Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Respectând o singură regulă vei avea relații armonioase cu bărbații! – prima parte –

O necesară introducere

Dragile mele, puteți să relaxați acum sprânceana ridicată, cauzată de amestecul dintre curiozitate și suspiciunea unei posibile piste false. Știu că ați fost duse în eroare de titlurile bombastice ale multor articole de pe net care, după o scurtă analiză a conținutului, s-au lăsat cu o mare dezamăgire. Vă garantăm că nu este cazul, VoxAmoris este un site cât se poate de responsabil și serios.

Să intrăm în subiect

Este arhicunoscut faptul că bărbații sunt foarte simpli. Blogurile de umor sunt pline de glume pe seama simplității masculine versus fenomenul plurivalent feminin. Nu insinuez nimic, regula de aur nu se referă deloc la sex. În spiritul acestei simplități, vă voi spune în primul rând că această cunoaștere mi-a parvenit de la o mare actriță, care este chiar votată pe locul doi în topul „Cea mai sexy actriță a tuturor timpurilor”, care a fost și un sex-simbol al anilor ’70 dar și o soție și mamă model, care a criticat desfrâul și care a încurajat amorul conștient, fiind foarte discretă cu practica sa erotică. Este vorba de Raquel Welch, o frumusețe și o forță feminină chiar și la venerabila vârstă de 77 de ani.

Aceste informații nu sunt copiate de pe vreun blog, nici furate din agenda personală. Într-o anumită conjunctură am aflat că dumneaei practica o formă de Yoga ce are la bază trezirea energiei Kundalini. În perioada anilor ’60-’70, America, în special coasta vestică, nu a fost „năpădită” doar de hippioți, cum se lasă să se înțeleagă acum. De fapt acea perioada numită și epoca „Flower Power”, are la bază o înflorire spirituală, o sete de autocunoaștere și de reîntoarcere la origini. Într-adevăr mulți au folosit substanțe cu efect psihodinamizant (LSD), dar nu toți. Sunt foarte multe persoane care în acea perioadă au atins stări excepționale de conștiință într-o manieră complet pură, luând contact cu maeștri spirituali, cum ar fi Osho, Yogananda, cel de-al XVI-lea Karmapa, dar și inițiați în practici ezoterice tantrice, care au deschis felurite școli inițiatice. De aceea artiști renumiți au practicat și practică în continuare forme de Yoga, printre care și Raquel Welch, care a știut într-o manieră perfectă să nu îți terfelească numele în media și a ținut mereu discretă practica sa tantrică, ezoterică.

Într-o discuție despre natura masculină, strălucitoarea Raquel Welch a spus că simplitatea masculină este prost înțeleasa și nu înseamnă nici monotonie, nici rutină, nici plictiseală. Ci înseamnă esență, tendința permanentă de a „decoji” existența de ceea ce nu este important, de a reduce totul la forma primordiala, esențializată, a manifestării.

Pentru a întări această idee, dumneaei a cutezat să exclame că este suficient ca toate femeile să învețe o singură regulă cu privire la bărbați și aceasta ar pune pe veci capăt necontenitei dispute dintre aspectul simplu-masculin și cel complex-feminin: PRINCIPIUL COMPENSAȚIEI.

Meditând „puternic” la această idee am realizat că în spate are chiar o sclipire de geniu. Culmea, noi suntem de fapt aceia care facem asta, noi bărbații, aceste creaturi simple care abia pot să spună „cele două cuvinte”. Dați-mi voie să dezvolt.

Marele urs de plus

Așa-i că multe persoane se întreabă de ce există imensitățile de urși de pluș de doi metri și cine face ceva, orice, cu ei? Vă spun acum marea necesitate a acestor jucării, inventate tot de un bărbat, (complet inutile dpdv practic: ocupă loc, adună praf etc.): Marele urs de pluș are rolul să spună atât: „Am greșit foarte mult! Așadar îți aduc un urs de pluș foarte mare!” Pe scurt spus: „Compensez!” sau: „Vin cu 49 de trandafiri ca să îți arăt cât de tare îmi dau seama că am greșit!” etc.

Proporție versus continuitate

Jhon Grey ilustrează în legendara sa carte „Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” următoarea idee:

Pe când femeile au nevoie de atenție constantă, bărbații au nevoie de gesturi mărețe de atenție și aceasta nu neapărat des, cum se petrece în cazul femeii. Tocmai de aceea, după ce bărbatul îi dăruiește soției sale un nou Mini Cooper se miră teribil cum de a doua zi soția îi face scandal că nu a dus gunoiul la timp și a lăsat cartea tehnică a mașinii pe prosopul ei de față, în baie.

Atunci când vor citi această frază, ambele sexe vor da dreptate propriului gen: e normal ca bărbatul să rămâna zen când soția îl ceartă după ce tocmai i-a dăruit Mini Cooperul, e normal ca soția să se supere.. pfff.. chiar pe prosopul ei de față? Sacrilegiu!

Bărbatul funcționează după regula compensației proporționale. La polul opus, femeia, dacă ar fi să aleagă între un bărbat mereu ocupat, dar care îi face multe cadouri de lux, și un bărbat care e foarte des în interacțiune cu ea, cu siguranță n-ar putea alege și ar fi cu amândoi. Glumesc, îl va alege pe cel care îi oferă atenție constantă, care o sună des, care o întreabă des dacă totul este bine, care o ascultă tot timpul și o consolează și o încurajează că totul va fi bine și el crede în ea. Însă de cele mai multe ori varianta a doua este mai mult un vis feeric, specimene rare. Cei mai mult sunt și rămân… simpli: compensează. Pentru că ei de asta au nevoie.

A greși este în regulă!

Bărbații știu de ce. Ei sunt campionii aventurieri. A te arunca în necunoscut, fără să ții deloc cont de consecințe, nu este ceva copilăresc, nu este ceva iresponsabil, nu este ceva inconștient. Este… natura masculină. Pură. Evident că multe aventurări implică multe riscuri. A te aventura în necunoscut aduce cu sine o șansă mult mai mare de a face greșeli decât de a face totul perfect din prima. Așadar natura pur și simplu ne-a eliminat din sistem frica de a greși. Altfel nu ar mai ieși nimeni din casă și nu am inventa nimic. Succesul are în spate un număr impresionant de eșecuri. A greși de multe ori înseamnă, pentru bărbați, ceva de genul: „aha, deci așa nu…” și atât. Nu ne interesează că ni se boțește puțin pe la colțuri imaginea. Ne interesează să descoperim, să ne expansionăm orizontul, să ne afundăm în misteriosul și (înfricoșătorul pentru femei) necunoscut. Evident că vom greși! Dar nu este sfârșitul lumii! Ghiciți de ce? Că orice greșeală se poate compensa! Și gata, tabula rasa!

Mai concret

 

…citiți continuarea articolui aici

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *