Inchide
Contactează-ne: contact@voxamoris.ro
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Rolurile sexuale în cuplu – știi să le interpretezi?

Fiecare dintre noi are capacitatea să interpreteze orice fel de rol, orice aspect al emoțiilor umane. Nu trebuie să studiem actoria pentru a face aceasta: viața reprezintă ea însăși o scenă în care noi interpretăm, de-a lungul timpului, o sumedenie de roluri, cărora le sunt specifice game diverse de emoții și sentimente.

În cuplu, este necesar, să facem aceasta și în mod conștient: abordând mai multe roluri, relația devine mai complexă, mai profundă. A alege să îți asumi doar rolul de soț sau soție în cuplu, fără a fi în același timp și amant sau amantă, prieten sau prietenă, vei experimenta o stagnare atât în ceea ce privește dezvoltarea personală, individuală, cât și prospețimea relației.

Există, de exemplu, perioade, în viața unui cuplu, când femeia, după ce a dat naștere, joacă doar rolul de mămică, uitând parcă, să fie și iubită, prietenă, soție, amantă pentru soțul ei.

Ingredientele necesare unei relații sănătoase sunt: iubirea, respectul, bucuria, compasiunea, fericirea, spontaneitatea, veselia, libertatea, inteligența emoțională, senzualitatea, pasiunea, un scop comun înălțător.

Ca o relație să fie cu siguranță sortită eșecului, doar unul dintre cei doi poate prezenta: închistare, orgoliu, egoism, prejudecăți tâmpite, prostie, obișnuința cu răul și nefericirea, pesimism, rușine, pudoare, etc.

Cine este pentru mine iubitul/a meu/a? Câte roluri manifest eu pe scena relației noastre și câte trebuie să mai dezvolt?

Sunt eu simultan Mamă, Soră, Fiică, Amantă, Prietenă, Soție, Zeiță? Este el pentru mine, simultan, Tată, Frate, Fiu, Amant, Prieten, Soț, Iubit Divin?

În viața noastră erotică sunt eu capabilă să mă manifest precum o:

 • Muză, să îl inspir la cele mai excitante poziții amoroase și idei de jocuri erotice?
 • Amantă, să fiu mereu pregătită, dornică și pofticioasă să îl primesc în mine pe iubitul sufletului meu?
 • Fecioară, să fiu docilă, pură, pregătită să mă abandonez, să fiu iar și iar inițiată în tainele amorului, având față de el aceeași fascinație ca la începutul relației?
 • Femeie, să îl încânt cu toate calitățile mele specific feminine, cum ar fi senzualitatea, puritatea, puterea de abandon, iubire, mister, magie, maturitate?
 • Prostituata – sunt eu capabilă să îi împlinesc, total dezinhibată și liberă de orice încătușare mentală, toate fanteziile erotice ale bărbatului de care sunt îndrăgostită? Pot manifesta eu iubirea neconvențională? Sunt sigură pe puterea mea erotică? Mă ofer în toată frumusețea mea fără nicio rezervă și nesiguranță?
 • Preoteasă – am studiat „Arta amorului” ca să știu să îmi conduc iubitul pe cele mai înalte culmi ale voluptății și senzualității? Îmi ofer trupul și inima ca ofrandă iubirii erotice? Știu care sunt scopurile experiențelor erotice și cum să le împlinesc?
 • Eternul feminin divin: în orice femeie sălășluiește Marea Mamă. Orice femeie este expresia Misterului Feminin. În noi sălășluiesc toate calitățile feminine, în stare potențială sau pe deplin manifestate. Suntem divine – iar aceasta o putem experimenta mai ales în cadrul experiențelor erotice.

Iar tu, ca bărbat, „interpretezi”, asemenea iubitei tale, în timpul jocurilor erotice, rolurile de:

 • Erou – să fii conștient de rolul tău în această lume și chiar în viața ei și în relația de cuplu și să acționezi în consecință? Ești viril, masculin, puternic, îngrijit, pasional, o sursă continuă de dorință erotică și inspirație pentru fanteziile sale?
 • Amant – să fii mereu în formă, să îți controlezi impulsul erotic, să fii tandru, să cunoști „Anatomia plăcerii” și harta erogenă a trupului său? Știi să aduci poezia în experiențele voastre erotice? Ești un veșnic îndrăgostit de Femeie? Ești fascinat de Misterul Feminin? Știi să îți controlezi potențialul erotic?
 • Bărbat – o încânți și emulezi cu toate calitățile tale specific masculine, dinamizate și trezite plenar? Ești „treaz” și conștient de tine și de toată forța masculină care „arde” în tine?
 • Don Juan – ești capabil să îi împlinești, liber de orice încătușare mentală, toate fanteziile erotice și să o „trezești” la viața de o voluptate desăvârșită? Tremură în brațele tale și cunoaște plăcerea fără de margini? Te „udă” cu toate fluidele iubirii iar tu o bei cu încântare?
 • Șaman – ești un maestru al iubirii? Cunoști arta amorului curativ? O pătrunzi și o vindeci de toate traumele și neîncrederile? Creezi magie? Îi strălucește întreaga ființă în timpul și după ce pleacă din îmbrățișarea ta?
 • Preot – ești conștient că ești o expresie a divinului? Că sursa ta este divină? I te revelezi iubitei tale în acest mod? Onorezi și sărbătorești această origine inclusiv în cadrul experiențelor amoroase?
 • Supremul masculin – divin: în tine se află în stare potențială, sau complet dinamizate toate calitățile masculine arhetipale. Dăruiește-i-te!

Este necesar să depășim această limitare pe care ne-o induce societatea în care trăim, de a ne identifica cu doar un rol sexual, excluzându-le în totalitate pe celelalte, și să aducem cât mai des neconvenționalul în experiența iubirii, în cuplurile stabile.

Jocurile amoroase au un gust foarte dulce, dar sunt rareori experimentate în cuplurile închise, stabile, de lungă durată. Adevărata intimitate trebuie să ofere o fericire erotică totală, nu să o limiteze.

Lipsa jocului în experiențele erotice duce la reprimarea sexualității și refularea dorințelor naturale. Cei doi devin nesinceri în ceea ce privește comunicarea și dorințele lor sexuale, iar frustrarea le creează probleme psihologice complexe. Rezultă apoi, inevitabil, despărțirea. Despărțirea de fericire, sau despărțirea de celălalt și o nouă șansă la fericire.

sursă foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *