Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Misterul Feminin văzut prin ochii unui… Life Coach

Dan Truția, life coach, autor al cărții Un bărbat iubește mai mult decât o femeie, realizator și prezentator la IneditTV, a acceptat provocarea mea și mi-a răspuns la întrebări:

  1. Descrie-mi imaginea care îți apare în minte atunci când rostești cuvântul “Femeie”.

O ființă magnifică, complexă, delicată dar puternică, o flacără care are puterea de a aduce lumină în sufletul și în viața unui bărbat. Nu degeaba femeile au inspirat atâtea opere de artă din istorie și până acum. Esența feminină este o forță a vieții pentru că femeia este de fapt izvorul vieții.

  1. Care a fost femeia care te-a inspirat cel mai mult de-a lungul vieții? Care a fost atitudinea ei care te-a impulsionat să continui atunci când nu mai aveai putere sau încredere?

Nu pot numi o singură femeie care m-a inspirat cel mai mult. Fiecare din femeile pe care le-am cunoscut și alături de care am trăit iubirea m-au inspirat în cele mai frumoase feluri. În funcție de nivelul meu de evoluție din acel moment am preluat anumite aspecte și mi-am însușit anumite lecții. Spre exemplu o femeie m-a ajutat să scap de gelozie, o alta m-a învățat frumusețea de a fi iubit cu adevărat, o alta mi-a arătat unde mai am de lucru pentru a fi un bărbat matur. Toate aceste femei mi-au marcat viața și fără ele nu aș putea scrie acum aceste rânduri. Poate cea mai importantă atitudine a femeii de lângă mine a fost faptul că mă accepta așa cum eram și credea în forțele mele chiar atunci când eu nu credeam. Am descoperit astfel că femeia de lângă tine îți poate da aripi în cel mai frumos mod posibil. Iar răsplata mea a fost să îmi întind aripile și să o iau și pe ea în zbor cu mine.

  1. Ce apreciezi cel mai mult la o femeie?

Nu cred că pot vorbi despre un singur lucru dar voi face un efort. Sunt cel puțin două aspecte: cum este femeia și cum mă face pe mine să mă simt. O femeie conștientă de esența ei strălucește și este un lucru pe care îl apreciez foarte mult. Cât despre raportul meu cu ea, este important să o simt că mă sprijină, să simt că are încredere în mine și în ceea ce fac eu, chiar și atunci când poate lucrurile nu merg așa cum ar trebui. Dacă există iubire și o astfel de atitudine știu că pot să mă ridic oricât de jos aș fi și să merg cu încredere către viitor și mai ales către un viitor alături de ea.

  1. Care sunt atitudinile unei femei care îl îndepărtează cel mai mult pe un bărbat?

Cicălirea, judecata, posesivitatea și gelozia excesivă. Să le luăm pe rând. Cicălirea este o formă de stres non-constructiv. Nu aduce nimic bun, nici idei nici soluții sau altceva. Este doar un mod de a te fixa pe aspectele negative și a le readuce constant în discuție fără vreo finalitate. Judecata înseamnă să îți proiectezi anumite păreri asupra celuilalt, ignorând preferințele lui și chiar personalitatea lui. Posesivitatea este văzută ca un mod de păstra bărbatul lângă tine însă e un fel de colivie de aur. Ce fac păsările ținute captive atunci când ușița este deschisă? Zboară cu prima ocazie. Posesivitatea este și negarea unor drepturi fundamentale ale oamenilor: dreptul la libertatea individuală, la anumite aspecte ale personalităților lor. Dar multe femei confundă această libertate individuală cu înșelatul, de unde și posesivitatea. Iar ultima din listă, gelozia excesivă se traduce de fapt printr-o nesiguranță în sine și în relație. Gelozia vine din faptul că trăiești cu frica de a nu fi suficient de bună pentru el și ca atare te va înlocui cu prima femeie posibilă. Ori este exact ca povestea drobului de sare. Presând pe gelozie îl convingi pe bărbat că este mai bine să caute o altă femeie lângă care își va găsi liniștea emoțională pe care nu o mai are acum. Am făcut diferența între gelozie și gelozie excesivă pentru că un pic de gelozie este ca piperul, condimentează puțin relația.

  1. Ce înseamnă pentru tine o femeie senzuală?

Senzualitatea ține foarte mult de atitudine și mai puțin de trăsăturile fizice. Mi s-a întâmplat să văd pe stradă o femeie mergând. Deși nu i-am văzut niciodată chipul, am rămas vrăjit de feminitatea și senzualitatea mersului ei. Poți să fii îmbrăcată în cea mai frumoasă rochie de seară dar asta nu te face o femeie senzuală. Micile gesturi, priviri, modul în care o femeie merge, râde, zâmbește, modul în care își modulează vocea, toate aceste lucruri contribuie la senzualitate. Și mai este un lucru pe care l-am remarcat în decursul timpului. Cu cât femeia este mai conștientă de propria esență și de sexualitatea ei, cu atât este mai senzuală. Asta confirmă faptul că senzualitatea nu este altceva decât o expresie a forței interioare feminine.

  1. Ce o face pe o femeie să fie seducătoare?

Seducția este un cumul de însușiri dar ține foarte mult de atitudine și inteligență. Degeaba este o femeie frumoasă dacă atitudinea nu este pe măsură. Mai contează și experiența pe care o are cu bărbații, întrucât seducția este un joc și pe măsură ce îl joci devii mai bun. O femeie are un arsenal întreg de arme ale seducției: poate folosi privirea, își poate folosi zâmbetul, poate apela la sexualitate sau poate să nu facă nimic din toate acestea și totuși să fie extrem de seducătoare.

  1. Gândește-te acum la femeia în fața căreia ți-ai deschis cel mai mult inima. Ce anume din felul ei de a fi te-a îndemnat să faci asta?

Femeia în fața căreia mi-am deschis cel mai mult inima a avut meritul de a-mi crea un spațiu în care să mă simt sigur orice stare emoțională aș fi avut. Printre altele, lipsa judecății a contat foarte mult. În fața ei nu mi-a fost nici cea mai mică teamă să arăt cine sunt eu și cu bune și cu rele, care-mi sunt vulnerabilitățile și punctele slabe. M-am simțit în siguranță până și în momentele în care am plâns de față cu ea. Nu m-a considerat niciodată un bărbat slab din aceste motive. Dimpotrivă, a fost alături de mine în toate felurile în care a putut ea să fie.

  1. Povestește-mi un pic despre atitutidinile femeilor care te-au surprins, din cele întâlnite în locul în care îți desfășori activitatea.

Mă surprinde să văd cât de multă devalorizare există în rândul femeilor. Știu că latura emoțională primează, însă am observat că sunt destule femei care se limitează singure, care se definesc prin fostele relații și prin suferință. Femeile tind să internalizeze mai mult aspectele negative prin care trec și asta se vede.

Pe de altă parte am întâlnit și femei care m-au surprins în cel mai bun mod. Și am constatat un lucru. Marea majoritate dintre ele au traversat momente grele. Dar acele momente au fost definitorii, deoarece le-au făcut să decidă ferm că nu vor mai trece prin așa ceva. Au lucrat cu ele, au citit cărți, au mers poate la psiholog sau la seminarii și aceste lucruri au avut roade. Și-au câștigat independența emoțională, și-au regăsit echilibrul, au învățat despre ele și astfel și-au făcut viața mai frumoasă. Absolut toată lumea trece prin experiențe plăcute sau mai puțin plăcute, însă ceea ce contează de fapt este modul în care alegem să privim experiența. Atât.

  1. Ce calități admiri la femeile din domeniul tău și cum simți că le completează pe cele ale tale, ca bărbat?

Întrucât domeniul meu este coaching-ul, întâlnesc deseori femei care au trecut printr-un proces de evoluție personală. Acest lucru se vede în inteligență, în atitudine, în senzualitate, în modul în care relaționează cu bărbații și cum tratează situațiile care le apar în viață. Întotdeauna este o plăcere și foarte reconfortant să vorbesc cu astfel de femei pentru că întrunesc multe din calitățile pe care le apreciez. Îmi aduc aminte că o astfel de femeie mi-a spus la un moment dat că evită să facă supoziții despre un bărbat, preferă întotdeauna să întrebe și asta pentru că știe că mintea, în lipsa informațiilor, are tendința de a elabora scenarii negative. Este imposibil să nu apreciezi astfel de trăsături care transmit respect și creează acel spațiu în care te poți exprima liber fără a sufoca iubirea.

  1. Ai un mesaj pentru Femei? Poate să îți arăți recunoștința sau să le transmiți să aibă mai multă încredere în ele? Sau să fie mai iubitoare?

Mesajul meu este să nu vă fie teamă să străluciți. Aveți atât de multă lumină în voi și atât de puține alegeți să lăsați această lumină să se vadă. Ca bărbat, mă bucur de fiecare dată când cunosc o femeie luminoasă, încrezătoare, senzuală. Energia unei astfel de femei nu se compară cu nimic.

Nu vă fie teamă niciodată să arătați cine sunteți, lăsați îndoielile deoparte și dați-vă permisiunea de a fi autentice. Nu vă irosiți anii în suferință și trecut. Nu uitați că singurele limite vin doar din mintea noastră. Trebuie să vă regăsiți contactul cu esența voastră feminină, cu sexualitatea voastră și nu vă fie teamă de nimic, sunteți mult mai puternice decât vă imaginați. Străluciți cât puteți de mult. Lumea asta are nevoie de voi.

În articolul următor puteți citi despre Misterul feminin văzut prin ochii unui… Bioterapeut

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *