Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Idei și sfaturi pentru alegerea tortului de nuntă

Cum nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața voastră, nu există niciun dubiu că trebuie să întrunească o serie de condiții pentru a fi perfectă: rochia demult visată, muzica, fotograful care să surprindă cele mai inspirate cadre, video-graful, invitații apropiați sufletului nostru și nu în ultimul rând tortul.

Pentru alegerea acestor elemente trebuie timp și atenție. Chiar dacă tortul este elementul cu care nunta se termină, asta nu înseamnă că merită mai puțină atenție din partea viitorilor miri.

Alegerea tortului este una dintre cele mai dificile sarcini pentru că există zeci de mii de modele și tipuri de torturi. După ce ați ales locația pentru nuntă (subiect despre care am vorbit în acest articol) și tematica nunții (despre care am detaliat aici), ar trebui să vă gândiți la alegerea tortului.

Tortul trebuie ales după gusturile voastre în materie de design și arome. Este bine să întrebați la restaurantul unde are loc nunta dacă tortul este inclus în pachet și ce variante vă pot oferi. Dacă tortul nu este inclus în pachetul restaurantului, trebuie să vă căutați o firmă specializată sau o cofetărie pentru realizarea lui. Este foarte important să vă informați din timp și să cereți recomandări de la fostele mirese (pe care le găsiți, de exemplu, în acest grup pe facebook) și ofertele de preț de la diverse cofetării. La orice cofetărie veți merge este bine să cereți un catalog de unde veți putea alege modelul dorit sau veți vedea ce modele au realizat ei până acum și apoi să stabiliți o programare pentru degustare.

Atunci când v-ați decis asupra modelului de tort preferat este timpul pentru semnarea contractului cu firma sau cofetăria respectivă. Contractul trebuie să includă toate detaliile legate de: arome, glazuri, creme, decorațiuni, greutate, numărul etajelor, dacă doriți machetă și mini prăjituri, ora și locul unde va fi livrat cât și costul total, inclusiv orice avans.

Aromele tortului le puteți alege în funcție de anotimp, locație sau tematica aleasă. Dacă aveți preferințe diferite în ceea ce privește gustul, le puteți combina cum am făcut și noi, mie mi-a plăcut ciocolata și soțului meu iubit – crema de vișine. A fost o combinație extraordinară. Invitații noștri au fost foarte încântați. Stabiliți cu cei de la restaurant și asigurați-vă că tortul va sta la o temperatură corespunzătoare.

Nimeni nu își dorește un tort distrus sau care provoacă vreo indigestie.

Țineți cont de bugetul vostru nu cumpărați lucruri pe care nu vi le permiteți pentru că mai târziu vă veți chinui să vă achitați datoriile.

Fiți realiști și cereți sfaturi pentru a nu depăși bugetul vostru. După ce ați primit confirmarea invitaților trebuie să anunțați cofetăria pentru a vedea de câte felii de tort sau miniprăjituri este nevoie și cât de mare va trebui realizat tortul. Puteți crea chiar propriul tort așa cum vă doriți: alegeți forma care vi potrivește și figurinele sau decorațiunile care pot fi inspirate din tematica nunții, detaliile de pe rochie sau după hobby-ul pe care îl aveți.

Din diverse motive nu toți invitații vor putea rămâne până la terminarea nunții. Un sfat din partea mea pentru viitorii miri care vor alege tortul machetă este să aveți pregătite caserole pentru ca la plecare să le dați porția lor de tort acasă. La fel ca mirii, în cadrul evenimentului, tortul de nuntă este și el o “vedetă” și de aceea trebuie să fie gustos și să arate senzațional.

Dacă nu ai ales încă tematica nunții, te poți inspira din acest articol! Am scris, de asemenea, și despre alegerea machiajului de mireasă, a buchetului de mireasă și am adunat într-un articol câteva criterii de care este indicat să țineți cont atunci când alegeți locația nunții. Despre alegerea rochiei de mireasă puteți citi aici și aici! Te întrebi de ce să alegi o nuntă restrânsă? Motivele le găsesți aici! Despre ce trebuie să ținem cont când alegem nașii de nuntă și care sunt îndatoririle lor – găsiți în acest articol!

Mult succes la pregătiri, dragile mele! Pentru discuții, dezbateri și sfaturi personalizate, vă așteptăm pe grupul nostru de pe Facebook.

(Ultimul tort este creat de prietenele noastre de la sublimmme.ro – este raw vegan, fără zahăr, fără gluten, fără aditivi, 100% natural, neprocesat termic și super delicios. Sublimmme.ro oferă cake bar sau tort de nuntă raw-vegan în multiple sortimente și tematici ce pot fi super apreciate de invitații care preferă o variantă sănătoasă de dulce sau care au intoleranță la gluten / lactoză / zahăr).

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *