Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Dorința simțită și manifestată de unul dintre iubiți poate primi 3 tipuri de răspuns:

1. O dorință asemănătoare

2. O dorință diferită, îndreptată spre cel cu care este în relație

3. O dorință diferită, dar îndreptată spre altcineva cu care este sau nu într-o relație.

1. Dorința asemănătoare

Primul caz este cel mai de dorit în cadrul unui cuplu: relația are o dinamică sănătoasă și armonioasă. Dorința nu are cum să fie identică cu cea a ființei iubite – femeile manifestă o dorință specifică naturii lor intime, iar bărbații una mai vânjoasă, cutremurătoare, virilă.

2. Dorința diferită îndreptată spre iubit/ă

Aici trebuie să avem în vedere că o dorință mai puțin sexuală este și ea o dorință (care poate fi chiar erotică) ce poate avea chiar aceeași valoare. De multe ori diferențele de nuanțe (despre care vom vorbi în articolele următoare) sunt percepute, din păcate, ca o lipsă a dorinței.

Nu, nu acum” nu înseamnă “Nu vreau nimic de la tine sau cu tine.” Să ne gândim la perioada menstruației: dacă femeia refuză penetrarea, nu înseamnă că refuză și o experiență senzuală sau una plină de tandrețe cum ar fi un masaj erotic sau o “ședință” de mângâieri pe tot trupul, cu tot trupul.

Ambii iubiți trebuie să aibă capacitatea să alchimizeze energiile specifice dorinței de început, în game diferite, pentru a le găsi un numitor comun, o cale comună de împlinire. Cel mai important lucru este să recunoaștem dorința, să îi sesizăm nuanțele și să o putem exprima corect: este ea dorință sexuală sau nu e dorința sexuală, dar dorește prezența celuilalt? Este poate o dorință de afecțiune împlinită printr-un act senzual care nu implică penetrare?

Orice dorință, realizabilă sau nu, are dreptul să existe. Orice lipsă a dorinței trebuie respectată.

Trebuie să învățăm să cerem în aceeași măsură în care oferim, să ne exprimăm dorințele și să fim detașați în fața unui refuz. Pierderea erecției, lipsa lubrifierii sunt semne ale lipsei dorinței, ale pierderii sale sau a unei dorințe diferite.

3. Dorința diferită îndreptată spre altcineva sau altceva

Mai ales în cazul artiștilor, o dorință sexuală se poate transforma repede într-o operă de artă.

În articolul Tabu-ul îndrăgostirii. În afara relației de cuplu, am atins tangențial acest subiect. Cunosc cazuri în care femei și bărbați, cărora li s-a trezit dorința în propriul univers lăuntric, prin interacțiunea cu altcineva decât cei cu care se aflau într-o relație de cuplu, au reușit să o dubleze și să o revigoreze și pe cea față de cei cu care erau împreună.

Această dorință diferită poate fi orientată și către sine și alchimizată în dorința de meditație, de a scrie, de a munci, de a dormi singur, de solitudine și introspecție.

De asemenea aceste dorințe pot fi non-sexuale și îndreptate către un/o prieten, un membru al familiei, etc.

Fiecare dintre noi trebuie să se preocupe de propriile dorințe (sau de lipsa acestora – în sensul de a ne “retrezi” erotic și lăuntric – de a ne reaprinde focul pasiunii pentru viață și amor, să redevenim exuberanți).

Să nu proiectăm greutatea împlinirii dorințelor pe nimeni altcineva. Dorința este elan și mișcare – ea este purtătoarea unei puternice dinamici și a unei posibilități mari de alchimizare. Comunicarea sexuală în ceea ce privește dorințele este extrem de importantă și necesară. Ea elimină apariția frustrărilor și creează mediul unei interacțiuni satisfăcătoare și împlinitoare.

Prima parte a articolului este aici.

A treia parte a articolului este aici.

 

Citește și:

Dorința sexuală – de unde apare, cât durează, ce facem cu ea? -1-

Dorința sexuală – tipuri de răspuns la dorința celuilalt -2-

Dorința sexuală – De ce dispare dorința erotică în cuplu? -3-

Despre dorința sexuală – Câte tipuri de dorințe există? -4-

Dorințele sexuale – cum putem trezi și menține dorința erotică? -5-

sursă foto

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *