Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Alegerea rochiei de mireasă în funcție de forma corpului

În articolul precedent am oferit câteva sfaturi utile dar oarecum generale pentru a vă simplifica procesul alegerii rochiei de mireasă, care știu, din propria experiență, cât este de complex. În acest articol voi trata subiectul rochiei de mireasă în funcție de forma trupului: rochia de mireasă trebuie să vă pună în evidență toate atuurile siluetei. Forma corpului este un element foarte important de care trebuie să țineți cont în momentul alegerii modelului de rochie.

Majoritatea dintre noi, femeile, ne plângem că nu ne place ceva la corpul nostru și de aceea atunci când ne căsătorim trebuie să alegem o rochie care să ne avantajeze din toate punctele de vedere.

Conform clasamentului făcut de diverși designeri, corpul femeii are următoarele tipuri de forme:

Corpul în formă de clepsidră care se caracterizează prin talia subțire, bust mediu până la mare și umeri mici.
Silueta clepsidră înglobează toate formele armonioase pe care le putem primi de la Mama Natură. Cele care au o astfel de siluetă au un bust generos, o talie fină, un posterior rotund și picioare subțiri.
Ca și model de rochie recomandat pentru o astfel de tipologie cu siguranță trebuie să fie rochia sirenă. Acest model de rochie va sublinia cu eleganță curbele naturale ale corpului.

Corpul în formă de măr sau silueta rotundă se caracterizează printr-un bust generos, umeri lați și o talie nedefinită.
Rochia ideală pentru acest tip de corp va trebui să mascheze trunchiul și să pună în valoare frumusețea picioarelor sau generozitatea sânilor. Se recomandă o rochie de mireasă cu talie înaltă și cordon sub bust (pentru a pune în evidență zona cea mai subțire) iar ca material folosit specialiștii recomandă voalul de mătase.

Corpul în formă de pară sau silueta triunghi se caracterizează printr-o linie a umerilor vizibil mai mică decât cea a șoldurilor, brațe alungite, coapse rotunjite și o talie subțire.
Rochiile de mireasă recomandate pentru această formă de corp sunt:
rochia A line cu un corsaj rigid și o fustă care se lărgește ușor în talie care poate fi din dantelă sau tafta de mătase acoperind șoldurile proeminente și subliniind elegant linia corpului.
rochia stil prințesă cu talia înaltă și cu mult volum în partea de jos și o crinolina generoasă pe dedesubt va reuși să ascundă șoldurile mai mari.
Atunci când corpul tău are această formă, este indicat să eviți rochiile mulate din satin sau rochia sirenă pentru că ele evidențiază șoldurile.

Corpul în formă de căpșună se caracterizează prin umerii lați sau sânii proeminenți în dezechilibru cu talia și șoldurile înguste. Pentru un astfel de corp se recomandă rochia cu mâneci, mulată, fără umeri umflați și cu volum pentru a echilibra vizibil corpul. Nu se recomandă rochiile fără umeri sau mulate pe corp.

Corpul cu formă ușor dreptunghiulară sau o siluetă atletică se caracterizează printr-o conformație fără rotunjimi, cu bustul mic și fără prea multe forme evidențiate.
Se recomandă o rochie închisă pe gât cu un decolteu adânc, ascuns sub dantelă cu un cordon subțire sau un accesoriu în talie. Sunt indicate rochiile de prințesă pentru că vor conferi volum și vor crea iluzia curbelor dar și rochiile sirenă urmează îndeaproape linia corpului. Materialul din care va fi realizată rochia neapărat trebuie să fie unul dens și rigid pentru a “umple” formele.

Silueta androgină se caracterizează prin membre foarte lungi și picioare frumoase care parcă nu se mai termină.
Miresele cu această tipologie corporală vor dori să adauge un plus de volum în zona pieptului și să sublinieze foarte bine zona taliei.
Rochiile potrivite sunt cele care se leagă pe un umăr, eventual cu volane pe bust.

În cazul mireselor mici de înălțime, minione, va fi necesar să se creeze optic iluzia că au picioarele mai lungi.
Modelele de rochii recomandate pentru astfel de mirese trebuie să fie cele care au linia taliei mai sus decât cea naturală. Astfel partea de sub linia taliei va părea mai lungă, prin urmare veți părea mai înalte.
Alegeți detalii și accesorii fine, nu trebuie să alegeți rochiile prințesă pentru că vă veți pierde în atât de mult material.

Miresele cu bustul mic trebuie să evite modelele cu decolteu în formă de V, alegeți o rochie fără umeri însă linia bustului să fie accentuată.
Rochiile potrivite pentru miresele cu bustul mic sunt:
rochiile cu bretele groase pentru a se crea senzația de volum și a pune accentul pe umeri;
rochiile cu corsetele accesorizate cu pietre sau aplicații din dantelă vor distrage atenția de la bust;
rochiile cu decolteul bărcuță avantajează bustul mic și creează iluzia optică la volum;

Miresele cu bustul mediu pot alege orice tip de decolteu. În acest caz trebuie să țineți cont de restul siluetei nu de bust.
Rochiile cu decolteu în v sunt cea mai potrivită alegere deoarece creează un efect de sâni fermi și rotunzi.
Dacă doriți să obțineți o imagine clasică și să puneți în evidență linia umerilor alegeți rochiile cu decolteul oval.
Veți mai putea alege și rochiile cu corset cu cupe dacă doriți ca sânii să fie conturati și bine susținuți.

Miresele cu bustul mare pot întâmpina câteva dificultăți în momentul în care trebuie să alegeți modelul de rochie de mireasă deoarece aceasta trebuie să ofere susținere sânilor, să-i modeleze frumos și să fie în armonie cu silueta voastră.
Evitați rochiile cu decolteu în V și rochiile cu corset.
Alegeți rochiile cu decolteu în inimă deoarece micșorează optic volumul sânilor iar cupele susțin foarte bine bustul. Puteți opta și pentru o rochie cu bretele căzute pentru că vor distrage atenția de la zona sânilor și o concentrează asupra umerilor.

Intuiția este cel mai bun sfetnic atunci când vă alegeți rochia pe care o veți îmbrăca în cea mai importantă și mai frumoasă zi din viața voastră. Dar pentru a vă ușura puțin alegerea este bine să țineți cont și de acest criteriu important: forma corpului vostru.
Rochia de mireasă trebuie să vă sublinieze toate avantajele naturale dar mai ales să vă inspire și ea să vă simțiți exact așa cum sunteți – unice și speciale.

Dacă nu ai ales încă tematica nunții, te poți inspira din acest articol! Am scris de asemenea și despre alegerea machiajului de mireasă , a buchetului de mireasă și am adunat într-un articol câteva criterii de care este indicat să țineți cont atunci când alegeți locația nunții.

Mult succes la pregătiri, dragile mele! Pentru discuții, dezbateri și sfaturi personalizate, vă așteptăm pe grupul nostru de pe Facebook.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *