Inchide
Sună-ne +40 735 141 751
Rămâi conectat:

Cum alegem bijuteriile pentru nuntă?

Imediat după alegerea rochiei de mireasă mult visată trebuie să alegem bijuteriile potrivite: cercei, brățară și/sau colier.

Dacă nu purtați, de obicei, bijuterii puteți opta pentru unele mici și simple.

Alegeți bijuteriile ținând cont de detaliile rochiei, de forma decolteului și de forma feței.

Nu trebuie să cheltuiți exagerat pe bijuterii. Dacă nu vă puteți permite metale prețioase puteți opta pentru bijuteriile mai simple, accesibile ca preț, dar de mare efect.

„Bijuteriile au puterea de a fi acel lucru mic care te face să te simți unică.”
(Jennie Kwon)

Cum alegem bijuteriile în funcție de forma decolteului:

• Dacă veți alege o rochie pe gât sau cu decolteu la baza gâtului nu veți putea să purtați un colier dar în schimb veți putea alege o pereche de cercei spectaculosi tip candelabru și o brățară simplă dar elegantă.

• Rochiile de mireasă fără bretele sau cu bretele subțiri, cu decolteul în formă de inimă, permit purtarea unui colier mai voluminos, cu perle sau pietre prețioase și cercei mai discreți.

• Rochiile de mireasă cu decolteul oval sau în formă de V permit purtarea unui colier clasic cu un pandantiv simplu.

• Rochiile de mireasă cu decolteul pătrat permit purtarea unui lănțișor cu un fir simplu sau dublu purtat cât mai aproape de gât. Astfel se va atrage atenția către delicatețea decolteului. Dacă veți alege un set din perle vi se vor potrivi o pereche de cercei în formă de bobița.

• Rochiile de mireasă prinse după gât solicită purtarea unui anumit tip de bijuterii cum ar fi un colier în formă de Y, cercei rotunzi sau pătrați în funcție de fizionomia feței și o brățară mai îndrăzneață care să iasă în evidență.

„Bijuteriile sunt ca și condimentul perfect – complimentează ceea ce este deja acolo.”
(Diane von Furstenberg)

Alegerea bijuteriilor în funcție de culoarea rochiei:

  • Rochiile de mireasă ivoire, alb unt sau aurii permit purtarea bijuteriilor de aur sau aurii.
  • Rochiile de mireasă alb imaculat permit purtarea bijuteriilor din aur alb sau argintii.
  • Cele care vor vrea să aleagă rochia de mireasă alb rece spre albastru vor putea purta bijuterii din argint sau perle gri.
  • Dacă veți alege un colier voluminos veți putea opta pentru o pereche de cercei mai micuți dar dacă veți alege să purtați un colier mai lung și mai subțire vă puteți permite să purtați o pereche de cercei extravaganți în formă de candelabru.

Fizionomia feței este un aspect foarte important pentru alegerea cerceilor:

  • Dacă aveți fața rotundă puteți opta pentru o pereche de cercei lungi și subțiri;
  • Dacă aveți forma feței mai pătrățoasă veți putea purta o pereche de cercei mai mici și mai scurti;
  • Dacă chipul are formă de inimă vi se vor potrivi cerceii candelabru;
  • Cele cu forma feței ovală sunt cele mai norocoase pentru că au libertatea să aleagă ce formă de cercei își doresc.

„Dacă porți bijuteriile pentru că le adori, întotdeauna vei arăta mai bine.”
(Margherita Missoni)

Bijuteriile de mireasă trebuie sa fie din același material. Aveți două posibilități de a vă alege bijuteriile: puteți cumpăra un set pentru mirese sau puteți cumpăra fiecare accesoriu separat. Cel mai important accesoriu care se va potrivi indiferent de rochia de mireasă sau bijuteriile alese este: ZÂMBETUL!

Eu am ales bijuteriile pe care le-am purtat în ziua nunții împreună cu soțul meu. Am ales separat un colier în formă de Y și o pereche de cercei din aur galben și aur alb. Desigur, nu a lipsit inelul de logodnă din aur galben și verigheta din aur galben și aur alb, încrustată cu pietre. Am fost foarte fericită de aceste alegeri, toate viitoarele mirese trebuie să fie fericite  și împăcate cu alegerile făcute!!

Dacă nu ai ales încă tematica nunții, te poți inspira din acest articol! Am scris, de asemenea, și despre alegerea machiajului de mireasă, a buchetului de mireasă și am adunat într-un articol câteva criterii de care este indicat să țineți cont atunci când alegeți locația nunții. Despre alegerea rochiei de mireasă puteți citi aici și aici! Te întrebi de ce să alegi o nuntă restrânsă? Motivele le găsesți aici! Despre ce trebuie să ținem cont când alegem nașii de nuntă și care sunt îndatoririle lor – găsiți în acest articol! Am adunat aici idei și sfaturi pentru alegerea tortului de nuntă. Dacă vei fi domnișoară de onoare, află de aici ce va trebui să faci în timpul nunții!

Mult succes la pregătiri, dragile mele! Pentru discuții, dezbateri și sfaturi personalizate, vă așteptăm pe grupul nostru de pe Facebook.

Comentarii

Comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *