Există 3 cazuri pe care le vom analiza pentru a răspunde la această întrebare:

  1. dorința erotică în relația cu tine însăți /însuți
  2. dorința erotică în raport cu ființa iubită
  3. dorința erotică în raport cu relația de cuplu

Dorința erotică în relația cu tine însuți /însăți

Există, trăiești împreună cu el, îl speli, îl parfumezi, îl îmbraci (acordând atenție detaliilor, necesităților formelor sale, materialelor pe care le adoră), dar îl cunoști cu adevărat? Ii auzi vocea? Ii recunoști plăcerea? Ii știi zonele cele mai erogene și senzațiile pe care le vrea cel mai mult? Îl admiri? Și mai presus de asta… îl iubești cu adevărat? Da, la trupul tău mă refer.

Tu trebuie să fii pentru tine cel mai puternic afrodisiac. Să-ți adori mâna care te dezmiardă și senzațiile pe care ți le oferă când îți atingi pântecele, pieptul, zona organelor genitale.

Trupul tău trebuie să-ți fie o sursă inepuizabilă de poezie. Învață să trăiești cu tine, cu tine în totalitate, ca și cum, ți-ai fi iubit/ă. Învață să faci dragoste, cu tine! Trezește-l, fă-l să freamăte, să vibreze, învață-ți trupul să radieze!

La fel cum ne preocupăm de exterior, este necesar să ne preocupăm și de interior: dorința erotică e prezentă în ființa noastră atunci când se îngemănează cu: frenezia interioară, libertatea, eliberarea de prejudecăți prostești, acceptarea erotismului și senzualității atât ca energie ce ne străbate ființa cât și în celelalte persoane cu care interacționăm, fascinația pentru misterul feminin și virilitatea masculină.

Toate aceste atitudini se aprofundează cu atenție și perseverență.

La fel cum ne hrănim trupul cu mâncare, ca să avem suficientă energie să realizăm activitățile de peste zi, așa cum studiem legile fizice ca să devenim buni fizicieni, principiile contabilității ca bilanțul firmei proprii să fie favorabil, etc, așa trebuie să ne însușim și aceste calități ce țin de spirit pentru a fi amanți/amante fascinanți/e pentru iubite/iubiți, pentru a ști să oferim și să primim plăcere.

Afodisiacele sunt mijloace sigure, palpabile, fizice, pentru a ne îmbogăți dorința și activitatea erotică. Am vorbit în articolul “Avem sau nu nevoie de afrosiace?”, despre ele, la modul general, iar în curând vom realiza o serie de articole despre afrodisiacele pe care noi deja le-am încercat și au avut rezultate notabile.

Dorința erotică în raport cu ființa iubită

Dacă ambii iubiri se preocupă de binele interior, așa cum aminteam mai sus, atunci relația întrunește toate premizele ca să funcționeze armonios și să fie o sursă de împlinire pentru amândoi.

Fiecare trebuie să fie vigilent ca apetitul său sexual (strâns corelat cu pofta de viață) să fie mereu peste medie, dar și să fie o inspirație și pofta de neostoit pentru ființa iubită: să știe ce îi place, cum îi place, cât de des, cât de profund, care sunt momentele zilei în care este cel/a mai activ/ă erotic și să își dorească să îi ofere plăcere și încântare.

Fiecare dintre noi avem “butoanele” noastre care odată apăsate ne fac să plonjăm într-o stare de frenezie și dorință erotică. Acestea pot să fie împărtășite, dacă comunicarea sexuală în cuplu este descrisă de o deschidere fără inhibiții, fie aflate, odată cu trecerea timpului și cu experimentarea ritmului comun și fanteziilor acceptate de ambii iubiți.

Dorința erotică în raport cu relația de cuplu

Relaţia de cuplu este o “entitate” individuală ce ia naștere din întâlnirea irepetabilă dintre voi doi. Ea are ritmul său dat de punerea la unison a ritmurilor voastre individuale. Ea este atât de “elastică” cât îi permite deschiderea voastră separată și comună în toate aspectele vieții: cât de mult puteți iubi, cât de mult puteți să vă abandonați voința proprie, uneori egotică și posesivă, ca să îi susțineți drumul celuilalt, cât de dezinhibați și liberi erotic vă puteți manifesta, etc.

Dinamica relaţiei este dată și de dinamica individuală: dacă unul dintre cei doi iubiți pătrunde anumite taine ale universului și devine mai iubitor, mai înțelept și plin de compasiune, atunci aceasta va reverbera și asupra celuilalt care va fi emulat să descopere și să aprofundeze și în ființa sa aceste taine.

Când unul devine prea preocupat de îndatoririle cotidiene, este de datoria celuilalt să mențină optim “nivelul erotismului” în relație. Când unul are o perioadă în care i-a scăzut stima de sine, încrederea în feminitatea/masculinitatea sa, celălalt trebuie să încerce să “recreeze” ambianța afectivă și erotică ce îl “trezea” până nu demult pe celălalt.

Această “călătorie erotică” este ca plimbarea cu vaporul pe mare: întotdeauna trebuie să fie cel puţin unul la cârmă: momentelor de furtună – pasiune, frenezie; le urmează cele de liniște – de un erotism mai afectuos, îmbibat cu rafinament. Această călătorie nu ar trebui să se încheie niciodată în cuplu. Scopul său este aprofundarea iubirii în cuplu și transformarea noastră, a fiecăruia dintre noi, în adevărați maeștri ai iubirii.

 

Citește și:

Dorința sexuală – de unde apare, cât durează, ce facem cu ea? -1-

Dorința sexuală – tipuri de răspuns la dorința celuilalt -2-

Dorința sexuală – De ce dispare dorința erotică în cuplu? -3-

Despre dorința sexuală – Câte tipuri de dorințe există? -4-

Dorințele sexuale – cum putem trezi și menține dorința erotică? -5-

 

sursă foto

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *