Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Citește aici prima parte a articolului.

Regula pe care trebuie să o respectăm este ca aceste fantasme erotice să fie povestite într-un mod cât mai incitant și să fie evident centrate pe ființa iubită. O atitudine de genul: ”acestea sunt fanteziile mele sexuale pe care ți le voi împărtăși pentru că tu știi cine sunt eu cu adevărat” poate să creeze o tensiune în celălalt, mai ales dacă prin aceasta îi este rănit orgoliul.

Împărtășirea fantasmelor noastre trebuie să fie făcută deci cu grijă și delicatețe. Femeile în special, au uneori tendința de a privi fanteziile iubitului ca pe o veritabilă amenințare, ele temându-se că dacă nu se vor conforma, atunci iubitul lor va căuta o altă femeie care să fie dispusă să-i satisfacă aceste scenarii erotice imaginare. Puține sunt femeile care vor să audă fanteziile sexuale ale iubitului cu privire la vecina de bloc, spre exemplu, iar în cazul în care ficțiunea devine realitate, aceasta tinde să capete proporțiile unei veritabile tragedii.

Pe de altă parte însă, din ce în ce mai multe cupluri tinere sunt de părere că sinceritatea totală în dragoste este cea mai bună soluție. Trebuie de asemenea să alegem și momentul potrivit pentru a ne destăinui fantasmele amoroase, de preferat după ce cuplul se bazează deja pe încredere, respect, o anumită stabilitate afectivă.

”Este cu neputință să fii sincer cu ceilalți până nu ai învățat să fii sincer cu tine însuți.” (Maurice Maeterlinck)

         Este recomandat ca atunci când ne împărtășim fanteziile sexuale să le legăm de filme, cărți sau reviste deoarece acestea le vor face mai puțin personale și totodată îl vor ajuta pe celălalt să-și depășească pentru început contracțiile legate de posesivitate, captivându-i atenția.

Ce aduce împlinirea sexuală în cuplu?

         O soluție simplă și foarte eficientă pentru a ieși din capcana plictiselii instituită într-o relație este să-l întrebăm pe celălalt ce i-ar plăcea lui cel mai mult să facem, pentru ca lucrurile să meargă bine. Soluțiile de genul noutăților sexuale nu rezolvă întotdeauna problemele în fond, ele putând aduce cel mult un paliativ de moment, dar de multe ori foarte necesar. De ce? Pentru că bărbații se deschid afectiv făcând dragoste. Pentru cei mai mulți dintre bărbați, dacă le sunt satisfăcute dorințele sexuale, își vor deschide sufletul. În ceea ce le privește pe femei – este exact invers – ca o femeie să se deschidă erotic, trebuie să îi fie satisfăcute întâi nevoile emoționale, afective.

În momentele de lipsă de inspirație putem lua o carte foarte bună în domeniu, cum ar fi ”Kama Sutra”, urmărind să aplicăm în mod corect și sistematic ideile care ne atrag cel mai mult pe amândoi. Important este ca întotdeauna să țintim către cea mai bună și cea mai înțeleaptă rezolvare în tot ceea ce facem.

         Și dacă nu am dispoziție?

         Multe cupluri au unele idei preconcepute cu privire la faptul că trebuie să facă dragoste doar atunci când totul merge strună în viața lor și când amândoi se simt într-adevăr îndrăgostiți, fericiți și împliniți. Aceste cupluri riscă totuși să devină foarte ușor blazate pentru că ignoră o gamă largă de trăiri erotice cum ar fi (le voi numi într-un mod jucăuș): ”dragostea mânioasă”, ”dragostea nepătată”, ”dragostea stingheră”, ”dragostea dezlănțuită”, ”dragostea liniștită” – de fapt tot spectrul vieții sexuale care este corelat cu fiecare emoție umană în parte.

Trăirile sunt altfel distincte și nuanțate în fiecare caz și tocmai de aceea este bine să fii deschis la o varietate cât mai mare de situații amoroase inedite.

         ”Bărbatul trebuie să știe un lucru elementar de comportament: va evita să-i vorbească iubitei sale despre o altă femeie, amanta sa, sau să îi rostească numele acesteia sau să-i laude calitățile, fapt ce ar pune-o în umbră pe cea de față. Pusă într-o astfel de situație jenantă, femeia va acționa pe măsură: “Dacă se întâmplă o astfel de faptă, izbucnește o mare ceartă; femeia plânge, se înfurie, își agită părul, își lovește amantul, se ridică din pat sau din jilț și, aruncând în dreapta și stânga ghirlandele și podoabele, se întinde cât e de lungă la pamânt. “Văzând reacția, bărbatul va trebui să adopte o hotarâre care să o împace pe femeie. Îi va spune că o iubește numai pe ea, o va mângâia, îi va promite lucruri care știe că îi fac plăcere, etc. El îți va da silința să o îmbrățișeze și să o așeze pe pat, chiar dacă ea va mai fi furioasă sau încă se mai preface a fi. Totuși femeia va trebui să-și îmbrățișeze bărbatul necontenind să-i facă reproșuri, dar arătându-i, astfel, dorința ei de a avea contact sexual cu el.” (Kama Sutra)

         Contează locul?

         Trebuie să evităm cu orice preț să devenim plictisitori și ca întâlnirile să capete un caracter de obișnuință. Și, de aceea vom face ca dormitorul să fie cât mai erotic, romantic, plăcut și atrăgător. Merită să ne preocupăm de locul în care facem dragoste aproape la fel de mult ca și de modul în care o facem. În plus, ar fi foarte bine să avem în minte că un mic detaliu exterior poate face ca totul să fie altfel.

În finalul actului sexual este important să nu ne grăbim spre baie sau să ne ducem imediat la culcare, ci să rămânem cel puțin 7-10 minute îmbrățișați și să ne împărtășim cu sinceritate și încântare impresiile despre cât de minunat a fost. Iată cum, cu puțin timp, cu deschidere, cu dăruire și cu o anumită preocupare, pot fi realizate împreună multe acțiuni care întețesc sau păstrează focul pasiunii.

”Dacă poți pătrunde adânc în interiorul actului amoros, egoul dispare. Aceasta este marea frumusețe a actului amoros: el permite accesul direct la Dumnezeu.” (Osho)

Citește continuarea articolului aici.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *