Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

 Citește prima parte a articolului aici și a doua parte – aici

Mai este sau nu mai este surprinzător cât de multe cupluri au ajuns la o stare de blazare sexuală deoarece nu fac niciun efort pentru a îndepărta această situație și pentru că în primul rând nu discută împreună despre această problemă? Cei aflați în astfel de situații au mai mereu tendința de a da vina pe celălalt, așteptând totodată ca schimbarea să survină de la acesta, și nu dinlăuntrul fiecăruia, așa cum ar fi înțelept ca lucrurile să decurgă.

Această situație se poate remedia foarte simplu și rapid dacă se va conveni dinainte ca niciunul să nu-l învinuiască sau să-l blameze doar pe celălalt. Omul superior este omul care își dă singur seama de greșelile sale. În definitiv important este să ieșim din acea situație, colaborând în mod fructuos, și nu să găsim neapărat un vinovat. Dacă considerăm că este necesar un arbitru exterior suficient de competent, putem merge pentru câteva ședințe la un terapeut sau la un autentic specialist în domeniu.

Înlănțuit în doi?

         Căsătoria nu este o capcană pentru plictiseala de lungă durată decât dacă noi o facem să devină astfel. Dacă te simți frustrat de perspectiva unei relații sexuale pentru toată viața, să nu-ți imaginezi cumva că ești singurul care se simte astfel. Discută sincer problema cu ființa iubită fiindcă este foarte probabil ca și ea să aibă aceleași temeri. Aceasta nu presupune ca imediat fiecare să alerge să își caute o altă relație, deoarece procedând astfel veți crea noi probleme care ar putea afecta iremediabil relația voastră de cuplu.

         Plăcerea flirtului! Să renunț la ea sau nu?

         De ce să nu discutați despre posibilitatea de a flirta cu alții în limita permisă? În fond aceasta te poate ajuta să te simți apreciat/ă și atrăgător/oare și nu trebuie să declanșeze gelozia dacă tu rămâi fidel/ă. Persoanele de sex opus nu dispar dacă ne căsătorim… Și de aceea este firesc și foarte natural să ne întâlnim, să lucrăm și să comunicăm cu persoane care ne atrag. Unele cupluri împărtășesc fantasmele erotice legate de cei pe care i-au întâlnit, diminuând astfel o posibilă problemă generată de fantasma.

”Flirtul: atenție fără intenție.” (Max O’Rell)

         Și dacă simt cum atracția se stinge încetul cu încetul?

         Învățați unul de la celălalt ce vă trage foarte mult la ființele de sex opus și apoi folosiți aceste informații pentru a schimba ceva la înfățișare, îmbrăcăminte, modul de a acționa zi de zi și mai ales în ceea ce privește viața voastră sexuală. Cu toții avem ceva bun de învățat de la ceilalți, și dacă o facem în mod delicat și armonios, fără a-l forța în mod tiranic pe celălalt să se schimbe, aceasta va fi o modalitate minunată de a dezvolta relația.

         Aprofundarea relației

         Într-o societate de consum, mulți sunt tentați, inconștient poate, să-și considere totdeauna iubitul ca pe ceva care le este disponibil. Această atitudine a condus la slăbirea cuplului, la rutină, supărări, divorț.

În zilele noastre această concepție egoistă se schimbă încet, încet. Mulți realizează că merită să depună mai multe eforturi pentru armonizarea unei relații decât să renunțe la ea și să caute mereu alta nouă.

Experiența clinică atestă că aproape toate problemele nerezolvate în viața sexuală într-un cuplu vor apărea din nou și din nou în noile relație de cuplu care vor fi formate ulterior.

”Vreau să vă spun că sexul este dumnezeiesc. Energia sexului este energie divină, energie dumnezeiască. De aceea această energie creează viață nouă. Este cea mai măreață, mai misterioasă forță dintre toate. Renunță la acest antagonism față de sex. Dacă vrei ca iubirea să se reverse vreodată în viața ta, renunță la acest conflict cu sexul. Acceptă sexul în mod extatic. Recunoaște-i sacralitatea. Recunoaște-i binecuvântarea. Continuă să cauți mai adânc și mai adânc în el și vei fi uimit, cu cât accepți sexul cu o calitate de sacralitate, cu atât mai sacru va deveni. Și cu cât te afli mai mult în conflict cu el, ca și cum ar fi ceva păcătos sau murdar, cu atât mai păcătos și mai urât va deveni.” (Osho)

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *