Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Misterul Feminin văzut prin ochii unui… Economist

Răzvan Costin Corbu a studiat la ASE și acum locuiește în Zurich unde lucrează ca investitor/antreprenor.

Îi sunt recunoscătoare pentru răspunsurile delicioase pe care mi le-a oferit:

 1. Descrie-mi imaginea care îți apare în minte atunci când rostești cuvântul “Femeie”.

Cred că selecția de cuvinte “femeie”, “bărbat” sau “om” îmi creează aceeași imagine în cap. Încercând să descriu ce îmi apare în minte când rostesc cuvântul “femeie” am realizat că nu sunt capabil să stereotipizez sau să etichetez, cumva în capul meu femeia este doar un om de sex feminin, și fiecare om este deosebit.

Apoi, reîncercând, am realizat că îmi proiectez totuși o imagine (însă nu ca o imagine bazată pe experiențe anterioare, ci mai mult o proiecție a perfecțiunii vis a vis de nevoile mele) , aceea fiind probabil raportată la așteptările mele din partea unei femei => idee care nu se potrivește cu principiile mele de comportament. Nu mă simt îndreptățit să proiectez o femeie conformă nevoilor mele, ci mai degrabă să iubesc persoanele așa cum sunt ele și să țin cont și de nevoile lor. Pot doar să asociez cu un rol pe care bărbatul nu îl poate îndeplini : rolul de mamă.

 1. Care a fost femeia care te-a inspirat cel mai mult de-a lungul vieții? Care a fost atitudinea ei care te-a impulsionat să continui atunci când nu mai aveai putere sau încredere?

Femeia care m-a inspirat cel mai mult a fost mama mea, însă din pacate nu într-un mod neaapărat pozitiv. Având mereu un caracter dominant și încercând să își împlinească nereușitele din copilărie prin mine, am trecut prin multe activități nedorite și neplăcute pentru mine la vârsta copilăriei/adolescenței. Aceste activități însă m-au educat, mi-au lărgit enorm zona de comfort și aria de cunoștințe și capacități, înlesnindu-mi drumul ca adult. Din păcate această atitudine dominantă, care nu a ținut cont de dorințele și talentele mele, m-a impulsionat să mă opresc din multe activități de îndată ce am ajuns pe picioarele mele, și să îmi promit că voi face întotdeauna numai ce îmi place și îmi doresc, îndemnându-i pe cei din jur să facă la fel. Știu că e greu de crezut însă nu am avut momente în care nu mai aveam putere sau încredere. Am încredere enormă în mine și mereu spun că pot realiza orice, atâta timp cât primesc resursele necesare. Totuși, în momentul de față, iubita mea îmi oferă un spor de putere/încredere, ori de câte ori am o decizie de luat, ea fiind a doua femeie inspiraționala în viața mea, prin atitudinea ei de susținător frenetic al ideilor mele uneori raționale, alteori absurde.

 1. Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

La bază respect aceleași lucruri pe care le apreciez la orice om : perseverența, stoicismul, gândirea analitică și reactivă, dorința de a excela indiferent de domeniul ales.

Ce apreciez cu preponderență la o femeie mai mult decât la un bărbat este (dacă este cazul) abilitatea de a se distanța de presiunea societății și a alege să își trăiască viața după propriile dorințe. Cred că majoritatea femeilor au o mare problemă de imagine în mintea lor, se învinovățesc prea mult pentru că au diferite dorințe, îți impun să respecte anumite norme și moralități etc. Apreciez femeile care se simt bine în pielea lor și își urmează dorințele/visele/talentele gustând din fericirea reală, nu doar pozând în postura aceasta. Femeile care dobândesc această abilitate sunt pentru mine extrem de atrăgătoare, și de asemenea mult mai simple – simple de înțeles, simple de bucurat, simple de iubit.

Spun asta pentru că mă întâlnesc des cu răspunsuri sincere de genul : « mi-aș dori însă… (diverse scuze) » și am impresia că majoritatea doamnelor își pun sau își alimentează singure barielele mentale deja existente.

 1. Care sunt atitudinile unei femei care îl îndepărtează cel mai mult pe un bărbat?

Asumându-mi rolul bărbatului din întrebarea ta, am să-ți spun ce mă-ndepărtează pe mine :

 • femeile complicate care așteaptă mereu ajutor, însă vor ramâne complicate și după ce le ajuți. Genul de persoană care nu știe ce vrea.
 • femeile care își folosesc sexualitatea pentru a urca pe scara sociala, în ochii mei sunt ca bărbații care își folosesc mușchii într-un conflict.
 • femeile care nu mă stimulează mental și au preocupări diferite (aici probabil că e doar incompatibilitate, nu o atitudine ce poate fi schimbată sau controlată)
 1. Ce înseamnă pentru tine o femeie senzuală?

O femeie senzuală este cea care se cunoaște pe sine foarte bine, care are o siguranță deosebită și un comfort sporit când vine vorba despre sexualitate sub orice formă. În experiența mea, femeile pe care eu le-am întâlnit și au fost « senzuale » s-au încadrat într-o medie de vârstă mai mare de 40 de ani. Asta mă face să cred că senzualitatea se învață/dezvoltă, odata cu experiența. Cred că senzualitatea nu are legătură cu fizicul unei femei, ci cu energia și atitudinea ei.

 1. Ce o face pe o femeie să fie seducătoare?

Cred că depinde de la bărbat la bărbat în funcție de cum poate fi el sedus, ce fel de slăbiciune are… de exemplu pentru un bărbat gay niciuna dintre femei nu va fi seducătoare, pe când pentru un fan porno, dacă are sâni tip pepeni de Dăbuleni și poate să introducă chestii mari în locuri strâmte, aceea este femeia visurilor sale.

Pentru mine, o femeie este seducătoare dacă mă stimulează mental. Cele mai seducătoare doamne din preajma mea sunt și cele mai inteligente, creative și jucăușe. Asociez cumva că dacă o femeie folosește aceste abilități în scopul seducției, atunci și actul sexual ce derivă din acea seducție va fi unul de calitate.

 1. Gândește-te acum la femeia în fața căreia ți-ai deschis cel mai mult inima. Ce anume din felul ei de a fi te-a îndemnat să faci asta?

(iubita mea actuală)

În primul rand am fost îndrăgostit de simplitatea ei, iar prin ochii mei este cea mai frumoasă persoană din lume. Aș spune că sunt îndrăgostit de imperfecțiunile ei! Pe deasupra vorbim și despre o compatibilitate foarte mare la nivel mental, avem interese comune, ne plac lucruri și activități similare. Și factorul sexual a contribuit mult, și a evoluat mult mai mult decât mi-aș fi imaginat la începutul relației. Factorul sexual contribuie într-un mod neobișnuit pentru noi: de fiecare dată când avem o experiență sexuală care implică alte persoane fie împreună sau separat, realizăm cât de mare este compatibilitatea dintre noi, ne unește cu fiecare experiență mai mult.

Regula principală a fost încă din prima zi sinceritate 100% și comunicare 100%. A fost prima persoană din viața mea căreia mi-am dorit să îi spun orice gând îmi trece prin minte și ceea ce m-a alimentat să o fac în continuare a fost faptul că ea era fascinată de fiecare lucru pe care îl ziceam/gândeam, și îmi spunea la rândul ei tot, generând în mintea mea o fascinație și apreciere enormă. A funcționat cumva ca un șir de evenimente care ne-au deschis reciproc inimile unuia în fața celuilalt și le-au și unit în același timp, precum un fermoar care se închide dinte cu dinte formând din bucați mici și slabe o structură lungă și puternică, greu de rupt.

 1. Povestește-mi un pic despre atitutidinile femeilor care te-au surprins, din cele întâlnite în locul în care îți desfășori activitatea.

Eu sunt genul de om care delimitează extrem de bine fiecare categorie de relație. De exemplu pot avea cu o femeie o relație de colegialitate, o relație financiară, o relație sexuală, o relație de prietenie etc. Dacă am cu o femeie relații de mai multe feluri, și una din ele merge prost, nu le va afecta și pe celalalte.

Spre exemplu dacă unei colege îi împrumut o sumă de bani și aceasta nu îmi returnează suma, în ochii mei relația financiară dintre noi doi are de suferit, nu am să îi mai împrumut bani a 2 a oară, însă în ceea ce privește lucrul în echipă de care beneficiem amândoi, nu va afecta relația de colegialitate.

Atitudinile femeilor care m-au surprins în activitatea mea este că amestecă foarte mult oalele. Activitatea este afectată și de emoțiile lor, și de problemele lor, și de diverși alți factori. Vorbesc strict de activitatea profesională, sunt de părere că a fi profesionist în orice domeniu înseamnă să te poți focusa strict pe activitate și să te deconectezi de factorii ce nu au legatură cu aceasta.

Mă surprinde și când văd doamne care pozează în victime și folosesc cumva scuza aceasta pentru nereușitele lor. Eu încurajez orice femeie care pare nesigură pe forțele proprii și susțin egalitatea deplină între sexe, chiar dacă din perspectiva mea uneori am impresia că asupra bărbaților atârnă o presiune mult mai mare (probabil greșesc, însă prin ochii mei trăim într-o lume sexistă care favorizează mult femeile și le oferă șansa să facă abuzuri serioase asupra bărbaților, cel puțin în Elveția întâlnesc tot mai multe situații care mi se par nedrepte)

 1. Ce calități admiri la femeile din domeniul tău și cum simți că le completează pe cele ale tale, ca bărbat?

În domeniul meu nu cred că are o importanță deosebită sexul unei persoane. Sunt antreprenor și investitor și lucrez deopotrivă cu diverși parteneri de sex feminin și masculin, însă pot spune că am întâlnit calități și defecte similare indiferent de sex, cred că ține mai mult de personalitatea persoanei. Nu pot spune nici măcar că femeile sunt mai devotate sau mai loiale, în domeniul ăsta cumva fiecare este destul de puternic pe cont propriu și își va urma mereu interesul.

Dacă ar fi să aleg o calitate care mi se pare mie că iese mai mult în evidență la o femeie, ar fi faptul că se apuca să facă un lucru relativ repede după ce îi vine ideea, spre deosebire de mine care stau un timp să planific, poate că sunt mai delăsător uneori. Având în vedere că e mai bine să faci ceva și să iasă prost decât să nu faci deloc, cred că această calitate le poate avantaja = > dacă iese bine, super, dacă iese prost, analizăm, învățăm, corectam, reluăm.

 1. Ai un mesaj pentru Femei? Poate să îți arăți recunoștința sau să le transmiți să aibă mai multă încredere în ele? Sau să fie mai iubitoare?

Destul de sugestivă întrebarea 

Mi-aș dori ca toate femeile să aibă încredere în ele, să nu își mai pună singure piedici și să fie simple. Femeilor, alegeți să fiți fericite și să acționați în direcțiile care vă inspiră și atrag, indiferent de ceea ce vi s-a spus sau de presiunile societății, voi stiți ce e mai bine pentru voi așa că nu lăsați nimic să vă afecteze energia pozitivă, zâmbiți și iubiți !

+ învățați să faceți clătite ! Sunteți mult mai iubibile când vă miroase părul a clătite

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *