Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Tabu-ul îndrăgostirii. În afara cuplului.

M-am tot gândit la subiectul acesta mai ales după ce am văzut mai multe răspunsuri la întrebări legate de flirt, pe mai multe grupuri de pe facebook. Există flirt în afara cuplului? Este permis? Este el vinovat sau nevinovat?

Ce credeți? Majoritatea respondenților, peste 80% dintre ei, au împărtășit următoarele idei: „dacă îl/o prind, să vezi ce o să îi fac”, „dacă face asta, înseamnă că nu mă respectă”, „divorț imediat”.

Întrebarea li se adresa lor și răspunsurile trebuia să fie despre ei. Dar cum suntem obișnuiți să privim mai mult în exterior decât în interior, să îi arătăm cu degetul pe ceilalți decât să realizăm introspecții, toate aceste comportamente se reflectau în răspunsurile dumnealor.

Oare hoțul strigă hoțul?

Oare e mai ușor să îl învinovățești pe celălalt decât să recunoști că și tu o faci? Închizi ochii la acțiunile tale și le diseci până la sânge pe cele ale iubitului/iubitei pentru a găsi vinovatul neîmplinirii tale?

Faptul că nu vorbim despre îndrăgostire în afara cuplului înseamnă că nu există? O trăiești acum poate chiar tu! Sau poate chiar iubitul tău soț sau iubita ta soție.

Zilele trecute am văzut “Brooklyn” (2015). O fată pleacă din Irlanda în Brooklyn. Acolo se îndrăgostește de un italian și se căsătorește în secret cu el, chiar înainte să vină, pentru o lună, înapoi în Irlanda.

Aici, în Irlanda, presată oarecum de cei din jur, petrece timp cu un alt tânăr pentru care ajunge să aibă sentimente.

Întrebările mele pentru voi sunt următoarele (nu aștept un răspuns): v-ați îndrăgostit vreodată de cineva în timp ce erați într-o relație?

V-ați simțit vinovat/ă? Sau bucuria dragostei și exuberanța erau mai puternice?

Așa-i că nu aveați cu cine să vorbiți despre asta? „Nici măcar cel mai bun/ă prieten/ă nu m-ar înțelege”, gândeați.

Dacă iubitul/a s-ar îndrăgosti de altcineva și atunci când ați simți asta, sau ați afla, și v-ați raporta la experiența pe care ați avut-o voi înșivă, l-ați mai critica / învinovăți atât de tare?

Puteți iubi doi oameni în același timp? Dacă aveți doi copii, îi iubiți pe amândoi în același timp? La fel, dar diferit, așa-i?

Experiențe din acestea există. Multe. Un studiu făcut de Durex scoate la iveală că 44% din adulții din întreaga lume au avut cel puțin o experiență extraconjugală, iar 22% – o relație în afara căsătoriei. Cei care au avut curaj să recunoască.

Mulți arată cu degetul înspre bărbați – cum că ei ar avea o natură poligamă (ca să-i scuze sau să-i acuze). Eu zic că bărbații sunt în relații extraconjugale cu femei, care și ele, de multe ori, sunt în alt cuplu.

Or în momentul în care ți-ai oferit libertatea să experimentezi în afara cuplului, oferi și celuilalt libertatea să aibă propriile sale experiențe care nu au legătură cu tine.

Ce facem cu îndrăgostirea aceasta? Ne bucurăm de ea? În sensul că o folosim ca o rampă de relansare a relației în care ne aflam? Sau plecăm cu tot sufletul spre cealalt/ă bărbat/femeie (greșit de multe ori)?

Ne bucurăm de iubirea ce s-a trezit în noi pentru a iubi mai mult? Inclusiv pe cel/cea care ne-a fost alături atât de mult timp? Folosim îndrăgostirea pentru a salva relația în care deja ne aflăm? Da sau nu?

Totul ține de capacitatea interioară și de inteligența emoțională a fiecăruia de a gestiona sentimentele și relațiile.

Oamenii au nevoie și de alte experiențe cu alte persoane din dorința de a se simți iubiți, apreciați, doriți. Societatea e educată să-i judece pe cei care caută iubirea și în alte părți decât acolo unde nu o mai pot resuscita, dar nu ne învață și educă să iubim… și să ne oferim libertatea de a iubi și de a fi iubiți.

PS: Acum ceva timp o prietenă mi-a povestit o întâmplare din viața ei. Intrase într-o relație cu un bărbat căsătorit. El se plângea că trecuseră luni de zile de când nu a mai făcut dragoste cu soția lui. Când au împlinit 3 luni de relație, i-a mărturisit ca soția lui era însărcinată în 2 luni jumătate. La ei îndrăgostirea a fost salvatoare: au „conceput” toți 3 un copil. Dar i-au așteptat nașterea doar 2 dintre ei.

Relațiile sunt complicate și complexe…

 

Aici poți citi despre faptul că Iubitul meu m-a înșelat 

Cum ne îndrăgostim? Când și de ce? Ne putem îndrăgosti și Acum, la voință?

Oare iubirea durează doar 3 ani?

sursă foto

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *