Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Despre iertare si efectele ei benefice in cuplu

“Iertare”, acest cuvant magic promite sufletului libertate si fericire vesnica, ingrediente necesare pentru a ne putea exprima autentic in relatia minunata de iubire pe care o avem sau pe care ne-o dorim.

Iertarea e o arta, frumos si fin elaborata. Atat de mult isi doreste sa ajute sufletele, atat de dulce si vindecatoare e. Exact ca o mama ce ii vine clipa de clipa in ajutor puiului ei. Mangaie, saruta, sterge rani, pune praf magic si face ca orice trauma, orice amintire grea, orice experienta dureroasa prin care am trecut sa fie acceptate ca petrecandu-se la un moment dat in viata noastra.

Nu putem da timpul inapoi, dar putem acum face alte alegeri, mai intelepte si pline de suflet! Prin iertare vom putea intelege ca toate aceste experiente mai putin fericite prin care am trecut cu toata fiinta nu ne definesc, nu au forta sa ne blocheze in timp, nu sunt mai puternice decat noi, nu au dreptul sa ne ingradeasca si sa ne determine sa fim ceea ce nu ar trebui niciodata sa fim!

Intotdeauna vor exista persoane care vor gresi fata de noi, mai mult sau mai putin, constient sau inconstient. Insa prin arta iertarii vom putea fi fericiti indiferent de cate statii vor merge cu noi in aceasta calatorie spirituala a vietii persoanele pe care la un moment dat le credeam totul.

Prin tehnica iertarii nu vom judeca niciodata atitudini, comportamente, alegeri si nu vom putea lua in relatii noi persoane vechi. Momentul prezent va putea fi fructificat in cel mai sublim mod! Iertand trecutului tot ce ne-a adus ca si surprize neplacute, vom putea privi prezentul ca neavand nicio legatura cu ce a fost, cu ce ne-a durut, cu ce ne-a facut sa ne punem mii de intrebari fara raspuns.

Iertand nu ne putem “razbuna” niciodata pe anumite persoane care credeam noi ca ne-au gresit in cel mai dramatic mod si, de asemenea, vom avea disponibilitatea necesara sa nu legam persoana cu care suntem angrenati intr-o noua frumoasa relatie de iubire de comportamente si credinte vechi pe care le-au avut ceilalti insotitori ai trecutului nostru. Astfel vom privi cu optimism, plini de incredere tot ce ne ofera acum si aici Dumnezeu.

Neiertand ne vom bloca in timp! Vom stopa orice minune divina sa apara in viata noastra, asteptand poate ca tot ce e mai “rau” sa se napusteasca iar peste sufletul nostru. Dar ar trebui sa stim ca nu exista experiente rele sau bune, ci doar experiente, din care putem desprinde atat de multe invataminte. Se stie foarte bine ca fara iertare, iubirea va exista doar in doze anemice. Pentru ca sufletul sta inchis, il obligam sa stea inchis, sub pretexte puerile cum ca nu mai dorim sa suferim. Si suferinta, ca si iertarea, iubirea si fericirea e o alegere. Tot de noi depinde cum ne creionam momentele din viata noastra, noi suntem proprii regizori si actori ai vietii noastre. Neiertand…nu ne vom putea bucura de stari erotice incantatoare, delicioase si pline de savoare.

Pentru ca intre energia erosului si energia iubirii e o legatura profunda, plina de insemnatate. Pentru ca intre suflet si organele sexuale exista de asemenea o legatura tainica, exceptionala. Putem trai stari de orgasm, dar numai intr-un procent foarte mic. Cam la sfert din ce am putea trai atunci cand facem dragoste si cu tot sufletul. E un adevarat mister pe care sufletul il aduce intr-o fuziune divin integrata. El contribuie la stari de indumnezeire, pe care le putem experimenta cu usurinta in momentul angrenarii intr-o fuziunea amoroasa sacra (cea in care energia erosului si cea a iubirii se impletesc intr-o spirala perfecta, ce ascensioneaza energia de pe nivele inferioare catre centrii superiori ai fiintei, producand in fiinta noastra legatura tainica, mirifica, sublima cu Dumnezeu).

Iertand…sufletul nostru va fi linistit, putandu-se astfel bucura de intalnirea cu celalalt suflet, ii va putea patrunde in intimitatea dulce a lui si astfel impreuna vor fi creatorii unei mari iubiri puternice! Iar o astfel de iubire manifestata in fuziuni amoroase, bazate pe continenta, consacrare, transfigurare, sublimare va putea aduce fiinta la cele mai extraordinare stari de extaz, la cele mai intense stari de placere, la cele mai frumoase stari in care poti plange doar de fericire si incantare, pentru ca esti, pentru ca nu mai conteaza nimic altceva, decat momentul prezent alaturi de fiinta caruia i te daruiesti in totalitate si Dumnezeu, care vegheaza bucuros la fructificarea iubirii dintre voi.

Iertand ne putem lasa sufletul sa pluteasca lin in energii paradisiace. Astfel el va putea oferi fiintelor pe care le iubim totul, caci el e plin de iubire si ofera iubire, acea iubire profunda, autentica, dupa care tanjim vieti la rand. Neiertand pierdem timp! Neiertand…Putem indeparta “ne”-ul din fata si vom putea apoi spune “Iertand…imi voi putea permite sa fiu fericit cu adevarat, pentru ca doar astfel…cu un suflet deschis, vindecat de rani, pot cunoaste totul in profunzimea lui, in adancul minunii lui.”

sursă foto

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *