Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Care este rolul domnișoarelor de onoare?

Știm cu toții că personajele principale din ziua nunții sunt mirele și mireasa însă în plan secund intră domnișoarele și cavalerii de onoare.

Noi, oamenii, suntem foarte diferiți și de aceea fiecare alege exact ceea ce dorește pentru nunta sa.

Unele mirese aleg să le fie domnișoare de onoare:

 • prietenele foarte apropiate; fetițele din familia lor;
 • simple cunoștințe care să arate frumos în poze;
 • rude: surori, verișoare, cumnate.

Nu există nicio regulă că prietenele voastre nu trebuie să fie căsătorite. Acestea te pot ajuta foarte mult cu experiența lor și vor putea să îți ofere sfaturi legate de căsnicie. Dacă prietenele căsătorite vă vor refuza dorința de a vă fi domnișoare de onoare, nu trebuie să vă supărați. Unele din ele, având copii, ar putea să refuze acest rol pentru că toată lumea știe cât este de solicitant rolul de părinte. Nu trebuie să ezitați să le întrebați, ele vor putea accepta acest rol doar dacă timpul și familia le permite.

Domnișoarele de onoare sunt persoanele voastre dragi, prietene apropiate, responsabile, implicate și mereu cu zâmbetul pe buze. Nunta voastră este despre oameni, cu oameni și pentru oamenii voștri dragi.

Înainte cu câteva luni de la nuntă mireasa trebuie să discute cu domnișoarele de onoare să le explice exact ceea ce trebuie să facă și să nu facă. O nuntă organizată în detalii o reprezintă imaginea perfectă a miresei alături de domnișoarele de onoare accesorizate în tematica și culorile nunții. Invitații vor simți că participă la o nuntă ca în povești.

Fiecare nuntă implică anumite costuri. Rolurile de mireasă și domnișoare de onoare asumate implică costuri. Aceste costuri sunt: rochiile, buchetele, cocardele sau coronițele domnișoarelor de onoare care vor fi suportate de către mireasă. Cel mai corect este să discutați cu domnișoarele de onoare și să stabiliți împreună aceste detalii.

Dacă bugetul nunții nu vă va permite să cumpărați rochii de aceeași nuanță sau același model veți păstra unul din celelalte accesorii și fetele se vor îmbrăca cu ceea ce au deja în garderobă.

Rolurile domnișoarelor de onoare sunt:

 • Vor fi alături de mireasă și vor discuta toate detaliile;
 • Vor susține alegerile făcute de mireasă;
 • Se vor asigura că sunt disponibile să ofere sprijin emoțional miresei de câte ori este nevoie;
 • Vor avea grijă ca mireasa să arate perfect;
 • Vor duce lumânările de cununie împreună cu cavalerii de onoare pe drumul până la biserică;
 • Vor pune cocarde în piept invitaților (doar dacă mirii aleg să facă acest lucru);
 • Vor întâmpina invitații și îi vor îndruma la mese;
 • Vor avea grijă ca ringul de dans să nu rămână gol, vor invita invitații la dans și vor întreține atmosfera;
 • Vor ajuta mireasa în orice problemă care se va ivi pe parcursul nunții.

Rolul domnișoarelor de onoare presupune implicare și atenție la detalii. Domnișoarele de onoare trebuie să acorde miresei respectul pe care și ele îl vor dori să îl primească la nunta lor.

„O domnişoară de onoare fericită aduce fericirea miresei.” (Alfred Tennyson)

Dacă nu ai ales încă tematica nunții, te poți inspira din acest articol! Am scris, de asemenea, și despre alegerea machiajului de mireasă, a buchetului de mireasă și am adunat într-un articol câteva criterii de care este indicat să țineți cont atunci când alegeți locația nunții. Despre alegerea rochiei de mireasă puteți citi aici și aici! Te întrebi de ce să alegi o nuntă restrânsă? Motivele le găsesți aici! Despre ce trebuie să ținem cont când alegem nașii de nuntă și care sunt îndatoririle lor – găsiți în acest articol! Am adunat aici idei și sfaturi pentru alegerea tortului de nuntă.

Mult succes la pregătiri, dragile mele! Pentru discuții, dezbateri și sfaturi personalizate, vă așteptăm pe grupul nostru de pe Facebook.

“Căsnicia este o artă, trebuie să o creezi din nou în fiecare zi.” – Tagore

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *