Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

De ce să nu manifestăm răutate (în fapte, vorbe, gânduri sau intenții)

WHY NOT

O serie de articole referitoare la ce și de ce ar trebui să evităm.

Primul articol din această serie îl puteți găsi aici. El trece în revistă motivele pentru care nu este indicat să consumăm alcool.

În introducerea acestui articol vom descrie faptul că, în realitate, ființa umană este precum un releu, care recepționează, amplifică și retransmite energii subtile specifice diferitelor dimensiuni ale manifestării. Ce recepționăm și ce retransmitem depinde de faptele, gândurile, intențiile pe care le manifestăm, la care – am putea spune – ne acordăm ca frecvență de vibrație.

Pentru a vă da un exemplu sugestiv, am propune un mic experiment – care se poate realiza în imaginație sau chiar efectiv, fizic: 10 sau un număr oarecare de oameni laolaltă. Fiecare dintre ei se îmbrățișează timp de câte un minut cu fiecare dintre ceilalți membrii ai grupului și la sfârșitul îmbrățișării îi spune din suflet „Te iubesc, prietene! Lumina dumnezeiască să fie mereu cu tine!”. După ce fiecare s-a îmbrățișat cu fiecare, care credeți că va fi starea membrilor acestui grup? Deoarece forța comparației ne poate ajuta să înțelegem evidența și puterea a ceea ce dorim să exemplificăm, vă propunem să vă imaginați care ar fi starea dacă în loc să se îmbrățișeze și să își adreseze cuvinte frumoase, membrii grupului s-ar înjura și pălmui plini de ură. Nu vă sfătuim să practicați această a doua parte a exercițiului, doar imaginați-vă pentru a realiza cât de mult contează cum gândim, ce facem, ce intenții nutrim. Într-un asemenea caz efectul va fi direct sesizabil, fiecare simțind rezultanta acțiunii și gândurilor sale.

La fel se produc efectele în cazul oricărei acțiuni, fapte sau intenții, chiar dacă ființa umană nu este atentă la ele. Așadar ori de câte ori o ființă făptuiește cu rea-voință, gândește răuvoitor sau nutrește intenții răuvoitoare, de fapt ea vehiculează prin ființa ei energii de frecvență joasă, ale răului, morții și distrugerii. Iar ceea ce trece printr-o ființă umană întotdeauna lasă urme acolo, în structurile ei subtile, mentale, emoționale, mai ales în cele din afara sferei conștienței. Se lărgesc porțile subtile către asemenea energii, ceea ce va face pe viitor ca respectiva ființă să fie mai vulnerabilă față de același tip de energii, acțiuni și atitudini. Atât ca făptuitor, cât și ca victimă, căci, așa cum spune și Charles Reade „Cel ce seamănă un gând culege o acțiune; cel ce seamănă o acțiune, culege un obicei; cel ce seamănă un obicei culege un caracter; iar cel ce seamănă un caracter, culege un destin.”

În fiecare clipă, prin fiecare alegere pe care o facem definim ce energii acceptăm în viața noastră. Alegem, chiar dacă nu o facem conștient! Dacă ne complacem în gânduri și fapte răuvoitoare, acestea ne vor fi gândurile, faptele, caracterul și destinul. Dacă, din contră, alegem iubirea și înțelegerea, împăcarea și atitudinea luminoasă, deschisă, atragem binele și lumina în gândurile noastre, în faptele noastre, în caracterul nostru și în destinul nostru. Acesta este unul dintre motivele pentru care atenția și conștiența continuă sunt atât de importante. Acesta este motivul pentru care Iisus ne îndemna să răspundem cu iubire la atitudinile și faptele rele ale semenilor noștri.

Desigur, ne putem întreba dacă o asemenea atitudine este în practică fezabilă, întrucât lumea din jurul nostru ar putea profita de bunătatea noastră. În acest sens, merită subliniat că a fi bun și binevoitor, a nu accepta răul și a răspunde cu iubire la atitudini răuvoitoare ale altora, nu înseamnă să fim naivi și proști! Atunci când cineva abuzează sau încearcă să abuzeze de bunătatea noastră, îi putem explica cu bunăvoință și cu atitudine plină de lumină și voioșie cum vedem noi lucrurile, care este poziția noastră, de ce o considerăm corectă și de ce nu dorim să renunțăm la ea. Fără însă a permite vreunui sentiment negativ să se grefeze peste vorbele și gesturile, faptele și intențiile noastre! În funcție și de capacitatea de conștientizare și obiectivare a propriei ființe, dar aproape fiecare persoană este capabilă să simtă încărcătura grea și răuvoitoare a propriilor sale gesturi, vorbe, acțiuni.

Pacea interioară, meditația, rugăciunea, evitarea alimentelor și băuturilor excitante și impure, a disipării în atitudini pasive și larvare, gen privitul la televizor fără vreun interes clar– și multe altele – pot contribui la amplificarea capacității noastre de conștientizare și obiectivare a celor ce se petrec în profunzimi tot mai adânci ale propriei ființe. Aplicând această metodă a comunicării simple, luminoase și fără încărcătură emoțională negativă a vizunii și motivelor noastre, ne va ajuta și pe noi să obiectivăm dacă părerea noastră este într-adevăr corectă, dacă suntem cu adevărat corecți și iubitori.

Merită menționat în acest sens că în viziunile unor persoane cu capacități extrasenzoriale s-a pus în evidență faptul că întotdeauna când două ființe comunică, dar mai ales în cadrul unei relații de cuplu, între cele două ființe se formează și se aprofundează anumite canale (chiar vizibile în plan astral) de comunicare. Aceste canale se colorează în culori frumoase, armonioase atunci când comunicarea este una de iubire și bunăvoință și în culori întunecate atunci când între cei doi are loc o ceartă sau o comunicare dizarmonioasă, răuvoitoare. Mai mult, s-a evidențiat chiar că aceste canale păstrează în timp culorile, energiile respective, astfel că în viitor va exista o tendință (neconștientizată de omul care nu are acces la asemenea dimensiuni și profunzimi) de a se manifesta pe aceleași frecvențe în cadrul comunicării dintre ele. Și fiecare repetare amplifică și stabilizează încărcătura respectivului canal. Tocmai de aceea, de fiecare dată când vă vine să vă certați cu ființa iubită (sau cu oricine altcineva…), vă recomandăm să aveți în vedere această realitate: dacă atunci dați curs manifestării unor atitudini și energii nefaste, întunecate, egoiste, răuvoitoare, mai târziu va fi mai greu să nu le dați din curs, întrucât va exista deja un precedent.

Alegeți mereu lumina în locul întunericului, bucuria în locul supărării, iubirea în locul urii, sinceritatea în locul minciunii, atitudinea deschisă în locul îmbufnării! Vă amintiți de Micul Prinț:

“Pe planeta Micului Prinț existau, ca pe toate planetele”, ne asigură Antoine de Saint-Exupery, “ierburi bune și buruieni”. Pentru că existau semințe bune și semințe rele. Când e vorba de o bălărie trebuie să o smulgi imediat, încă de când e mică. Așa e și cu caracterul. Și el depinde de semințele care i se plantează, și el devine puternic dacă putem să ne descotorosim la timp de deprinderile rele, care, odată consolidate în timp, ne vor distruge.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *