Să ne punem de acord că erotismul nu a fost (dar poate va fi cândva) punctul forte al occidentalilor. Sexualitatea nu a fost niciodată dusă la rang de artă aici, ci din contra: pentru mulți oameni atunci când spui sexualitate spui păcat, rușine, penibil, tabu.
Povesteam zilele trecute pe facebook de cursul de psihosexologie la care am participat în această săptămână. O tehnică pentru îmbunătățirea vieții sexuale, predată în cadrul cursului, se numește tehnica stop and go. Ce presupune ea? Dacă bărbatul suferă de ejaculare precoce sau nu reușește să îi dăruiască iubitei sale (soții) măcar un orgasm, femeii i se recomandă ca înainte de actul erotic să meargă în baie și să se masturbeze până aproape să atingă orgasmul. Să se oprească la limită, să meargă în cameră și să își invite iubitul să o penetreze. În acest mod, tehnica aceasta spune că, viața erotică a cuplului se va îmbunătăți: ea va avea orgasm cu el și el va căpăta încredere că poate să îi ofere iubitei sale măcar un orgasm și că nu termină atât de repede încât să o frustreze.
Eu zic că viața lor sexuală nu se va îmbunătăți. Femeia atinge orgasmul în 25 de minute, iar bărbatul termină în 5-7 minute. A aplica această tehnică este ca și cum ai lua un calmant care să atenueze durerea, dar durerea nu dispare până nu eliminăm cauza (boala). Această tehnică poate fi o soluție de moment, dar pe termen lung nu va face decât să aprofundeze frustrarea și neîmplinirea, să îi înstrăineze pe cei doi.
Revin acum la orientali. Prima universitate din lume fost creată în India anului 700 î.Hr, când nicăieri în Europa nu exista un sistem de învățământ organizat. Cea mai veche școală de medicină din lume a fost creată tot în India, de către Charaka, în urmă cu peste 2.500 de ani. În acea epocă, medicii indieni știau să facă operații precum cezariana, îndepărtarea cataractei, eliminarea calculilor renali și chiar chirurgie pe creier.
Vechii practicieni taoiști (taoismul este un sistem spiritual, de vindecare, originar din China, ce a demonstrat că sexualitatea este parte integrantă a tuturor aspectelor vieții și influențează puternic sănătatea și bunăstarea noastră – în această direcție recomand cărțile lui Mantak Chia, care revelează practici taoiste străvechi) se interesau de dorința sexuală și despre calitatea vieții sexuale atunci când evaluau starea de sănătate a pacientului.
Oamenii aceștia au fost preocupați de oameni. Cu adevărat de oameni și de toate preocupările lor. Inclusiv de planul erotic pe care l-au integrat ca pe ceva obișnuit, și nu doar obișnuit – ci sacru.
Cum să vorbești despre sexualitate fără a studia și a practica tehnicile pe care le recomandă tao și tantra?
Ce aș recomanda eu în locul tehnicii stop and go? Tehnica karezza. Efectele acestei tehnici sunt, pe lângă conștientizarea și controlul dorinței și al energiei sexuale (mai ales în ceea ce îl privește pe bărbat): aprofundarea intimității, afecțiunii, iubirii, îmbunătățirea vieții sexuale pe termen lung, comunicarea intimă realizată la toate nivelurile, comuniune sufletească. Ea se bazează pe mângâiere, atenție și pe conștientizarea circuitului energetic.
Bărbatul penetrează femeia atunci când ea este foarte excitată (după ce el a adus-o în starea aceasta datorită preludiului minunat pe care i l-a oferit), apoi se oprește. Conștientizează împreună fluxurile de energie (senzații, emoții), hrănirea subtilă reciprocă din această interacțiune intimă, din bucuria de a fi împreună, din frenezia erotică interioară. Se mângâie ușor, foarte tandru. Când bărbatul iese din erecție începe să se miște iarăși lent și conștient, până apare o nouă erecție. Se oprește iarăși și se „hrănesc” unul din celălalt.
Se reia acest proces de 4-5 ori. După o perioadă de practică, 1-2 săptămâni, se introduc contracțiile – exercițiile Kegel. Oul de jad. Femeia și bărbatul contractă mușchii sexuali.
După această perioadă care poate dura o săptămână se trece la mișcările lente, conștiente și controlate.
Viața sexuală se îmbunătățește datorită eforturilor asumate, perseverente, conștiente, realizate ÎMPREUNĂ, datorită muncii depuse de ambii parteneri pentru a avea o viață amoroasă împlinitoare, împreună și nu separat!
Centrul Vox Amoris oferă servicii de consiliere în practica și spiritualitatea intimității. Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0735 141 751 sau la adresa de email contact@voxamoris.ro.
Adaugă un comentariu