În general este dificil să vorbești despre diferitele tipuri de orgasm la bărbați decât la femei. Unul dintre motive este faptul că orgasmul masculin este însoțit de obicei, și mă refer aici la bărbații care nu practică continența sexuală (tehnici de control al energiei erotice), de o ejaculare explozivă care îl face să fie mult mai scurt și mai puțin conștientizat în planul mental decât orgasmul feminin. Vă invităm să citiți aici un articol despre orgasmul fără ejaculare. Unele forme de orgasme pot fi considerate veritabile ”trambuline” către stări superioare de conștiință și prin urmare, în special, ele trebuie trezite și cultivate cât mai frecvent.
Prima clasificare a formelor de orgasm valabile atât pentru bărbați cât și pentru femei este clasificarea lor în orgasme superficiale și orgasme profunde.
- Orgasmul superficial este mai mult un fenomen genital și reflex manifestat prin anumite contracții ritmice ale mușchilor perineului.
În cazul femeilor, orgasmul superficial este provocat de stimularea zonelor erogene extravaginale, în special a clitorisului și este asociat cu o contracție a mușchilor coapselor și a abdomenului, cu o tensiune psihică, cu o imobilitate și așteptare tensionată a orgasmului. Adesea este însoțit de o senzație de împingere către în jos a mușchilor precum un pistol care apare împreună cu impulsul de a descărca rapid, de a expulza ceva în afară cât mai repede cu putință. Această plăcere este localizată în întregime la nivelul zonei genitale și din această cauză este parțială și incompletă, deoarece senzația de plăcere nu se răspândește în întregul trup. Acest tip de orgasm este adesea nesatisfăcător și lasă în urmă o stare de frustrare și neîmplinire.
- Orgasmul profund este o formă mult mai completă de orgasm asociată în cazul femeilor cu stimulări vaginale profunde și care prezintă adeseori faze paroxistice având următoarele manifestări: țipete, lacrimi, oprirea respirației, unduiri profunde ale mușchilor vaginali și uterini care se răspândesc în tot corpul și odată cu ele apare o stare profundă de satisfacție și relaxare.
Această formă de orgasm se poate datora unei mari extinderi a stimulării simultane a tuturor zonelor erogene. În felul acesta, orgasmul profund își pierde caracterul genital și se răspândește îmbătător în întreg corpul. Localizarea zonelor erogene, modurile de a le dinamiza și a le stimula trebuie să fie studiate în detaliu pentru a provoca iubitei sau iubitului stări cât mai intense de plăcere ce sunt cu adevărat împlinitoare.
Mai există o modalitate de a clasifica formele de orgasme în corelație cu cele trei GUNAS din Yoga (Potrivit filozofiei yoghine, dar și celei Vedanta, întreg Universul poate fi împărțit în două mari categorii: Praktiri (iluzoriu sau materia) și Purush (realitatea ultimă). Tot ce ține de iluzie în această lume este alcătuit din cele 3 gunas: Sattva (puritate), Rajas (acțiune) și Tamas (forța distructivă).
Tamas– orgasmul ”orb”, inconștient;
Rajas– orgasmul dinamic, pasional;
Sattva– orgasmul subtil, meditativ, fără ejaculare;
Orgasmul mai poate fi clasificat și în alte cinci forme de orgasme. Acestea sunt: clitoridian, genial inferior și de tip G, vaginal profund și cervico-uterin.
Orgasmul clitoridian este local, superficial-extern și creează la început un fals sentiment legat de ideea că nu depinde de prezența bărbatului. În orgasmul clitoridian are loc așa numitul ”efect de cort” descris de sexologii Masters și Johnson, care constă în ascensiunea uterului în abdomen și dilatarea părții profunde a vaginului, forma rezultantă a vaginului este ca o forma unui cort cu vârful în jos. Potrivit tradiției tantrice, orgasmul clitoridian este în legătură cu o predominanță a energiei solare Yang și astfel, femeile care trăiesc numai acest tip de orgasm, își dezvoltă o energie dinamică și efervescentă, dar totodată, amplifică egoismul și masculinitatea. Această formă de orgasm poate fi corelată și cu alte forme de orgasme cum ar fi cel vaginal din el rezultând orgasmul clitoridiano-vaginal.
Orgasmul vaginal are două forme distincte:
- orgasmul vaginal inferior localizat în zona perineului, la intrarea în vagin și care este încă exterior și incomplet. Este un orgasm de tip yin, lunar și de asemenea este problematic în privința controlului.
- orgasmul vaginal normal profund, mai complex, mai satisfăcător. Se manifestă prin contracții vaginale clare și puternice și este însoțită adeseori de o descărcare considerabilă de fluide sexuale- kalas-uri (Kalas-urile sunt ceea ce orientalii denumesc materializările unui lichid în interiorul vaginului unei femei atunci când ea trăiește stări deosebite de dăruire față de iubitul ei. Acest lichid este mai clar şi mai puțin dens decât lichidul care se descarcă în timpul unei aşa-zise ejaculări feminine şi “apare”, pur şi simplu, în interiorul vaginului femeii respective, tantricii explicând aceasta ca o transformare a energiei sexuale în materie).
Orgasmul generat de faimosul punct G este inclus și el aici. În studiul realizat de sexologul Graffenberg, punctul G a fost localizat la toate femeile examinate la aproximativ 5,5 cm de orificiul vaginal extern, de deschidere pe peretele anterior vaginal chiar în spatele osului pubian. Se consideră că punctul G reprezintă un vestigiu feminin echivalent prostatei masculine care înconjoară colul vezicii urinare având aceeași origine embriologică precum prostata la bărbați. Punctul G sugerează forma unui bob de fasole, iar în urma stimulării sale poate deveni de trei-patru ori mai mare. Volumul său nu este direct proporțional cu starea de excitabilitate, iar acest punct de excitație poate să fie atins atunci când femeia este abordată pe la spate în timpul actului amoros.
În cazul femeilor care nu practică continența sexuală, orgasmul de tip G este însoțit de senzația stringentă de a urina și de expulzarea prin uretră a unui lichid a cărui compoziție chimică este identică cu cea a lichidului spermatic masculin cu excepția spermatozoizilor. Lichidul ejaculat de către femeie prin uretră este mult mai limpede, mai alb și mai puțin mirositor decât urina. Propria lor ”ejaculare” pune adesea femeile într-o situație oarecum jenantă, ele crezând că urinează. În neștiință de cauză, unii parteneri le reproșează aceasta, ducând ulterior la obișnuința ca femeia să-ți reprime acest tip de orgasm. (Citiți aici articolul „De ce ar alege o femeie continența sexuală?)
Descoperirea punctului G arată că centrul genital erotic nu este unic, în realitate există cel puțin 2 centri sexuali, clitorisul și punctul G, așa cum la bărbat există penisul și prostata. Existența prostatei ca centru de stimulare erotică reprezintă una din cauzele pentru care unii bărbați acceptă raporturile homosexuale fără să cunoască dinainte consecințele grave la nivel psihic și comportamental ce se pot instala gradat în urma fenomenului de depolarizare aurică Yin- Yang.
În orgasmul de tip G uterul pare să fie împins în jos, în timp ce partea superioară a vaginului este comprimată. Femeile care nu au realizat continența, în timpul orgasmului descriu acest fenomen ca o împingere către în jos ca pentru un act de defecație. Această undă descendentă de contracții musculare asociate, indică și sensul descendent ale energiilor sexuale, contrar sensului și sublimării energiilor transmutate, care rafinează ființa și o înalță către perceperea nivelelor de conștiință supramentală.
Se relatează frecvent în această situație în care energiile sexuale sunt întinse în jos, că stimularea digitală a punctului G, face ca degetul introdus să fie expulzat din vagin din cauza împingerii în jos a organelor abdominale. Acest fenomen a fost denumit “efectul de A”.
Orgasmul cervico-uterin – orgasmul tipic tantric, cel mai profund și cel mai complex echilibrat polar Yin-Yang, însă destul de rar întâlnit. Când stimularea vaginală și contracțiile sunt suficient de puternice și de profunde, ele urcă spre cervix și spre abdomen și se transformă într-o serie de vibrații lungi și blânde care se răspândesc ca un reactor extrem de plăcut, în tot corpul și mai ales în sus, spre zona capului. Aceste unde induc uneori un fel de orgasm în afara corpului care poate conduce în cele din urmă la anumite forme de extaz. Acest orgasm poate fi controlat aproape de la sine și ascensiunea de energia sexuală din al doilea centru de forță (swadhisthana chakra) către centrii de forță superiori. Uneori pentru deblocarea acestei forme de orgasme, femeia are nevoie ca iubitul să adopte anumite posturi sexuale favorabile care permit o penetrare profundă.
Pentru atingerea acestor tipuri de orgasm prezentate nu este esențială poziția amoroasă adoptată, ci mai ales ARMONIA și IUBIREA dintre cei doi îndrăgostiți și, bineînțeles, compatibilitatea erotică și energia lor vitală. Este foarte bine pentru amândoi să învețe să își controleze cât mai bine mușchii sexuali și să își trezească senzualitatea, răspunsul la stimulii erotici, la mângâieri și să-ți amplifice în ființa lor capacitatea de a iubi cât mai mult și mai profund ființa umană.
foto: www.hellodoktor.com
Adaugă un comentariu