Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

De când scriu pe site, m-am înscris pe mai multe grupuri de pe facebook pentru a fi la curent cu ce gândesc oamenii despre ceea ce mă pasionează pe mine.

Acum câteva zile o femeie a postat următoarele, pe un grup format numai din femei: „Bună, fetelor! Știu că multe veți spune, poate, că sunt o norocoasă, dar nu este așa. Problema mea e soțul, mai exact relațiile noastre intime. El vrea sex în fiecare seară, chiar de 2-3 ori, și nu e vorba că nu vreau și eu, dar e prea mult. La el un singur act durează între 30 min și 50… uneori chiar trece și de o oră. Dimineața mai nici nu pot merge. Cum să îi explic frumos, să nu se supere, să nu iasă ceartă, că eu nu mai pot continua așa. E prea mult… și prea mult durează. Vă rog să-mi dați câteva sfaturi.”

Citind mesajul ei, am avut câte o reacție specifică pentru fiecare propoziție și m-au încercat și sentimente de tristețe, și de ușor amuzament, și de compasiune, dar și de înțelegere.

Trebuie să vă mărturisesc că atunci când am citit „sfaturile” am râs copios. O să iau câteva din comentariile postării și o să le comentez și eu în continuare:

 1. Săraca de tine. Într-adevăr e foarte mult. Spune-i că te doare, nu poți. Mai în glumă, mai în serios, asta e distrugere de organe.

Vaginul nu este conectat nici cu plămânii, nici cu stomacul. Vaginul nu are deschidere în restul trupului, nu este un culoar de trecere spre cavitatea abdominală. Deci sexul bărbatului nu are cum să ajungă la celelalte organe. „Masajul” care se face prin penetrare chiar ajută foarte mult femeia. Cu siguranță fiecare bărbat a experimentat măcar o singură dată acel moment în care iubita lui i-a spus: „nu acolo și nu mă penetra atât de adânc pentru că mă doare!”. Cauza acestor dureri este existența unor tensiuni, nu doar de natură sexuală, ci chiar și afectivă, care „s-au adunat” în acea zonă a mușchilor vaginului. De asemenea există uneori, în viața femeilor, mai ales când trec prin experiențe traumatizante (atât sexual, cât și afectiv), dar și din cauza stresului la care sunt expuse, momente în care zona vaginului este foarte contractată. În acele momente chiar este indicat masajul terapeutic cu vibratorul și întâlnirile amoroase foarte afectuoase.

Să revenim la distrugerea de organe: mușchii vaginali (pubococcigieni) sunt foarte puternici. Există chiar și un record mondial în ceea ce privește mușchii vaginali. Recordul îi aparține unei rusoaice care a reușit să ridice de la sol 14 kilograme folosindu-și numai mușchii vaginului. Deci – organul sexual masculin nu ar putea distruge mușchii vaginului prin penetrare!

 1. Chiar seară de seară? Cu ce îl hrănești? Spune-i frumos că nu mai poți, că te doare; el, ce, îi obsedat de sex? Ori voi abia sunteți la început de relație?

Înțelepciunea populară e foarte… înțeleaptă! 🙂 Spun asta pentru că, fără să studieze temeinic subiectul, oamenii știu din bătrâni că sunt unele alimente cu proprietăți afrodisiace, care o dată ce sunt mâncate au ca efect și o anumită frenezie interioară, destindere, dorință erotică.

Pentru bărbați, afrodisiacele (despre care am scris și aici) sunt: ghimbir, morcov, busuioc, ginseng, roșii, usturoi, ciocolată, brânca ursului, sculătoare, muira puama, catuaba, ashwagandha, maca, etc.

De asemenea, am vorbit în acest articol despre faptul că atracția sexuală durează 3 ani – nu o spun eu, ci o spun cercetările sexologilor și neurologilor.

 1. Cu ce îl hrănești? Sărmănica! Stați de vorbă calm și fără ceartă. Te distrugi pe dinăuntru. El trebuie să Înțeleagă că ești om, nu păpușă gonflabilă.

Ooofff, aici am oftat. Astăzi am văzut într-un film următorul dialog dintre un bărbat și o femeie:

„De ce s-ar preface o femeie că are orgasm?

-Pentru a aduce un bărbat la orgasm cât mai repede. De obicei ca să se poată întoarce la ce prefera să facă.”

Dacă femeia nu este senzuală și nu are o deschidere nativă față de sexualitate, sau nu a avut noroc de un bărbat care să fie conștient de faptul că plăcerea lui vine în primul rând din a-i oferi plăcere iubitei sale (și invers), a face dragoste va deveni o corvoadă (mai ales după cei 3 ani de relație de care povesteam mai sus) sau o datorie pe care femeia o are față de bărbat „să stea în fața lui”.

Cum s-a ajuns aici? Simplu. Societatea a desconsiderat femeia mult timp. Nu i s-a oferit dreptul de a simți plăcere. Mulți bărbați chiar au folosit femeia pentru a se masturba în doi. Bărbaţii se excită în general foarte repede şi adeseori ei ajung la ejaculare foarte repede. Femeia are nevoie de mai mult timp decât bărbatul pentru a ajunge la orgasm: media este următoarea: femeia ajunge la orgasm în 20 min, bărbatul „se termină” în 5-7 min. (Am zis „se termină” – deloc întâmplător este folosit acest termen, pentru că oamenii de ştiinţă americani şi sexologii francezi au publicat două rapoarte: „RAPORTUL HITE” şi „PROGRAMUL PLENITUDE” în care au demonstrat faptul că ejacularea și orgasmul masculin sunt 2 procese diferite. Juisarea nu este decât un proces fiziologic complex de descărcare, în urma căruia apare oboseala, somnolenţa, vlăguirea și indiferenţa faţă de fiinţa iubită).

Majoritatea bărbaţilor din Occident cred că trebuie să-şi dovedească neapărat bărbăţia în timpul actului sexual, fapt pentru care ei au tendința să se comporte ca nişte amanţi foarte energici, viguroşi. De multe ori, ei îşi asumă rolul dominant şi cred că îşi vor satisface mai bine iubita prin penetrări puternice. Din acest motiv adeseori ei ejaculează înainte ca iubita lor să fie pe deplin satisfăcută sau chiar, în cele mai multe cazuri, înainte ca ea să fi ajuns la orgasm. De vină este educația sexuală precară, chiar aceea care se vrea interzisă în școli, în 2018!

De ce femeile nu vor să facă dragoste mai mult timp? Pentru că dacă ele nu își găsesc plăcerea în a face dragoste, nu vor să „piardă timpul” făcând dragoste!

Mai există o mare diferență între bărbați și femei care stă în calea fericirii lor. 🙂 Femeia se deschide întâi afectiv și apoi amoros. Femeia are nevoie să simtă o anumită stabilitate emoțională, siguranță, încredere pentru a se dărui. În schimb, bărbatul se deschide întâi amoros, și abia apoi afectiv. Adică bărbatul trebuie să facă dragoste ca să simtă că iubește o femeie. Acesta este motivul pentru care bărbatul insistă să urce din prima noapte în camera femeii pe care o place, iar femeia îl ține la ușă.

Celebrul raport Hite, publicat prima dată în 1976, de către sexologul Shere Hite, evidenția faptul că femeile preferă mângâierile îndelungi, actul erotic fiind apreciat mai mult pentru tandreţea pe care o prilejuieşte decât pentru orgasmul la care – în cel mai fericit caz – se ajunge. Asta se petrecerea în 1976. În 2018 situația nu stă deloc diferit. Femeile au nevoie de afecțiune, de mângâieri, de un preludiu lung, pentru a se deconecta de la grijile de peste zi, și pentru a se crea o stare de intimitate, de deschidere, să se simtă fără prejudecăți sau inhibiții sexuale, liberă ca să se poată bucura împreună cu iubitul ei, la maxim, de plăcerea actului sexual.

 1. Înseamnă că nu-i obosit. Ce vârstă are soțul? Poate e tinerel și nu înțelege încă…

…sau nu simte că și-a cheltuit talanții, adică potențialul sexual cu care a fost înzestrat, și a intrat în andropauză.

 1. Cumva are probleme cu ejacularea? Servește alcool? Trebuie să meargă la medic. Actul sexual la voi e din plăcere sau că așa trebuie? Scuză-mă de întrebare, dar între voi sunt momente fierbinți (orgasm)? Poate el nu ajunge la final și de asta se chinuie așa de mult.

În Tantra se spune că preludiul începe exact atunci când, de comun acord, s-a încheiat raportul sexual. În tantra nu există un final – se urmărește ca intimitatea delicioasă care a apărut în timpul amorului să fie menținută indiferent de activitățile care se realizează. Ejacularea poate fi privită ca o problemă, în sine. Asta pentru că „te termină”. O picătură de spermă este echivalentă cu 40 de picături de sânge. Un bărbat are nevoie de 7 zile pentru a se reface complet după ce ejaculează.

 1. Eu cu iubitul meu suntem împreună de 6 ani, când am început relația tot așa era, de fapt undeva 2 ani a durat, în fiecare seară aveam relații, acum s-a schimbat situația.

Am spus mai sus… natura nu ne vrea fericiți, ea ne-a creat ca să ne înmulțim. Fericirea, inclusiv cea erotică, ne-o construim singuri.

 1. Urmează comentariul fetei: „Are un serviciu… (ca răspuns dat unei femei care i-a recomandat să îl pună să muncească fizic ca să obosească), cu organele e ok… deci sunt împlinită, dar nu mai suport atâta sex. Nu îl hrănesc cu nimic neobișnuit: mâncare tradițională… are 44 ani…. eu 28… Suntem împreună de 10 ani, avem și copii.
 2. Dar, Doamne ferește! Ce îndrugați, femeilor? Omul isi iubeste sotia si o doreste mult , care-i problema ca nu vad chiar? Daca nu sunteti dorite la fel de mult, nu inseamna ca sotul are probleme sau ceva de genu… eu cred ca e ceva firesc si normal, pur si simplu. Sotia e cam epuizata un pic, poate si din cauza copiilor, insa sotul ca o vrea mereu nu cred ca-i vreo problema anume.

Așa zis și eu că nu e o problemă. Într-adevăr fata este norocoasă. Dar trebuie să învețe să se folosească de norocul ei ca să se poată bucura de el. Probabil el o obosește pentru că nu e foarte afectuos, și e mai mult sportiv. Sau e și afectuos, dar predomină pasionalitatea. Trebuie sa învețe el să fie atent la ea, să facă dragoste și în ritmul ei, să o mângâie pe tot trupul, ușor, cu afecțiune, să o sărute peste tot, să îi asculte ritmul.

 1. Vai cu asa dragoste. Totusi de cand el te vrea asa? Chiar 9 ani, zi de zi, de 3 ori? Ceva e in neregula cu el. Toate avem barbati, si toate suntem dorite, dar nici chiar asa. Toata treaba asta se face din placere, dar sa te fataie toata noaptea tot nu-i bun.
 2. Nu incurcati dragostea cu hartuirea sexuală! E o mareeee diferență! Știu ce spun.. am avut si eu unul.. 7 ani.. apoi m-am ales cu cancer!

Mie îmi pare sincer rău pentru suferința prin care a trecut această femeie, dar sunt sigură că ceva era în neregulă acolo. Nu sexul e de vină. Energia sexuală e o energie neutră. Ea există. Cum alegem să o folosim noi, ține doar de noi. Dacă o folosim să aducem mai multă iubire în relație, mai multă intimitate și respect, atunci e minunat.

Dacă ea ne controlează pe noi și suntem instinctuali și facem chiar rău, atunci nu ea e de vină, ci noi.

 1. Pur si simplu va iubeste mult, bravo! Eu consider ca e ok ca sotul sa-si doreasca des sotia. Problema era daca nu o dorea si nu se atingea cu saptamanile, cum probabil traiesc majoritatea femeilor. Acolo cred ca e ceva nefiresc in dorinta barbatului.
 2. Trebuie să stai cu soțul tău de vorbă frumos, să-i explici că tu ritmul ăsta nu poți să-l suporți seară de seară și că nu mai poți de dureri. Măi, o dată pe noapte e bine, dar de 2-3 ori pe noapte deja e prea de tot, e viciu sau dependență. Soțul tău ori e dependent ori are o muncă ușoară și atunci corpul e odihnit și de aia el rezistă atât și vrea de atâtea ori. El trebuie să te înțelegă că tu ești o persoană nu un robot părerea mea.

Mda… trist… Oare acesta este nivelul educației sexuale în societatea noastră?

 1. Toate raspunsurile ai sa le gasesti la medic, cand o sa mergeti amindoi, daca tu continui asa, o sa te obosesti, nu-i bine…
 2. Si eu am trecut prin asa ceva si am preferat sa-l parasesc, motivul a fost ca era obsedat si nu ma intelegea deloc cand ii ziceam ca nu vreau.
 3. Eu cred ca doamnele care cred ca e ceva normal nu au avut asa situatie sau nu sunt satisfacute destul acasa.

Sau poate fac dragoste și nu sex. Poate că au un bărbat afectuos care le pune pe ele pe primul loc și nu urmărește să simtă doar el plăcere. Și într-o astfel de situație ai vrea și tu non-stop.

16. Cunoscuta situatie. Pot sa-ti spun ceva: fara ca el sa se supere, nu va exista! Oricum ii vei spune, el se va supara pentru ca ii critici capacitatea de a fi barbat. Barbatii se cred super amanti, daca rezista mult si de citeva ori pe zi, zic 100 % ca sunt cei mai buni. Sfatul meu: vorbeste cu el deschis, fara sa ascunzi ceva.

Eu i-am spus asa sotului: „Iubitul meu, eu te iubesc mult si intotdeauna te doresc. Dar tu ma satisfaci atat de bine, incat organele mele sexuale au nevoie de odihna intre acte.”

Explica-i ca iti provoaca durere, daca o faceti foarte des. Clar ca se va supara putin, dar ii va trece daca te iubeste.

Intuiesc ca el incepe cel mai des partida. In cazul acesta spune-i ca vrei mai rar, dar sa incepi tu, imbracata sexy, fii senzuala s.a.

Crede-ma ca dupa prima si a doua oara va astepta cu nerabdare sa incepi tu, pentru ca barbatii adora aceste lucruri. Si cu timpul iti vei face ritmul tau, fara ca el sa-si dea seama.

 1. Aveam si eu un iubit asa si chiar imi placea si mie asa. Si cand te desparti si ai pe altcineva ,ti se pare ca acel altcineva ii … ca vai de el. Sunt de acord cu fetele ca trebuie sa discutati in doi!

În concluzie: comunicarea e sfântă! Într-o relație există doi oameni cu nevoi diferite, cu concepții diferite, cu viziuni diferite care trebuie să găsească un ritm comun.

Diferența dintre a face sex și a face dragoste este, din punctul meu de vedere următoarea: sexul este instinctual și pasional. Este nevoia instinctuală de procreere. Nu există nicio diferență dintre 2 oameni care fac sex și două animale care fac sex.

A face dragoste implică emoții, sentimente, o pasionalitate elevată, conștiință de sine, intimitate. Când faci dragoste te conectezi la ființa cu care te îmbrățișezi, îți pasă de ea, îți dorești să o faci cea mai fericită ființă din univers. Când faci dragoste te unești cu ființa iubită, respiri prin ea, o îndumnezeiești.

LATER EDIT: Mi-a plăcut foarte mult ce a scris Nicoleta Diana ca răspuns la articolul acesta. A adus câteva completări demne de menționat aici:

„Incep prin a spune ca de departe e articolul meu preferat din toate.
Ma regasesc in acest subiect doar ca eu ma aflu in situatia lui “EL”!
Sa imi zic parerea din partea persoanei care vrea mai des si mai mult:
1. Cand exista pasiune si atractie intre parteneri vad ca pe ceva normal sa iti doresti un act sexual zilnic. Din iubirea ce i-o porti partenerului se naste dorinta de a face dragoste. Sau sex.
2. Inainte de relatia prezenta nu ma atragea sa fac dragoste/sex cu partenerul des. Din simplu fapt ca nu eram satisfacuta de el pe deplin. Deci mare parte din “durerile” doamnei in subiect vin probabil din cauza partenerului care se axeaza pe el nu pe ea.
3. Probabil sentimentele ei pt sot s-au sters. Ea sa simta ca e obligatia ei sa intretina relatii sexuale si sa nu aiba o lubrifiere naturala. Automat peretii vaginali se irita si provoaca dureri. Exista si varianta in care organele lor sa nu fie compatibile. Aici ma refer la dimensiuni. Poate o are el prea mare si “loveste” in disperare.
4. Intradevar, tensiunile din timpul zile si stresul se acumuleaza in vagin.
Si sa nu uitam de minte. Fiindca si de acolo pleaca tot.
Sunt total de acord cu ce ai scris. Asta e si parerea mea.
Per totat, ma declar extrem de norocoasa ca am un partener cu un apetit sexual la fel de mare ca al meu si mai norocoasa sunt fiindca pune pret pe placerea mea. Fiindca exact asa a zis si el: cand ma vede in timpul actului satisfacuta atunci placerea lui e de 10x mai mare.
Mi-ar place extrem de mult sa se organizeze seminarii sexuale pt cupluri si nu numai. Unde sa invete si sa comunice cu partenerul, chiar si in timpul actului.”

sursă foto

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *