Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

De ce să alegi o nuntă restrânsă?

Încep cu o mică paranteză despre nunta mea. Am avut o nuntă perfectă pentru că ne-am ocupat de ea doar eu și el, nimeni nu a știut ce se va petrece și cum va fi în acea zi.

Oricât de perfectă ar fi fost, dacă aș mai putea să schimb ceva, evident aș face-o pentru că mereu se vor putea face îmbunătățiri. Cu siguranță aș invita cel mult jumătate dintre oamenii pe care i-am invitat.

Sfatul meu pentru voi este să începeți organizarea nunții oferind invitații doar celor care simțiți că vor cu adevărat să fie acolo pentru voi.

Nu trebuie să alegeți niciodată ceva în funcție de tendințe, de felul cum sună sau cum arată dacă știți că invitații nu se vor simți confortabil.

Adunați idei dar adunați-le cu inspirație!

Dacă vă doriți o nuntă cu mai puțini invitați cu siguranță vă doriți o petrecere mai personală și mai intimă. O nuntă restrânsă are mult mai multe avantaje decât o nuntă fastuoasă. Veți avea mai mult timp la dispoziție pe care îl veți putea petrece cu familia și prietenii.

Cel mai important lucru în organizarea unei nunți este să vă cumpărați o agendă și să realizați câte o categorie pentru fiecare sector de buget. Doar așa veți putea ține evidența și veți putea modifica mereu bugetul în funcție de costurile apărute.

Dacă sunteți persoane foarte ocupate este indicat să angajați o persoană care se ocupă de organizarea nunților. Aceasta va fi pregătită să vă îndeplinească toate dorințele, vă va ușura munca și va elimina stresul care este inevitabil în asemenea perioade.

Dacă doriți ca etapele în organizarea nunții să fie bifate de către voi,  vă voi enunța câteva motive pentru care  o nuntă restrânsă poate însemna o nuntă frumoasă:

 • Vă veți simți mult mai relaxați alături de prieteni apropiați și familie în locul unei mulțimi de necunoscuți;
 • Veți putea face economii.

Mulți dintre voi alegeți să nu apelați la ajutorul financiar al părinților și doriți să  faceți totul cu banii voștri. Pentru mulți dintre voi acesta este principalul motiv pentru care se reduce lista de invitați;

 • Veți putea alege orice locație vă doriți de la un cort amplasat în grădina din spatele curții până la restaurantul preferat de voi;
 • Veți putea personaliza mult mai bine o nuntă restrânsă în așa fel încât nunta să fie o reflecție a voastră ca și cuplu;
 • Veți putea petrece mai mult timp împreună cu fiecare oaspete în parte;
 • Invitații se vor simți bineveniți și relaxați pentru că voi veți petrece timp cu fiecare în parte;
 • Atunci când lista de invitați este mai mică sunt șanse mari ca aceștia să se amestece și să se cunoască deja între ei;
 • 50 de mărturii vor fi mult mai ușor de împachetat decât 100 sau 200;
 • Nunta va fi personală și unică, astfel invitații o vor putea ține minte cu siguranță;
 • Veți lucra cu o listă mai mică de invitați și cu mai puține detalii, deci nunta va putea fi organizată într-o perioadă mult mai scurtă de timp;
 • Veți putea salva mai mulți bani și așa veți putea avea o lună de miere așa cum vă doriți;
 • Veți putea evita să faceți conversații cu persoane îndepărtate;
 • Majoritatea fotografilor iubesc să fotografieze nunți intime. Se vor putea concentra să adune imagini memorabile în schimbul de a aduna fără succes oamenii pentru poza de grup;
 • Vă veți putea distra și vă veți simți mai comod să dansati mult mai bine alături de familie și de prietenii apropiați;
 • Puteți inventa mici activități la nuntă, jocuri sau concursuri care vor putea aduce amuzamentul invitaților.

Nu uitați să le spuneți din timp invitaților voștri despre decizia voastră de a avea o nuntă restrânsă și asigurați-vă că nu vă veți schimba decizia indiferent de argumentele lor. Alegeți un profesionist pentru filmarea nunții pentru că veți dori să o vedeți și peste 10 sau 20 de ani. Puteți lăsa pe fiecare invitat în parte să se exprime în felul lui și chiar îi puteți invita să spună câte un cuvânt despre nunta voastră. Fiind mai puțini  acest lucru nu va fi o problemă.

Celebrarea iubirii dintre doi oameni nu trebuie neapărat să fie însoțită de o petrecere fastuoasă. Jurămintele voastre pot fi rostite din inimă și întru-un cadru restrâns doar în prezența celor dragi.

Dacă nu ai ales încă tematica nunții, te poți inspira din acest articol! Am scris de asemenea și despre alegerea machiajului de mireasă , a buchetului de mireasă și am adunat într-un articol câteva criterii de care este indicat să țineți cont atunci când alegeți locația nunții. Despre alegerea rochiei de mireasă puteți citi aici și aici!

Mult succes la pregătiri, dragile mele! Pentru discuții, dezbateri și sfaturi personalizate, vă așteptăm pe grupul nostru de pe Facebook.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *