Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Mulți oameni își petrec o mare parte a vieții și o bună parte din energie încercând să pară altfel decât ceea ce sunt. La începutul relației ei se comportă așa cum cred ei că și-ar dori ființa iubită să fie, dar cu timpul se plictisesc de această atitudine neproprie lor și de a fi nesinceri cu ei înșiși.

Atunci când joacă rolul altcuiva, persoanele care, de frică să nu-și dezvăluie anumite laturi pe care ei le consideră rele sau care de-a lungul experiențelor nu le-au fost acceptate în celelalte relații, ratează plăceri și trăiri de care în mod firesc s-ar fi putut bucura. Deseori acest joc inconștient are urmări deosebit de grave și duce mai devreme sau mai târziu la despărțire sau la suferință. El se dezvoltă, datorită iubirii într-o anumită măsură condiționată a cel puțin unuia dintre cei doi, din străduiala de a îndeplini anumite ”condiții și reguli nescrise” în cadrul relației. Pentru a ieși cât mai repede dintr-o astfel de situație penibilă este invariabil necesar un sfat competent.

Într-o relație sexuală armonioasă definită de iubire, este mult mai atrăgător și util să te deschizi cu totul, să-ți arăți adevărata față, fiind spontan și natural. Dacă ființa de lângă noi ne iubește cu adevărat, ea va fi atunci mai înțelegătoare și nu ne va pretinde să fim altfel decât suntem. Dacă nici atunci când suntem doar cu ființa iubită nu putem fi sinceri, atunci când vom putea?

         De ce să împărtășim fanteziile erotice?

”Trăiesc într-un fel de cuptor de sentimente, iubiri, dorinţe, invenţii, creaţii, fantezii, activităţi şi reverii. Nu-mi pot descrie viaţa în fapte pentru că extazul nu rezidă în fapte, în ce se întâmplă sau în ce fac, ci în ce se stârneşte în mine şi ce se naşte din toate astea.” (Anais Nin)

         În marea majoritate a cuplurilor cei doi sunt deseori prea inhibați și timizi pentru a-și putea împărtăși fanteziile erotice. Dacă analizăm logic situația, vom ajunge la concluzia că această închistare este ridicolă, deoarece atunci când cei doi se iubesc, sexualitatea este o componentă firească a relației și bineînțeles a personalității fiecăruia în parte, iar fanteziile amoroase ne pot dezvălui foarte multe dorințe ascunse și aspirații care nu se manifestă în comportamentul obișnuit. O piedică majoră în împărtășirea fanteziilor amoroase este credința greșită că ele nu ar reprezenta altceva decât dorințele refulate, despre care mulți nici măcar nu îndrăznesc să conceapă că ar putea deveni realitate.

Citește aici despre Regula pe care trebuie să o respectăm când împărtășim fanteziile sexuale.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *