Despre atelierul de hrană afrodisiacă

Miercuri, 23 ianuarie, ne-am întâlnit la sediul Zepter, într-o sală frumoasă, pentru a învăța lucruri noi împreună, la Atelierul de hrană afrodisiacă. Am conștientizat atitudini pe care le putem îmbunătăți, ne-am bucurat să ne hrănim trupul cu hrană delicioasă, sufletul cu prezența fiecăruia dintre noi, mintea cu informațiile minunate pe care ni le-am împărtășit!

Am gătit împreună cu prietena mea minunată, Cristina:

– Smoothie cu efect afrodisiac,
– Supă de chimion cu vlăstari Microgreens Romania,
– Brownie vegan cu ciocolată,
– Salată de dovleac copt cu migdale, nuci pecan și rodie,
– Ceai din plante cu efect super afrodisiac.

Atelierul a cuprins mai multe părți: partea de gatit care a constat în demonstrații live despre cum se prepară toate bunătățile din lista de mai sus, cu prezentarea succintă a proprietăților ingredientelor folosite în aceste rețete.

În pauzele tehnice, Liviu, invitatul nostru, a prezentat din perspectiva psihologului unele aspecte legate de faptul că în fond creierul este cel mai erogen organ al corpului și că atitudinea, gesturile și modul în care ne raportăm și ne apropiem de ființa iubită reprezintă chei importante pentru a înțelege ce înseamnă afrodisiac sau anafrodisiac în relația cu celălalt. Au fost discuții libere pornite de la faptul că știința nu a tranșat foarte clar aspectele legate de cum funcționează afrodisiacele, am realizat împreună și unele jocuri în care au fost implicate toate persoanele cu scopul de a ne cunoaște și a pregăti mediul și atmosfera propice prezentării tuturor informațiilor.

Am notat ideile principale pe care le-am discutat:

Orice substanță naturală sau activitate care stimulează dorința erotică intră în categoria afrodisiacelor. Acestea trezesc senzualitatea, amplifică erotismul şi stimulează plăcerea şi trăirile erotice intense.

În Orient, se consideră că alimentele afrodisiace redau tinereţea, fiind un element tot atât de important în viaţa umană ca şi alimentaţia sau igiena zilnică.

În Occident, afrodisiacele sunt căutate pentru păstrarea virilității, care înseamnă succesori sau întâlniri amoroase extraordinare. În cazul femeilor, consumul regulat și în cantitățile indicate, conferă senzualitate mărită, voluptate, feminitate, dorință erotică mult accentuată, relaxare, eliminarea frigidității.

Afrodisiacele influențează, în diferite moduri, creierul și simțurile. Ele dinamizează foarte tare simțurile și fac prielnică apariția dorinței, freneziei, imaginilor, fantasmelor, actelor sexuale.

Cel mai important și cel mai bun afrodisiac de care are nevoie un cuplu este și va rămâne întodeauna iubirea și starea de îndrăgostire, însoțite de spontaneitate și creativitate. În această direcție putem menționa și dăruirea, abnegația, chiar punerea în slujba plăcerii ființei iubite. În Tantra există un dicton care spune: „Cea mai mare fericire a bărbatului este să o facă pe iubita sa cea mai fericită femeie din lume.” De asemenea, „cea mai mare fericire a femeii este să îl facă pe iubitul ei cel mai fericit bărbat din lume.”

În demersul nostru, de a deveni femei minunate, charismatice, delicioase, senzuale; și bărbați virili, încântători, puternici, trebuie să avem în vedere că atitudinea interioară este cea care condiționează calitatea interacțiunilor și relațiilor noastre. Din acest motiv noi trebuie să fim un afrodisiac pentru noi înșine: să amplificăm încrederea în sine, să devenim cu adevărat conștienți de calitățile cu care am fost înzestrați și să le manifestăm cu mult curaj.

Mintea cât mai deschisă și liberă este zona cea mai erogenă. Cele două funcții principale ale minții sunt gândirea și imaginația. Gândirea este cel mai adesea asociată cu logica, iar imaginația cu intuiția. Dacă imaginația este trezită și înflăcărată, și trupul va răspunde instantaneu prin organele sale de simț.

Plăcerea erotică se află în strânsă legătură cu simplitatea și spontaneitatea. Occidentalii „evoluați”, din obișnuința lor de a complica totul, de cele mai multe ori nu reușesc să se abandoneze actului amoros, să trăiască bucuria, euforia și expansiunea pe care iubirea le generează prin simplitatea ei. Orgasmul nu apare fără relaxare. Afrodisiacele induc o stare de relaxare.

Dorința erotică va fi întotdeauna mult mai mare la un om fericit decât la unul nefericit, la un om echilibrat și armonios, față de unul agitat, la unul optimist față de un pesimist.

Alimente afrodisiace:

Mărul: datorită formei și a istoriei sale din povestea cu Adam și Eva, este simbolul sexualității, a cunoașterii binelui și răului. În antichitate, merele erau folosite în farmecele de dragoste. Se credea că dacă o femeie doarme cu un măr între sâni sau aşezat într-o altă parte intimă a corpului, iar a doua zi convingea bărbatul pe care-l admira să-l mănânce, atunci acesta se îndrăgostea fulgerător de ea.

Ghimbirul: relaxează tensiunile, conferă poftă de viaţă, ne face mai încrezători în charisma şi puterea noastră de seducţie. Înlătură plictiseala, blazarea, aduce idei noi, pline de pasiune.

Morcovul: mulţi cunoscători îl recomandau ca fiind un excelent adjuvant în problemele dragostei. O reţetă arabă foarte renumită recomandă fierberea morcovilor în lapte. Morcovul intră în categoria afrodisiacelor analoge, datorită formei sale care amintește de forma lingamului. Bătrânii indică consumarea morcovilor cruzi pentru mărirea dimensiunilor şi vigurozitatea penisului.

Roșia: este supranumită „mărul dragostei”, având o veche reputaţie afrodisiacă, în special datorită mirosului şi gustului său. Textele arabe recomandă următoarea reţetă: salată de roşii presărată cu busuioc tăiat mărunt peste care se adaugă ulei de măsline şi suc de lămâie. Este recomandată mai ales pentru revigorarea apetitului sexual.

Usturoiul: egiptenii considerau această plantă ca fiind sacră. Un argument în acest sens îl constituie faptul că în mormântul lui Tutankhamon au fost găsiţi căţei de usturoi. În Grecia antică atleţii mestecau usturoi pentru a-şi păstra vitalitatea înainte de Jocurile Olimpice, iar Plinius recomanda usturoiul zdrobit şi coriandrul amestecat cu vin alb ca fiind un stimulent sexual infailibil.

Dovleacul: multe sondaje arată că barbatilor le place mult mirosul plăcintei de dovleac, desemnând dovleacul în topul aromelor „sexy”. Specialiștii de la „Smell and Taste Treatment and Research Foundation”, din Chicago (SUA), au descoperit că mirosul de plăcinta cu dovleac stimulează circulația sângelui în corp (crește cu 40% fluxul sanguin către lingam) și mărește libidoul feminin.

Plantele afrodisiace:

Busuioc: bătrânii numesc maceratul din frunze și flori de bucuioc, „apa roșie de leac” deoarece se consideră că are puteri magice – intensifică apetitul sexual atât la bărbat cât și la femeie. Ceea ce îl diferenţiază de alte afrodisiace este că busuiocul conferă o mare capacitate de control al energiilor sexuale, iar cel care îl consumă devine în timp un adevărat magician al erosului. Perceperea intensă a senzaţiilor erotice, puterea asupra plăcerii şi chiar controlul ejaculării, toate acestea pot fi apanajul impresionant al leacului de apă roşie.

Ginseng: având forma lingamului, acesta este o plantă vitalizantă excepțională. În Atharva-Veda (un tratat oriental clasic al medicinei indiene Ayurveda) se spune despre Ginseng că „le dă bărbaţilor tineri şi bătrâni vitalitatea şi vigoarea unui taur”. De curând el a fost atestat de către ştiinţa occidentală ca având un efect afrodisiac real şi foarte puternic.

Face să se dinamizeze în mod deosebit anumite calităţi masculine: forţă, capacitate de control a energiei sexuale, expansiune. Măreşte acuitatea senzorială şi de aceea cei care îl consumă pot trăi plăcerea într-un mod mult mai rafinat şi cu nenumărate nuanţe delicioase.

Maca – un puternic vitalizant și afrodisiac.

Brânca ursului – recomandată mai ales pentru bărbați. Eu folosesc mai mult semințele, dar apreciez și efectele tincturii de brânca ursului.

Alte plante afrodisiace pe care vă recomandăm să le integrați în alimentația voastră zilnică (luate sub formă de pulbere, dimineața, sau cu jumătate de oră înainte de actul erotic; ca și în cazul plantelor enumerate mai sus): năpraznic, muira puama, ashwagandha, catuaba, saw palmett, sculătoare, mentă etc.

 

 

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *