Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Iubitul meu m-a înșelat

          O zi pe săptămână îmi place să-mi rezerv câteva ore pentru a citi articole de pe site-urile pe care le urmăresc. M-am lasat inspirată și de postările prietenilor mei de pe facebook și am descoperit astfel multe site-uri cu materiale foarte bune. Cum aluneca ieri, agale, cursorul pe ecranul laptopului, pe pagina de facebook, văd un al 2-lea articol pe subiectul “înșelatului”. Dau click pe el și imediat mă ”lovesc” cuvintele autoarei: “noi, femeile, nu ar trebui să sărim repede cu mâinile în părul adversarei” ci să “îl altoim bine pe mascul”.

          Mă opresc, iau o gură de ceai, privesc pe geam în zare și mă întreb: oare chiar există astfel de femei care să gândească așa? În profunzimea ființei lor asta își doresc? Să certe, să-i reproșeze și să pedepsească un bărbat pentru că nu le mai iubește și că le înșală?

”Iubirea nu este o relaţie între două persoane. Ea este un stadiu al conştiinţei tale.” (Osho)

          După primele mele experiențe relaționale, am fost inspirată cu o teorie, pe care o urmez și acum, și o voi urma mereu, pentru că este extrem de sănătoasă; îmi spun așa: “eu îmi doresc alături un bărbat care să aleagă în mod conștient, în fiecare dimineață, să fie iubitul meu. El să fie cel care alege să își petreacă o nouă zi din viața lui, cu mine. Ca o chemare profundă a sufletului său. Nu să îl oblig eu să mă sune, să vină să mă vadă, să rămână în relație cu mine; eu să nu îl oblig la nimic, în niciun fel. Pentru că iubitul meu este extrem de înțelept și va lua mereu cele mai bune decizii pentru el, pentru iubirea noastră și pentru relația noastră. Și chiar dacă unul dintre noi nu va da în fiecare situație dovadă de înțelepciune, dar va fi mânat de bunăvoință, eu promit să fac tot ce îmi stă în putință să rămân cu sufletul deschis, să îi împărtășesc mereu viziunea mea asupra lucrurilor și astfel vom găsi o cale comună să evoluăm datorită și prin iubirea noastră, în relație, tot mai mult. Îi voi respecta întotdeauna drumul său individual și îl voi susține spre a deveni varianta lui cea mai bună, chiar dacă hotărârile pe care va trebui să le ia nu îmi vor fi mie personal, favorabile.

”Atunci când iubești o ființă, în loc să te agăți de ea în mod egoist, gândește-te să o conectezi la cer, la sursa inepuizabilă a vieții, așa încât ea să se poată hrăni și regenera fără încetare. Nimic nu e mai important decât să știi să iubești. Dragostea nu e pentru a atrage o ființă către tine, ci pentru a te depăși, vrând să faci ceva important pentru ea și nimic nu e mai important decât să o conectezi la sursa vieții.” (Omraam Aivanhov)

         Dar cum aș putea să îl cert că nu mă mai vrea? Păi eu i-am vrut mereu pe alții când ei m-au vrut? Și cum ar fi fost să mă țină legați de ei când aripile mele se îndreptau spre locuri în care ei nu mai puteau zbura?”

          Dragile mele femei, să lăsăm bărbații să fie liberi! Dacă avem încredere în ei și în maturitatea lor, în simțul responsabilității pe care îl au, în iubirea ce ne-o poartă!
Și dacă nu aveți încredere, nu pot decât să îmi exprim profunda părere de rău că vă aflați într-o relație nepotrivită! Rolul femeii nu este să fie paznicul bărbatului! Nu, sub nicio formă! Rolul femeii este să se desăvârșească în iubire, să iubească infinit și să se lase adorată!

”Dragostea scapă logicii, căci nu aparţine nici raţiunii, nici dovezilor, nici adevărului: este o alegere personală.” (Eric-Emmanuel Schmitt)

          Acolo trebuie să ajungem noi! Nu să ne împiedicăm în relații nepotrivite! Pentru că o relație fără iubire este doar o normă socială, un mod de a alege să ne trăim viața, gol și insipid. Nu de relații din acestea avem noi nevoie, ci de relații profunde de iubire, ideale, romantice, asumate, responsabile, al cărui scop să fie desăvârșirea întru iubire.

         Și nu uita că te înșală doar atunci când își înșală inima. Când e cu tine și el nu vrea, de fapt, să fie cu tine. Atunci se înșală pe el însuși și te înșală și pe tine. Doar atunci…

”M-am simţit rănită când i-am pierdut pe bărbaţii de care m-am îndrăgostit. Astăzi sunt convinsă de faptul că nimeni nu pierde pe nimeni, fiindcă nimeni nu posedă pe nimeni. Asta e adevărata experienţă a libertăţii: să ai lucrul cel mai important din lume, fără a-l poseda.” (Paulo Coelho – Unsprezece minute)

          Am studiat mult acest subiect, am citit tot felul de teorii, unele mai bine argumentate decât celelalte. Ceea ce vreau să vă împărtășesc în continuare este un interviu savuros care revelează o perspectivă foarte interesantă despre cuplu, iubire și fericire, cu doamna psiholog Dana Preda, o femeie ce are o viziune a iubirii necondiţionate de neclintit și o spune cu patimă şi cu poezie! Am selectat câteva idei prețioase: „Oamenii aşteaptă să vină altcineva să-i iubească şi să le dea valoare. Infidelitatea este un sentiment cum că el nu vrea de mine şi se face că vrea! Egoism înseamnă să-l oblig pe altul să trăiască după regulile mele.”

„Iubirea nu se dăruie decât pe sine și nu ia decât de la sine.
Iubirea nu stăpânește și nu vrea să fie stăpânită;
Fiindcă iubirii îi e de-ajuns iubirea.”
………………………………………………..

„Dar să lăsați spații în împreunarea voastră.
Și lăsați vânturile raiului să danseze printre voi.

Iubiți-vă unul pe altul, dar nu încătușați iubirea:
Mai bine lăsați o mare mișcătoare între țărmurile sufletelor voastre.
Umpleți-vă unul altuia cupele dar nu beți din aceeași cupă.
Dați-vă unul altuia din pâinea voastră dar nu mâncați din aceeași felie.
Cântați și dansați împreună și fiți bucuroși, dar fiecare din voi să fie singur,
Că strunele lautei care stau singure, deși vibrează cu aceeași muzică.

Dăruiți-vă inima unul altuia, dar nu spre păstrare,
Căci numai mâna Vieții vă poate încăpea inimile.
Și stați împreună, dar nu prea aproape unul de altul.
Căci stâlpii templului stau unul de altul depărtați,
Iar stejarul și chiparosul nu cresc unul în umbra celuilalt.”

(Kahlil Gibran, Profetul)

Comentarii

Comentarii

2 Comentarii

  • Cristi Posted 4 noiembrie 2017 8:44

    Chiar fain articolul! 😉

    • Loredana Gabriela Posted 4 noiembrie 2017 19:08

      Îți mulțumesc! Te mai așteptăm aici, să schimbăm impresii 🙂

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *