Îmi amintesc că am auzit pentru prima dată cuvântul „afrodisiace” atunci când m-a dus tatăl meu într-un sex shop. Mi-a explicat atunci tot ce credea el că este necesar să știe, despre tainele amorului, o fată la 18 ani.

Investigând apoi de una singură aceste subiecte am descoperit ce părere au avut oamenii despre sexualitate, încă din cele mai vechi timpuri, în funcție de cultura din care făceau parte.

Astfel am început să descopăr și să explorez încântată „zona crepusculară a erosului”, cea dintre fapt și fantezie, cea dintre profan și sacru, cunoscând cât mai multe din acest domeniu.

Am aflat că orice substanță naturală sau activitate care stimulează dorința erotică intră în categoria afrodisiacelor. Acestea poartă numele zeiței grecești a dragostei, Afrodita, și că toate culturile (atât cele străvechi cât și acestea moderne) au afrodisiacele lor specifice.

Cum acționează de fapt afrodisiacele?

Această gamă largă de substanțe și rețete are reputația de a induce o pasiune arzătoare jocurilor și tehnicilor erotice, înălțând sexualitatea la rangul de artă.

Artele, și mă refer aici la literatură, muzică, pictură, dans – toate o au ca muză pe Afrodita. Le putem numi „erotice”, după numele zeului iubirii, Eros, căci fără iubirea adevărată, principiul pe care acesta îl întrupează, toate sunt doar umbre palide ale unui joc.

Afrodisicile influențează, în diferite moduri, creierul și simțurile. Ele dinamizează foarte tare simțurile și fac prielnică apariția dorinței, freneziei, imaginilor, fantasmelor, actelor sexuale. Am scris pe îndelete despre fanteziile erotice aici, iar aici am notat idei de jocuri erotice inedite.

Cel mai important și cel mai bun afrodisiac de care are nevoie un cuplu este și va rămâne întodeauna iubirea, însoțită de spontaneitate și creativitate.

V-ați gândit vreodată care este mesajul ascuns al celor mai uau! posturi amoroase care par extrem de diverse și incitante, toate descrise în manualele de sexologie (inspirate și mai puțin inspirate) apărute de-a lungul timpului?

Ele incită la ieșirea din monotonie, la efervescență și la dorința de a experimenta, de a varia, de a reaprinde focul pasiunii și de a recrea intimitate.

Ce intră în categoria afrodisiacelor?

Diferite plante și medicamente care au la bază principii active ale anumitor plante, parfumuri, rețete de bucătărie, posturi sexuale.

Scopul afrodisiacelor este să păstreze o viață sexuală efervescentă, interesantă și variată pentru a evita plictiseala ce ar putea apărea în cadrul „activității esențialmente repetitive” cum poate deveni amorul dacă nu este presărat cu inteligență erotică.

Ce efect mai au afrodisiacele?

Însăși ideea de a găsi soluții pentru aprofundarea, întărirea relației de cuplu, făcând uz de cât mai multă imaginație, este de mii de ori mai plăcută și aducător de împlinire (inclusiv pe plan erotic) și fericire, decât a căuta variația în alte și mereu alte relații.

Unul dintre efectele utilizării mâncărurilor, băuturilor, plantelor și condimentelor, care au fost acreditate drept afrodisiace, este că ne îndeamnă să ne lăsăm purtați de jocul imaginației și fanteziilor noastre erotice.

Afrodisiace le se împart în mai multe categorii:

  1. În categoria afrodisiacelor analoge intră alimentele care se aseamănă în mod surprinzător cu organele sexuale, cum ar fi: ginsengul care evocă forma penisului, midiile – asemănătoare vulvei, ouăle – asemănătoare testiculelor; morcovii, roșiile
  2. Afrodisiacele asociate – acestea fac parte din moștenirea culturală a fiecărui popor. În această categorie intră de exemplu iepurele sălbatic, un animal foarte activ sexual, ce este considerat a fi simbolul Afroditei. Un alt exemplu ar putea fi cel al batoanelor de pâine, ce erau consacrate în trecut zeului fertilității, Priapus.
  3. Afrodisiacele terapeutice sunt acele substanțe care au efect stimulent din punct de vedere sexual asupra celui care le utilizează. Ele pot fi băute, mâncate, inhalate sau folosite extern. Unele dintre ele creează în corp senzația de căldură, eliminând frigiditatea; altele înlătură inhibițiile, și mai există și cele mai misterioase – substanțele care pot reproduce hormonii sexuali umani.
  4. Afrodisiacele senzoriale – în categoria cărora intră masajele, arta erotică, literatura și spectacole, jocurile amoroase și tehnicile de prelungire a acestora, oferind intensitate, forță și rafinament amorului.

Subiectul afrodisiacelor este unul care a captat atenția oamenilor din cele mai vechi timpuri. Astrologii afirmă că există o corespondență între planete, plante și organismul uman. De exemplu o plantă dedicată lui Venus se considera că stimulează atât activitatea sexuală cât și funcționarea organelor sexuale. Cei care mai au cunoștințe în domeniu știu că anumite părți ale trupului uman sunt asociate zodiilor și că există zone erogene corespunzătoare fiecărei zodii în parte. Acesta este motivul pentru care veți fi întrebați , dacă veți merge la saloanele de masaj specializate, în ce semn zodiacal sunteți născut. Această legătură de care povesteam mai sus poate fi ori inhibatoare, pentru cei care nu știu să o fructifice, ori excitantă pentru cei care știu cum să valorifice la maxim o anumită parte a trupului ființei iubite.

Deținând astfel de cunoștințe puteți să le puneți în practică atunci când vă mângâiați sau masați iubita sau iubitul, dăruindu-i stări intense de plăcere prin simpla atingere a celor mai sensibile zone erogene corespunzătoare semnului său zodiacal.

Știți unde se află cel mai bun afrodisiac?

În noi. Mintea cât mai deschisă și liberă este zona cea mai erogenă. Cele două funcții principale ale minții sunt gândirea și imaginația. Gândirea este cel mai adesea asociată cu logica, iar imaginația cu intuiția. Dacă imaginația este trezită și înflăcărată, și trupul va răspunde instantaneu prin organele sale de simț.

Plăcerea sexuală se află în strânsă legătură cu simplitatea și spontaneitatea. Occidentalii „evoluați”, din obișnuința lor de a complica totul, de cele mai multe ori nu reușesc să se abandoneze actului amoros, să trăiască bucuria, euforia și expansiunea pe care iubirea le generează prin simplitatea ei.

Preocuparea cu problemele cotidiene, grijile, plictiselile mai mici sau mai mari, caracterul care prea rar reușește să se bucure de ceea ce are, nu poate face dintr-un asemenea om, un veritabil și veșnic îndrăgostit.

De ce e necesară atenția și luciditatea continuă, mai ales asupra gândurilor și stărilor pe care le hrănim în interiorul nostru? Deoarece dorința sexuală va fi întotdeauna mult mai mare la un om fericit decât la unul nefericit, la un om echilibrat și armonios, față de unul agitat, la unul optimist față de un pesimist. Mai multe detalii despre acest subiect găsiți și în articolul despre revoluția erotică.

Plante afrodisiace: busuioc, ginseng, ghimbir, usturoi, măr, brânca ursului, năpraznic, muira puama, maca, ashwagandha, catuaba, yohimbe, saw palmetto

Va continua…

 

 

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *