea cu una mai tupeista asa.
  Daca tipul ala se poarta aiurea pai sa-i faca vant prietena ta nu sa faca o drama. Ce o tine acolo? Interese? Mare iubire nu mai e de se poarta asa. Sufera rau fata de ti-a venit sa scrii de faza. Gata. Ca mai sunt tipi. O fi povestea lor cu nu stiu ce trecut dar las-o moarta ca e clar over acolo. Fata a crescut, e coapta, vrea mai mult de la viata. Si el vede asta si ii taie elanul. Scurt pe doi.

  Ce am inteles eu din situatia cu barbatii sunt simpli, asta nu inseamna ca sunt prosti. Marii ganditori au emis maxime simple. Einsten, Pascal si altii au zis chestii la obiect. Nu vraja marii. Ca se stiau bazati si nu mai conta sa impresioneze pe careva. Maximele sunt inventiile barbatilor. Abia cand devii destept iti dai seama ce simpla e viata defapt. Daca esti prost te crezi complicat frate. Si te dai rotund. La femei e altceva. Si nu intru in subiect ca sunt aproape virgin.
  Hai te-am pupat.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *