Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Cu toate că se vehiculează adesea că singura lui zonă erogenă este lingam-ul (denumirea sanscrită a organului sexual masculin), bărbatul care și-a activat o anumită sensibilitate are multe astfel de regiuni ce aprind pasiunea elevată, ele fiind la fel de importante pentru el precum sunt și pentru femei.

Adesea, bărbatul nu este conștient de nevoia sa afectivă, de aceea el nu resimte mângâierea ca o necesitate, însă atunci când se abandonează acesteia, în el se produce o destindere profund sufletească, ceea ce-l face să unifice mult mai ușor energia erotică cu cea afectivă. Atingerile în zonele erogene secundare la bărbat sunt într-o legătură indirectă cu deschiderea inimii și cu excitația erotică, pe când la femeie ele se află într-o conexiune directă, de unde și importanța preludiului în cazul acestora.

Totuși, într-un mod inconștient, chiar la nivel subconștient, bărbatul traduce cât de mult este iubit, prin cât de mult este atins de iubita sa. Aceasta deoarece el asociază comportamentul mamei față de el, de la începutul vieții, ca etalon al iubirii – mama care l-a învăluit mereu în brațele ei primitoare, pline de iubire și care îi vorbea pe un ton cald și dulce. Când băiatul devine bărbat, el se deconectează, în mare parte, de ceea ce s-ar putea numi „copilul interior”, însă această latură a sa are în continuare nevoie de grijă și atenție.

S-a constatat că atunci când femeia are spontan tendința să se lipească de iubitul ei, să pună des mâna pe el sau să îl țină în brațe, el răspunde frumos acestor inițiative și devine mai blând, mai iubitor și mai atent cu ea.

Atunci când este deschis sufletește, el poate avea reacții extraordinare la nivel tactil, poate trăi stări de încântare și chiar de orgasm ca urmare a unei simple atingeri în palmă, ceea ce arată o consonanță extraordinară între energia erotică și cea afectivă.

Harta plăcerii bărbatului este, deci, și ea plină de comori ascunse ce abia așteaptă să fie descoperite și explorate. Trupul său poate că nu este obișnuit cu răsfățul atingerilor, al îmbrățișărilor sau al masajului senzual, dar odată descoperite aceste delicii ale intimității în cuplu, sunt sigură că va fi foarte receptiv la noile trăiri.

 1. Părul

Gestul de a-ți trece degetele prin părul lui pentru a-l trage mai aproape de tine este considerat, de majoritatea bărbaților, a fi extrem de erotic. Dar nu doar atunci când ne sărutăm, ci și, de exemplu, când conduce mașina putem să ne jucăm cu șuvițele lui, păstrând caldă interacțiunea cu el.

Masajul scalpului este de asemenea apreciat, căci relaxează și detensionează stresurile acumulate, mai ales dacă are o muncă intelectuală la birou.

 1. Mâinile

Fiind foarte bogate în receptori nervoși, mâinile, dar mai ales palma, se revelează a fi o zonă sensibilă la cea mai mică atingere. De aceea plimbările mână în mână prin parc dau naștere atâtor stări minunate și împlinitoare, care trezesc sufletul.

Când devenim mai intimi, putem să îi sărutăm palma cu buzele ușor umezite, urmărind liniile acesteia cu vârful limbii, cuprinzându-i mai apoi fiecare deget între buze, alintându-l jucăuș.

De asemenea, e binevenit ca după o zi de muncă sau în timpul unei perioade în care el se confruntă cu anumite griji sau stresuri, să masăm anumite puncte, cum ar fi cel de pe fața dorsală a mâinii, în unghiul dintre primele doua metacarpiene (al patrulea punct de pe meridianul intestin gros). El va traduce aceasta ca fiind un act de afecțiune, prin care noi îi arătăm că îi purtăm de grijă, că ne pasă, că punem suflet în interacțiunea cu el, ceea ce îi va deschide inima.

Inițiativa acestor gesturi e bine să ne aparțină. Nicidecum nu trebuie să îl întrebăm anemic dacă dorește, sau să așteptăm să ne adreseze el această rugăminte. Cel mai bine e ca aceste gesturi să se infuzeze într-un mod firesc în interacțiunea dintre noi, iar atunci el cu siguranță nu ne va opri.

Masajul are efecte multiple la nivel psihosomatic. Astfel, iubitul va fi mai rafinat în manifestare și limbaj,  va deveni mai afectuos și vor apărea unele îmbunătățiri comportamentale – cu alte cuvinte îl vom îmblânzi.

 1. Ochii

În cazul bărbatului, impactul vizual are o mare importanță, astfel încât, de-a lungul timpului, femeile au căutat mereu să își amplifice farmecul personal și frumusețea prin diverse metode – machiaj, îmbrăcăminte atrăgătoare și incitantă, lenjerie sexy etc.

Arta dansului este, de asemenea, foarte apreciată. Pentru aceasta nu trebuie neapărat să fim experte în domeniu. O lenjerie de culoarea lui preferată, câteva mișcări jucăușe și senzuale pe o melodie corespunzătoare, o privire adâncă și deja l-am (re)cucerit.

 1. Gura

Este o zonă deosebit de sensibilă și erotică. Atingerea buzelor – unul dintre primele semne ale apropierii intime – produce o cascadă de trăiri și emoții, majoritatea bărbaților fiind chiar nerăbdători să simtă sărutul iubitei.

Sărutul “franțuzesc” este, însă, mult mai profund, el implicând deopotrivă atingerea, gustul și mirosul. Dacă ne potrivim la această primă “chimie”, este foarte posibil să fim compatibili și în continuare.

 1. Urechile

În special zona din spatele urechilor este mai receptivă la atingeri, dar și lobii acestora, care pot fi mușcați ușor, sau atinși cu vârful limbii într-un mod senzual. Complimentele sau fanteziile împărtășite în șoaptă reprezintă, și ele, un catalizator al pasiunii elevate.

 1. Gâtul

Mai ales zonele laterale se revelează a fi extrem de sensibile la mângâierile cu vârfurile degetelor, cu buzele sau unghiile și la ușoare mușcături.

 1. Ceafa

Ceafa nu este o zonă foarte erogenă în sine, însă partea superioară a coloanei vertebrale poate produce, atunci când e masată iscusit, o profundă relaxare și destindere. Iar dacă vom coborî de-a lungul coloanei, masând-o într-un mod erotic cu degetele și palmele, până în zona sacrală, vom fi chiar uimite de amploarea stării induse.

 1. Pieptul

Mângâierile realizate atât cu mâinile, cât și cu părul pe întreaga suprafață a pieptului bărbatului, sunt profund împlinitoare, amplificând starea de iubire. De asemenea, ploaia de săruturi sau îmbrățișările direct pe piele sunt foarte apreciate și incitante, mai ales daca sunt realizate cu mameloanele noastre erecte.

9. Spatele

Spatele este o zonă pe cât de mare, pe atât de erogenă, în cazul ambelor sexe. Masajul fin sau apăsat, cu palmele sau cu sânii, trezește mii de fiori în bărbatul iubit. În timpul fuziunii amoroase, multe femei își înfig unghiile în spatele iubitului lor, ca urmare a intensității trăite, sau își încolăcesc coapsele în jurul său, pentru a-l simți și mai aproape.

 1. Părțile interne și posterioare ale coapselor

Același tip de mângâieri cu degetele, cu părul sau cu orice altă parte a trupului avem fantezii, se potrivesc și aici. Finețea sau intensitatea atingerii, dar mai ales alternanța dintre ele, trezesc simțurile, amplifică dorința erotică și declanșează fiori de plăcere.

 1. Abdomenul inferior

Această zona este cea mai sensibilă la zgârieturile ușoare cu unghiile, ce induc acele spasme involuntare și delicioase. Însă și masajul profund cu bărbia, de-a lungul liniei ce unește pubisul de ombilic, este foarte incitant și are multiple efecte binevenite, dintre care menționăm:

– trezirea și amplificarea energiei erotice și a freneziei;

– intensificarea dorinței de uniune cu ființa iubită;

– deblocarea tensiunilor abdominale:

-facilitarea transmutării și a sublimării potențialului erotic.

 1. Organele genitale

Lingam-ul, glandul, scrotul și zona ce se află între testicule și anus sunt regiuni deosebit de erogene.  Toate acestea este bine să fie stimulate cu atenție, în funcție de cât de bine controlează bărbatul respectiv energia, deoarece, cu toate că dorim să îi oferim clipe de o intensitate și plăcere profund împlinitoare, recomandarea este ca toate aceste trăiri să fie înainte de punctul de non-retur.

Prețioase detalii și descrieri despre cum să dezmierdăm oral bărbatul iubit, găsiți aici.

 1. Fesele

În timpul jocului amoros, când iubitul se află deasupra, femeia poate să îl prindă ferm, dar senzual de fese, cu ambele mâini, indicându-i astfel modul în care dorește să fie iubită și adorată.  Este important ca femeia să manifeste și să exprime ceea ce își dorește, ghidând bărbatul iubit în acest dans al iubirii sacre. Despre cum să răspunzi la racțiile femeii în timp ce faceți dragoste am scris aici.                V-am prezentat zonele erogene principale aflate pe harta plăcerii bărbatului, însă așa cum fiecare dintre noi este unic în felul său, tot la fel sunt și modurile în care reacționăm în intimitate.

Recomandarea este, deci, să ne avântăm, mereu și mereu, cu mult entuziasm, în această aventură minunată a descoperirii ființei iubite, căci chiar și după mulți ani vom avea surpriza să aflăm lucuri noi și încântătoare.

Despre zonele erogene ale femeii puteți citi aici.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *