Nu începem noi această revoluție erotică, ci doar continuăm ce s-a început în Orient acum mii de ani, de când se promovează, mai ales în cadrul sistemului Tantra Yoga, erosul pur. Această revoluție erotică este o etapă net superioară pe care umanitatea este chemată să treacă în măsura în care este capabilă să înțeleagă diferența calitativă dintre eros și energia sexuală.

Ce este necesar pentru aceasta?

Inteligență, elevare, urmărirea unor țeluri net superioare nobile, ideale, trecerea dincolo de starea de animalitate și mult rafinament.

De ce o numim Revoluția erotică și nu revoluție sexuală?

Să luăm exemplul zahărului care, deși este dulce, este totuși nefast sănătății, are multe efecte secundare și funeste, dar mierea, hrană a zeilor, care este tot dulce, este o hrană paradisiacă. Zahărul este energia sexuală, iar mierea este energia subtilă sublimă erotică.

Trăim într-un prezent în care ne este permis să experimentăm aproape tot ceea ce înainte ne-a fost interzis de normele sociale. Acum suntem liberi să experimentăm din plin sexualitatea. Dar este de ajuns să experimentăm fără să aprofundăm? Suntem mai fericiți sau mai împliniți după interacțiunea sexuală? Suntem, oare, mai armonioși sau doar ne-am lăsat „pradă” energiei sexuale primare, energiei instinctuale și nevoii de „eliberare de tensiune”? Iubim prin acest act sau doar ne folosim unul de celălalt pentru a obține ceva?

Cu toții am observat că se promovează foarte mult această sexualitate instinctuală, lipsită de rafinament prin filme porno, publicitate, filme artistice, prin aproape toate modalitățile care pot înrobi individul folosindu-se de nevoile sale primare.

Toate aspectele care sunt specifice Revoluției Erotice se adresează doar celor înzestrați cu inteligență și intuiție, persoanelor pline de rafinament, care au aspirații mult superioare ce trec cu mult dincolo de preocupările vulgare ale oamenilor obișnuiți!!! Dacă consideri că și tu te afli printre ele, îți oferim invitația de a ni te alătura în această călătorie în lumea erosului pur!

Studii științifice numeroase au demonstrat faptul că în timpul orgasmului undele cerebrale au aceleași pattern-uri ca în stările de meditație profundă. Prelungind orgasmul sau experimentând orgasme multiple, cuplul poate accede la dimensiunea sacră a iubirii, prin apariția spontană a unor stări de meditație.

Mircea Eliade relatează în Memoriile sale că în urma practicilor tantrice care implicau, printre altele, și amorul în care integra tehnici de control al energiei sexuale, și realizate de el în Himalaya, ajunsese să nu mai aibă nevoie decât de două ore de somn pe noapte, performanță la care el râvnise încă din vremea adolescenței.

Înțelepții taoiști ne învață de mii de ani să ne eliberăm de obsesia atingerii stărilor de plăcere tocmai prin experimentarea lor plenară, prelungirea și conștientizarea lor. În acest mod plăcerea va înceta să mai fie scopul actului sexual și ea va deveni un mijloc de a experimenta aspecte mult mai profunde de comuniune sufletească și chiar spirituală cu ființa iubită. În acest mod omul va înceta să fie robul sexualității și va deveni stăpânul său. Dar aceasta nu se face nici prin frustrare sau prin blocarea mentală și chiar reprimarea sexualității, ci prin asumarea sa și folosirea sa în scopuri chiar vindicative, de armonizare și transformare spirituală.

Ce înseamnă de fapt practicarea continenței sexuale?

Ea începe cu exersarea și aducerea până la perfecțiune a capacității de a reține în corp fluidele sexuale specifice orgasmului, de a conserva energia sexuală și apoi de a o transmuta în forme din ce în ce mai elevate de energie și a o sublima.

Continență înseamnă de fapt o atitudine mentală și spirituală ce depășește nivelul de a rămâne la stadiul de a fi o simplă retenție a fluidelor trupești. Ea implică interiorizarea energiei erotice și folosirea sa în scopuri spirituale. Am realizat aici un interviu cu un bărbat care practică continența sexuală și vorbește pe îndelete despre experiențele sale.

Erich Fromm spune că „Iubirea erotică are o premisă: să iubesc din esența ființei mele și să simt persoana cealaltă în esența ființei sale. În esență, toate ființele omenești sunt identice. Noi suntem toți parte din Unul, suntem Una.”

Ce ar trebui să fie de fapt ceea ce oamenii numesc „sex”?

Având această viziune integratoare a spiritualității în viața sexuală, sexul devine suportul iubirii și calea sa de manifestare. El nu poate și nu trebuie să fie separat de iubire. Iubirea nu depinde de sex, dar se poate hrăni din energia erotică, se poate amplifica, îmbogăți și comunica datorită ei. Sexul nu depinde de starea de iubire, dar este profund umanizat și spiritualizat de ea.

Care sunt sunt șansele ca aceste aspecte superioare ale energiei erotice să fie valorificate atunci când după câteva minute bărbatul ejaculează și adoarme epuizat lângă iubita lui?

Aproape niciuna. Ideea separării orgasmului de ejaculare este ideea centrala a concepției taoiste asupra sexualității. De fapt taoiștii se referă la conștientizarea diferenței fundamentale dintre orgasm care ia naștere în creier și care are efecte asupra întregului trup: accelerarea ritmului cardiac și a celui respirator, contracții în întreaga zonă pelviană, fiind însoțit de puternice sentimente de afecțiune și uneori chiar spirituale.

Ejacularea este un simplu reflex care apare la baza coloanei vertebrale, un spasm muscular simplu și involuntar care are drept rezultat eliminarea spermei. Aducerea acestui reflex sub controlul conștiinței și al voinței proprii duce la posibilitatea experimentării orgasmelor multiple, adică mai multor orgasme în timpul aceluiași act amoros, fără a pierde potențialul energetic erotic, atât de prețios pentru sănătatea și longevitatea fiecăreia dintre noi, prin ejaculare.

Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre energia sexuală și energia subtilă sublimă erotică, prezentăm succint câteva dintre caracteristicile lor:

Caracteristicile energiei sexuale:

  • Oferă o înclinație pregnantă către procreare;
  • Actul sexual este definit de instinctualitate;
  • Amalgamarea acestei energii cu energia egoului – dorințele derivă din ego, implicit orice dorință are la baza ei dorința sexuală;
  • Atașamentul;
  • Posesivitatea;
  • Egoismul;
  • Gelozia;
  • Stare de saturație, de dezgust ce poate apărea față de partener sau față de actul sexual (de aici și existența aforismului „Post coitum omne animal triste est” – „După fiecare act sexual, fiecare animal/ființă este trist/ă” căci în cadrul acestui exemplu, coitul la care se face referire se bazează doar pe energie sexuală, pe instinctualitate).

Caracteristicile energiei erosului pur:

  • Calitatea și profunzimea trăirilor ce se declanșează în timpului actului amoros bazat pe iubire și care reușesc să se păstreze pentru mai mult timp în universul nostru lăuntric. Mai apoi putem să evocăm aceste stări de conștiință, în maniera în care am explicat aici.
  • Erosul pur este o energie îndumnezeitoare ce poate fi resimțită prin stări de extaz, acea contopire profundă cu natura lui Dumnezeu.
  • Este o energie profund transformatoare: fiind în rezonanță cu această energie subtilă, ne elevăm nivelul de vibrație ceea ce ne ajută să ne transformăm lăuntric prin dizolvarea treptată a egoului, prin contactul cu sufletul, cu Scânteia Divină.
  • Apariția stării de orgasm prelung, fără ejaculare, atât la femei cât și la bărbați;
  • Posibilitatea de a trăi orgasme multiple, de lungă durată, profund împlinitoare;
  • Stare de fericire, de împlinire completă, profundă în urma actului amoros;
  • Amplificarea stării de iubire față de partener, iubire ce este resimțită de cele mai multe ori ca iubire pură, dumnezeiască;
  • Capacitatea mult mărită de a ne dizolva în stări copleșitoare de dăruire în fața voinței divine, de dizolvare în armonia și ritmul dumnezeiesc;
  • Stare de atracție mult mărită față de partener și față de tot ce este bun și armonios în Univers.

Va continua…

Comentarii

Comentarii

2 Comentarii

  • Cristi M. Posted 20 ianuarie 2018 15:27

    Lets say one would want to join this revolution. Where would one start? What readings , courses , practices would be a good place for a begining ?

    • Loredana Pulpan Posted 28 ianuarie 2018 11:41

      Cristi, prima carte pe care o recomand este The multiorgasmic man de Mantak Chia. O găsești și în limba română.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *