Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

De ce să nu dormim mereu în același pat cu iubita/ul

sursă foto

WHY NOT

o serie de articole referitoare la ce și de ce ar trebui să evităm

Am dori să menționăm încă de la bun început că recomandarea de a nu dormi noapte de noapte, în mod constant alături de ființa iubită nu este una atât de imperativă ca cea de a nu consuma alcool, de a nu manifesta răutate, dar ea este de natură să vă ofere un ajutor pentru a reuși să abordați atitudini corecte în multe alte direcții, să obțineți claritatea interioară necesară pentru a putea aborda corect diferitele aspecte ale vieții și ale relației de cuplu.

Recomandarea nu dorește nicidecum să vă facă să alunecați în cealaltă extremă și să fugiți de a dormi vreodată cu ființa iubită, ea se referă la necesitatea ca fiecare ființă umană să își ofere o intimitate sufletească, posibilitatea de a se odihni cu adevărat profund și de a se limpezi în straturile cât mai profunde ale propriei ființe.

În cele ce urmează vom enumera câteva dintre efectele nefaste ale dormitului constant împreună noapte de noapte.

Atunci când ființa umană doarme, ea este în mod inconștient dilatată și deschisă auric. Aceasta face ca preluarea de energii, de rezonanțe în timpul somnului să fie nu numai că mai intensă și mai profundă, dar, totodată și necontrolată. Chiar dacă ați tinde să răspundeți că aceasta nu reprezintă nicio problemă, întrucât pe ființa iubită o iubiți și sunteți total deschiși față de ea și energiile, rezonanțele ei, totuși, vă punem în vedere că această acordare inconștientă pe energiile sale va face ca procesul de depolarizare dintre voi doi să fie mult mai rapid. Când spunem depolarizare, ne referim la anularea unor polarități, a unor diferențe polarizante, care sunt de natură să mențină misterul, atracția, dorința între două ființe umane. Pur și simplu vă veți obișnui cu prezența în propria d-voastră ființă a energiilor specifice ființei iubite și în scurt timp – pe neobservate, căci procesul este inconștient, se desfășoară în mare parte în timpul somnului – veți ajunge să o considerați ca o parte din propria ființă.

Ce este rău în aceasta? Nu este minunat că devenim una cu ființa iubită? Are și dezavantaje, întrucât ceea ce ești zi de zi, ceea ce ai în tine zi de zi ca energie, ca trăire, nu te mai fascinează. Apare o saturație, care poate chiar determina apariția după un anumit timp a unei reacții de respingere. Ceea ce înainte iubeați și doreați din toată ființa să fie alături de voi, acum vă agasează cu prezența ei permanentă. Aceasta fiindcă energiile și rezonanțele ființei iubite (și până nu de mult dorite) au fost rapid și inconștient asimilate în propria ființă și, pur și simplu, fără să aveți posibilitatea să conștientizați de ce, remarcați că nu vi se mai par ceva nou și fascinant, ceva ce vă entuziasmează și trezește. Așadar, depolarizarea mai rapidă a relației cu ființa iubită este unul dintre dezavantajele dormitului împreună în mod constant.

Un alt dezavantaj este legat de dificultatea de a evita stările de gelozie și de atașament posesiv de ființa iubită. Probabil nu este greu de înțeles cum o ființă care noapte de noapte se expune în mod inconștient, necontrolat acțiunii unor energii și rezonanțe, specifice ființei iubite, va ajunge să se identifice cu aceste energii, cu traiul alături de ea. Astfel, simpla idee că acea ființă ar putea să fie într-o relație intim-amoroasă sau, uneori chiar și doar sufletească, cu o altă ființă va trezi sentimentul de a fi furat, de a fi trădat, părăsit, înșelat. Stările de gelozie sunt mult mai intense și emoțiile asociate acestora mult mai puternice în cazul ființelor care dorm în mod constant alături de ființa iubită. Tot în direcția evitării geloziei apare dificultatea legată de faptul că dormitul împreună diminuează limpezimea interioară și autocontrolul, dar despre aceasta să vorbim în cadrul următorului dezavantaj mai general.

Un alt dezavantaj ține de faptul că în timpul somnului, atunci când dormiți singuri, aveți posibilitatea de a intra în legătură cu nivele profunde ale propriei ființe, de a vă limpezi, deseori chiar de a comunica cu propriile învelișuri superioare, ce îmbracă Sinele, sau chiar cu Sinele. Aceasta face ca după un somn bun ființa umană să fie mai limpede la minte și la suflet, mai pură, mai în rezonanță cu propria ei natură esențială. În timp această cristalizare permite ființei umane să se maturizeze, să integreze mult mai limpede anumite cunoștințe profunde, anumite tendințe și aspirații elevate, spirituale, să fie mai lucidă și capabilă de controlul propriei sale ființe. În cazul ființelor care dorm în mod constant cu o altă persoană, fie ea ființa iubită sau altcineva, ele se frustrează de această intimitate și de toate efectele ei pozitive. Aceste ființe vor împrumuta în mod constant, noapte de noapte și în mod inconștient energii și tendințe specifice ființelor alături de care dorm, ceea ce va diminua considerabil coerența limpezirii lor interioare, ba chiar va conduce la apariția în ființa lor a anumitor tendințe ce par să vină de nicăieri. Astfel, o ființă care doarme în mod constant cu o altă ființă va întâmpina mult mai mari dificultăți și în controlul și/sau evitarea emoțiilor negative conexe cu gelozia.

Alte dezavantaje țin de faptul că somnul este mult mai puțin profund atunci când ființa umană nu doarme singură. În lipsa unei totale intimități, deschiderea și alinierea interioară a diferitelor niveluri ale ființei va fi mai mică, ceea ce înseamnă că efectul odihnitor al somnului va fi redus.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *