Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Misterul feminin văzut prin ochii unui… IT-ist

Daniel lucrează în IT, are o companie mică în Iași, oferind servicii web, servicii de grafică, marketing online, etc. A lucrat vreo 7 ani în presă și vreo 6 în IT. Iubește România și cu bune și cu rele, adoră să călătorească și să cunoască oameni noi, să afle poveștile lor și în același timp să-și scrie povestea lui.

Îți mulțumesc, Daniel, că ai răspuns întrebărilor noastre:

  1. Descrie-mi imaginea care îți apare în minte atunci când rostești cuvântul “Femeie”

New York. Adică întotdeauna vei da de un zid de betoane prin care trebuie să spargi cu pickhammerul sau cu vorbe frumoase. Apoi o să urmeze schelete de metal reci, cu ferestre în care o să se reflecte tot ce spui și tot ce faci. Trebuie să treci peste toate astea, să te cațări, să lupți până la capăt, până o să dai de Central Park. Iar o dată ajuns acolo s-ar putea să nu vrei să mai pleci. Bineînțeles, vorbim de femeia ideală și de un bărbat destul de puternic și capabil să ducă până la capăt o luptă care va avea până la urmă cele mai frumoase roade. Până la urmă de asta suntem bărbați, să luptăm, să mergem până în pânzele albe pentru a avea ceea ce ne dorim. În dragoste și în război nu există nicio regulă. Oh, dar ce frumos se contopesc acestea împreună. Să duci un “război” pentru a cuceri inima unei femei… Noi bărbații suntem vânători. Trăim pentru recompense. O să vrem de-a lungul vieții tot ce pare mai lung de nasul nostru și vom duce o luptă care nu se va termina decât în mijlocul unui parc, sărutând mâna femeii pe care o iubim.

  1. Care a fost femeia care te-a inspirat cel mai mult de-a lungul vieții? Care a fost atitudinea ei care te-a impulsionat să continui atunci când nu mai aveai putere sau încredere?

Hmm, unii bărbați ar spune că o femeie nu e de ajuns. Alții sunt de părere că trebuie să ai multă vreme lângă tine o femeie ca să înveți cât mai multe despre acestea. Cum m-a impulsionat pe mine cel mai mult o femeie? Simplu. A plecat. În momentul în care o femeie vede lipsă de încredere, de putere, când te vede pierdut, de cele mai multe ori va vrea să plece. Puține sunt cele care nu o fac, și greșesc. Dacă vrei ca bărbatul tău să fie ceea ce îți dorești, atunci uneori trebuie doar să faci un pas în spate. Da, știu, unele femei numesc asta “test”, altele, mai dezvoltate din punct de vedere afectiv, o să-i spună mai simplu: “dresaj”. Pentru că trebuie să vezi si tu de ce e în stare “boul”. Dar să fim serioși, o relație sănătoasă e aceea în care ambii parteneri se respectă și își oferă încredere unul celuilalt din toate punctele de vedere. Și sprijin, de orice fel, fără să ceară ceva neapărat în schimb. Unul dintre lucrurile care m-au impulsionat cel mai mult a fost să descopăr o femeie cu o gândire pozitivă. Care să nu îmi spună ce să NU fac ci să mă impulsioneze în a face singur alegerea corectă când vine vorba de orice.

  1. Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

Cum zâmbește ca un copil când vede răsăritul soarelui. Cum îi sticlesc ochii când vede apusul. Cum te privește și se emoționează când îi aduci prăjitura preferată.

Cum îi alunecă o baretă de la sutien când se spală pe dinți și tu faci cumva să îi alunece și celălalt și totul duce la o hârjoneală care se transformă în altfel de țipete. Pentru că dragostea înseamnă să pleci de la lucruri mici și să construiești lucruri mari.

  1. Care sunt atitudinile unei femei care îl îndepărtează cel mai mult pe un bărbat?

Negativismul, neîncrederea, gelozia. Sunt lucruri umane, pe care cu toții le avem în noi și le scoatem mai mult sau mai puțin la suprafață. Când unul dintre ele este exacerbat, atunci celălalt partener trebuie să compenseze. Și asta va însemna schimbare, compromis. La un moment dat se adună prea multe și răbufnesc. Pentru orice acțiune există o reacțiune, e o lege scrisă a fizicii și nescrisă a universului. În tot există un echilibru și dacă o persoană nu are maturitatea emoțională de a fi echilibrat, atunci e greu pentru persoana de lângă ea să mențină un echilibru pentru amândoi.

  1. Ce înseamnă pentru tine o femeie senzuală?

Se scoală de dimineață lângă mine, vede că dorm de nu mă văd și se duce să facă o cafea. Numai una. Dar vine cu ea înapoi în cameră și se lungește lângă mine și mă sărută cu gustul de cafea. Să știu că trebuie să mă trezesc și să mă ocup de ea, fiindcă ea este ce am eu mai important. Niciodată nu se machiază excesiv și nu mă întreabă cu ce să se îmbrace. Îi place să mă surprindă. Îi place să-mi vadă privirea aia gen “dumb face” fiindcă știe că mă pricep de zece ori mai bine să îi explic ceva în scris decât să îi fac un compliment stupid gen “ce frumoasă ești”. Nu, nu o să audă cuvintele astea din gura mea. Dar o să îmi vadă pupilele dilatate (de la pulsul crescut, bineînțeles) și s-ar putea să se trezească foarte ușor cu rochia de pe dânsa sfâșiată sau cel puțin boțită dintr-un exces de… pasiune.

  1. Ce o face pe o femeie să fie seducătoare?

De cele mai multe ori e vorba de gestul de a spune “Nu”. Sunt două tipuri de bărbați. Nu, de fapt e un singur tip, celălalt e doar o specie aparte pentru care strugurii la care nu ajung sunt de fapt prea acri. O femeie trebuie să fie ea. Doar asta o va face seducătoare. Dacă vreun moment va încerca să pară ce nu este, atunci se va rupe tot filmul. Nimic nu e mai frumos decât o femeie care râde lângă tine cu gura până la urechi, nemachiată, în pijamale eventual.

  1. Gândește-te acum la femeia în fața căreia ți-ai deschis cel mai mult inima. Ce anume din felul ei de a fi te-a îndemnat să faci asta?

Inima ți-o deschizi cu timpul, nu ai două porți mari pe care le dai la o parte din telecomandă. De aceea e nevoie de multă comunicare și încredere, de o parte și de alta. Nu mi-am deschis inima decât în fața femeilor în care am văzut sinceritate. Cel mai rău a fost însă atunci când eu am mințit, poate pentru a le proteja, pentru că le-am pierdut încrederea. Pentru majoritatea am fost și nu am vrut să fiu altceva decât “un altul”. Însă în fața unora am început ușor, ușor să arăt cine sunt, ce vreau, ce îmi doresc, când le-am văzut fără mască în fața mea. Și aici nu mă refer la masca de față ci la atitudinea pe care multe femei o au în societate. În momentul în care o femeie va mânca din aceeași tigaie (și zic tigaie, nu farfurie) cartofi prăjiți cu tine și va rupe din același colț de pâine atunci o să îți poți deschide și inima în fața ei, fiindcă și ea și-a deschis-o pe a ei.

  1. Povestește-mi un pic despre atitudinile femeilor care te-au surprins, din cele întâlnite în locul în care îți desfășori activitatea.

Din păcate în IT nu întâlnești foarte multe femei, însă cele pe care le-am cunoscut au avut personalități foarte diversificate. Am întâlnit de la “femme fatale” cu picioare lungi, corp de zeiță, buze de-ți vine să le săruți toată ziua până la celebrele geeks cu ochelari și părul prins în coadă, care nu s-ar fi desprins de calculator decât pentru a mânca. Sau nici măcar pentru asta. Însă o femeie e o femeie. Sunt unele pline de sexualitate și pasiune, chiar dacă le vezi că își văd de serviciul lor de programatoare de zi cu zi și lucrează cu cifre și coduri pe care nici tu nu le înțelegi. Sunt unele care doar par că sunt doamne fatale în societate, însă acasă nu vor vrea decât să se îmbrace în pijamale, să se uite la un serial care ție nu îți va face nicio plăcere și la care va trebui să te uiți și tu și apoi care vor adormi fiindcă trebuie să se scoale la 6 să stea două ore în fața oglinzii pentru a arată din nou cum cred ele că sunt frumoase… Sunt altele care se vor lipi de tine ca un scai și se vor chinui să îți facă pe plac, iar tu nu va trebui să faci nimic, dar te vei simți repede copleșit și vei vrea doar să scapi. Și, ultimele, dar nu cele din urmă, sunt cele care te vor admira și respecta și vor face tot posibilul ca și tu să le admiri și să le dorești, nu pentru corpul lor, ci pentru ceea ce au în cap.

  1. Ce calități admiri la femeile din domeniul tău și cum simți că le completează pe cele ale tale, ca bărbat?

Într-un domeniu care aparent aparține bărbaților e foarte mișto când vine o femeie şi le arată tuturor cum “se face” treaba şi apoi le dă peste nas. Chiar excitant. Dacă vine un bărbat între alți zece şi arată că e cel mai bun în domeniu, vor fi cu toții geloși şi se vor îndepărta de acesta. Însă dacă e o femeie, atunci ceilalți zece vor duce o luptă seculară pentru aceasta. Şi aici nu e vorba de sex sau dragoste neapărat, sau de vreun end-game. Pur şi simplu într-o comunitate de oameni restrânsă, bărbații se vor bate pentru a arăta femeilor că ei sunt cei mai buni, chiar dacă săraca femeie e căsătorită şi are doi copii acasă. Important e aici ca femeia să aibă respectul şi admirația acestora. Bine, bărbații oricum sunt proști și nu gândesc cu creierul prima dată, iar o femeie e bine să știe întâi să profite de lucrul acesta și apoi de faptul că ea poate e mult mai deșteaptă decât aceștia.

  1. Ai un mesaj pentru Femei? Poate să îți arăți recunoștința sau să le transmiți să aibă mai multă încredere în ele? Sau să fie mai iubitoare?

Long story short: Be anything! Be everything! Be you!

 

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *