Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

O să încep cu… începutul. Ce înseamnă de fapt continența? În dicționar sunt înșiruite următoarele sinonime: abstinență, chibzuire, cumințenie, cumpăt, cumpătare, înfrânare, înțelepciune, judecată, măsură, minte, moderație, rațiune, reținere, socoteală, tact.

Ce înseamnă asta strict din punct de vedere sexual? O sa încerc să redau ce am înțeles eu în ultimii 10 ani de practică.

Avem 19 ani când am cunoscut un bărbat care mi-a vorbit despre continența sexuală. De fiecare dată când îl întâlneam îl asaltam cu întrebări. Eram fascinată să aflu prin intermediul cunoștințelor lui, lucruri despre mine. Îmi răspundeam la întrebările la care nu găsisem răspuns până atunci în revistele pe care le citeam în adolescență, realizam că nevoile și dorințele mele de o intimitate profundă atât fizică cât și sufletească sunt perfect normale și posibile.

Prima dată m-a întrebat dacă am auzit de tao sau tantra. Citisem într-un articol despre yoga în una din revistele acelea de care aminteam mai sus – în Bravo sau Cool girl. Cred că așa se numeau. Iar cuvântul Tantra îl văzusem pe una din cărțile dintr-un raft mai pitit din Biblioteca din Vaslui, pe care am răsfoit-o curioasă, dar nu am împrumutat-o acasă.

El mi-a zis că Tantra este arta de a face dragoste. Cuvintele Artă și Dragoste! Împreunate! Apoi mi-a povestit din experiența lui – că el face dragoste fără să ejaculeze. De câțiva ani.

Atunci mi-am amintit de un prieten bun de-al meu, născut în aceeași zi cu mine, care mi s-a destăinuit că fetele cu care interacționa erotic erau frustrate pentru că el nu își dădea drumul. Îmi spunea că simte foarte multă plăcere și că poate face dragoste foarte mult timp, și foarte intens dar și foarte lent, punând accentul pe feeling și nu pe mișcare, iar femeile nu prea înțeleg acest lucru: „Cum adică să simți plăcere dar să nu ejaculezi? Păi înseamnă că nu ai orgasm!” – acestea erau cele mai dese replici cu care se confrunta. Atunci am căutat eu informații despre subiect – încercând să rezolv enigma din jurul „problemei” amicului meu. Nu am găsit prea multe. Cel puțin ce am găsit eu atunci nu mă mulțumea.

A trebuit să îl întâlnesc pe acest bărbat care avea și cunoștințele necesare dar și foarte multă practică pentru a înțelege despre ce este vorba cu adevărat.

Pentru început: în ceea ce îi privește pe bărbați – orgasmul și ejacularea nu este unul și același lucru. Mai multe despre acest subiect găsiți în interviul de aici pe care i l-am luat unui bărbat care practică continența sexuală de mult timp.

Continența sexuală este cunoscută și practicată de mii de ani în Orient. Sunt nenumeroase tratate esoterice care vorbesc despre acest subiect.

Ce se petrece cu sperma dacă ea nu este expulzată?

Sperma este transmutată biologic la temperatura corpului în energie. Cum adică? Poate suna complex, dar promit că voi trata pe îndelete acest subiect în articolele următoare. Până atunci poți citi aici despre Louis Kervran și procesul de transmutație biologică.

În momentul în care hotărăști să practici continența sexuală, regulile jocului se schimbă. Adică este stringent necesar ca scopul și intenția cu care facem dragoste să nu fie doar plăcerea. Textele străvechi vorbesc de un procent de 70% dorinţa de a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi 30% plăcere.

Am primit tot în acea perioadă o carte care se intitula „A face dragoste cu Dumnezeu” de David Deida. Trebuie să recunosc că atunci când am citit titlul, am strâmbat din nas. „Cum adică să fac dragoste cu Dumnezeu? De ce să legăm numele lui Dumnezeu cu un act carnal? Ce e cu autorul ăsta?”, gândeam eu atunci. Citind-o, am înțeles ce vrea el să transmită, un mesaj plin de adevăr: când faci dragoste, când te abandonezi în plăcere și iubire, când faci din fiecare gest al tău o ofrandă adusă iubirii și ființei iubite, când te contopești cu ea, când vrei să o cuprinzi cu totul în ființa ta, cu bune și cu cele mai puțin bune, ca să le alchimizezi prin iubire, te înalți până în al nouălea cer, în starea aceea de zbor, de plutire, de expansiune, devii una cu Iubirea, una cu El.

De ce anume este necesar pentru a practica continența sexuală?

În primul și în primul rând de IUBIRE. Dragostea este flacăra care transformă plumbul în aur, ea este cea care transformă fuga după plăcere în dorința de a te uni total cu cel iubit, ea transformă goana mișcărilor într-un ritm care îți permite să te expansionezi, să îți cuprinzi iubitul în inimă, ea este sursa, călătoria și destinația ta.

Apoi bineînțeles că pot fi trecute pe listă răbdarea, perseverența, inteligența (că este o tehnică îmbrățișată doar de cei și cele care nu dau dovadă de prostie), dorința de autocunoaștere și de a avea o viață de calitate și plină de însemnătate.

De ce să aleg continența sexuală și să îmi complic viața?

Femeia atinge orgasmul, în medie, în … atenție!!… 20 de minute! Bărbatul ejaculează într-un raport sexual ce durează în medie… atenție!!… 7 minute!!!

Dacă nu știai acest lucru, ei, acum îți poți da seama de ce lumea este împânzită cu femei frustrate, triste, frigide, rigide. Cum ar putea fi altfel o femeie când ea nu simte plăcere? Când există un număr îngrijorător de mare în lumea aceasta de femei care fac dragoste doar când trebuie și consideră acest act o corvoadă: „trebuie să stau în fața bărbatului meu pentru că asta îmi cere rolul de soție!”

Știți ce mi-a împărtășit o femeie care lucrează într-un salon de masaj erotic? Ce a descoperit ea? Bărbații au nevoie de… „să ejaculeze”, poate te gândești! Nu!!! Greșit! Bărbații au nevoie de afecțiune! Au nevoie să fie mângâiați.

Cum s-a ajuns în situația asta? Simplu și trist: bărbatul este excitat, se năpustește asupra femeii. O penetrează (cele norocoase poate au noroc și de preludiu), se masturbează în interiorul vaginului soției, ejaculează și se oprește. Femeia… femeia… ar fi trebuit să aibă parte măcar de minim 20 de minute. Ar fi trebuit să fie mângâiată, adorată, pătrunsă de iubirea și atenția lui. Dar pentru că nu le-a primit, se închide ca într-o cochilie. Își refulează dorințele erotice care oricum nu sunt împlinite și devine/rămâne doar mama copiilor, nu și iubita soțului său.

Una dintre cele mai mari probleme ale lumii în prezent este că s-a creat și se menține o scindare între planul erotic și cel afectiv. Când sunt focalizați pe plăcere, oamenii uită să aducă și elementul iubire în ființa lor. E ca și cum ar avea o telecomandă: când penetrează, se închide butonul „iubire”, când se încheie actul amoros, poate, uneori, devin afectuoși.

Am fost bubuiți secole de-a rândul cu idei conform cărora a face dragoste este un păcat, încât am înfășurat această energie minunată a erosului divin în milioane de tabu-uri și frici și idei preconcepute. Erotismul ar trebui să ne reveleze o dimensiune sacră a ființei noastre!

Viața se simplifică, pentru că începi să înțelegi părți din misterele sale, ea nu se complică.

„Unirea dintre bărbat şi femeie este precum comuniunea dintre Cer şi Pământ, iar Cerul şi Pământul durează veşnic, tocmai datorită acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret, devenind muritori. Dar cei care îl cunosc, au deschisă în faţa lor adevărata Cale spre Nemurire.”(Shang-Ku-San-Tai)

Ce am descoperit eu în 10 ani de practică?

Pe mine! A face dragoste este o întâlnire cu mine! Cu cele mai profunde aspecte ale ființei mele! Și asta prin bărbatul pe care îl ador! M-am redescoperit pe mine ca o femeie minunată, cu multe calități care au înflorit, cu o frumusețe care reverberează din interior spre exterior (pentru că în copilărie eram tare urâțică). Mi-am descoperit cele mai mari temeri care au ieșit la iveală prin stări de catharsis, în urma cărora am plâns în brațele iubitului meu care mă îmbrățișa cu toată iubirea din lume. Mă penetra și eu plângeam având acele viziuni ale traumelor pe care le-am strâns de-a lungul timpului și care, prin această iubire, au fost conștientizate și alchimizate.

Mi-am conștientizat feminitatea și toate însușirile sale și am devenit conștientă de senzualitatea pe care o manifest.

Am descoperit că învățând să controlezi energia erotică, să fii conștientă de ea, să o simți vibrând în întreg corpul, reușesc să am control asupra celorlalte simțuri. Înainte tot ce gândeam spuneam, acum parcă timpul se dilată și am timp să cântăresc ce să-mi pronunțe buzele și ce nu, controlez mesajele pe care le transmit cu fiecare gest. Simt că respir în același ritm cu universul.

Nu îmi trec în revistă calitățile, ci doar împărtășesc ce s-a petrecut în ființa mea datorită raportării pe care o am față de sexualitate.

Nu am avut cum să surpind în câteva rânduri un subiect fascinant și laborios prin tot ceea ce implică continența sexuală, dar promit că voi reveni cu multe alte aspecte pe care le-am învățat de-a lungul timpului.

Va continua…

 

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *