Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Există un proverb străvechi care spune: ”Dacă vrei să știi cum face cineva dragoste, privește-l cu mare atenție când și cum mănâncă.”

Cei care se grăbesc sau mănâncă zgomotos, murdărindu-se pe mâini și chiar pe față, sunt de regulă persoane cărora nu le pasă aproape deloc de celălalt. Dacă vom privi cu atenție felul în care mănâncă ființa iubită și îl vom asocia cu modul în care se comportă în timp ce facem dragoste, vom constata că proverbul de mai sus este perfect justificat.

Mai mult decât atât, s-a observat că cei care se îndrăgostesc și care devin foarte atenți cu iubitul sau iubita, își modifică de cele mai multe ori spontan chiar și modul de a mânca.

Acțiunea de a mânca este la fel de importantă pentru perpetuarea speciilor ca și actul de reproducere. Ele sunt într-o strânsă corelație și produc, fiecare în parte, un anumit gen de plăcere. Dar omul, fiind înzestrat cu inteligență creatoare, nu s-a limitat doar la a mânca și a se reproduce numai în vederea perpetuării speciei umane, ci el a ridicat pe scara evoluției și a transformat aceste două acte vitale în adevărate ritualuri, dar și exagerând uneori, a ajuns să le transforme în scopul principal în viața asta.

În acest sens sunt semnificative de menționat experiențele cu anumite animale cobai: dacă, spre exemplu, doi cobai, un el și o ea, pereche, sunt ținuți nemâncați, până când sunt aproape gata să moară de foame, atunci când la un moment dat sunt puși împreună într-o cușcă unde este și mâncare, primul lucru pe care ei îl fac este să se împerecheze și abia după aceea mănâncă, chiar dacă sunt aproape morți de foame.

Firește că, din păcate, noi nu putem face întotdeauna dintr-un prânz un ritual. Fiecare dintre noi mai mâncăm câte un sandwich așteptând autobuzul, dar chiar și atunci trebuie să ne bucurăm și să fim pe deplin conștienți de gesturile noastre, făcându-le cu multă atenție, căci această regulă este valabilă chiar și pentru momentele când facem dragoste în lift.

Din orice prilej de a mânca putem extrage maximul de plăcere, savurând din plin acest act conștient care ne ajută să ne refacem astfel vitalitatea. De asemenea, nu este deloc întâmplător faptul că, atât vocabularul pentru mâncare cât și cel pentru amor este plin de cuvinte franțuzești. Francezii, după cum se știe, le integrează pe amândouă ca pe un prilej de sărbătoare, aceste acțiuni implicând, în cazul lor, o ”punere în scenă” plină de plăceri senzoriale. Dacă suntem sănătoși, acțiunea de a mânca este extrem de plăcută: atunci buzele și limba sunt din plin stimulate, alături de simțul olfactiv și cel gustativ. La fel și în cazul unei minunate experiențe erotice: noi putem încerca senzații diferite, în funcție de modul și zona trupului pe care o sărutăm.

A cina împreună cu cineva produce cel mai adesea o reală plăcere vizuală, gustativă și tactilă. Deliciile unei cine pot fi întrecute doar de cele ale jocului erotic. Și fiecare intuiește, dacă nu a trăit el însuși, plăcerea de neuitat de a face dragoste după o cină romantică desfășurată precum un ritual, pe o frumoasă terasă sub cerul înstelat al unei seri de vară. Ori de câte ori avem ocazia, merită să le lăsăm să urmeze una celeilalte. Dar nu în grabă, fiindcă atunci există riscul ca plăcerea de a mânca, poate chiar prea mult, să afecteze plăcerea de a face dragoste sau că efectele amorului să fie mult diminuate mai ales dacă mâncăm prea mult și prea repede, toată atenția trupului va fi atunci într-un anume fel concentrată asupra digestiei.

Si dacă nu am experimentat până acum mâncatul fructelor de pe trupul iubitei/iubitului, este momentul să o facem! Un bol cu căpșune, zmeură, struguri, mure, caise și ce îți mai place, frișcă (dacă dorești) – presară-le pe trupul ei/lui, mai ales pe zonele erogene și apoi mănâncă-le cu poftă, sărut-o. Femeia își poate lăsa imaginația liberă și să își hrănească iubitul chiar de pe buzele ei. De jos.

 

Comentarii

Comentarii

3 Comentarii

 • Cristi Posted 28 decembrie 2017 22:19

  Da, simpatic articolul. Si util. 🙂

  • Loredana Pulpan Posted 28 decembrie 2017 22:26

   Mulțumesc, Cristi!

 • Gabriela Posted 29 decembrie 2017 20:27

  Din Cabinet: barbatii care mananca repede si nu savureaza mancarea au deseori probleme de ejaculare precoce/rapida. Mancatul rapid, atunci cand inghitim pe nemestecate mancarea, arata o stapanire de sine scazuta – extrapolata chiar in ceea ce priveste controlul energiei sexuale- iar incapacitatea de a degusta, de a savura mancarea arata o lipsa a capacitatii de relaxare in placere, de savurare a senzatiilor placute.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *